Lukas_AT 1 172 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Chętnie bym sobie wrócił do jedynki. Martwię się tylko by dobre wspomnienia nie zderzyły się z rzeczywistością. Z drugiej jednak strony, nie mam problemu by grać dziś w klasyczne Residenty, a więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 silent hill gejmplejowo sie bardziej zestarzal niz stare residenty, ale fabularnie mniej. ja przelazlem jakis rok temu. gralo sie nawet spoko, tylko te sekcje w miescie nocą pod koniec gdzie te takie kurwa małpy lataja byly frustrujace. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Jedynka z PSX względem Residentów jak dla mnie gameplayem biła je. Postać nie musiała stać jak kołek przy oddawaniu strzału i płynnie przechodziła z chodu do biegu. Na PS2 niestety brak zmian już kłuło w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 16 godzin temu, Schranz1985 napisał: Ja to bym chciał remake 1. Dojście do szkoły, pierwsze syreny i pełne majty :ohboi: Bylismy bardzo blisko momentu w ktorym Kojima mogl nam zafundowac dokladnie takie same wrazenia jakie dostarczyl nam pierwszy Silent Hill z tym ze w nowych szatach. Szkoda ze to nie wypalilo. Na prozno szukac takich wrazen gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 SH zrobiony przez kogokolwiek innego niż oryginalny Team Silent mija się z celem i będzie padaką, co już historia udowodniła. Nikt inny nie rozumiał fabuły i settingu tego świata, na filmie począwszy a na wszystkim co wyszło po SH4 skończywszy. Chyba, że w potencjalnym Remake zachowają 1:1 lore i dialogi, bez dodatków własnych - ale jakoś w to nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) 13 godzin temu, Dr.Czekolada napisał: Jedynka z PSX względem Residentów jak dla mnie gameplayem biła je. Postać nie musiała stać jak kołek przy oddawaniu strzału i płynnie przechodziła z chodu do biegu. Na PS2 niestety brak zmian już kłuło w oczy. Nie było też ograniczenia w ekwipunku, jeśli dobrze pamiętam. W klasycznych Residentach (szczególnie w jedynce grając Chrisem) stało się to dla mnie już mega irytujące, bo trzeba było ciągle cofać sie do skrzyń. W ciągu tych 20 lat zmieniłem się jako gracz. I o ile w RE2 i RE3 Remake nadal jest to ograniczenie, to tego miejsca jest znacznie więcej i gra się przyjemniej. Nie mówię by ograniczenia nie było wcale, ale klasyczne Residenty są już na tym polu zby archaiczne. Szczególnie RE Zero to męka bez skrzyń. Edytowane 12 Października 2022 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 (edytowane) 19 godzin temu, smoo napisał: SH zrobiony przez kogokolwiek innego niż oryginalny Team Silent mija się z celem i będzie padaką Z tym, że sądząc po słowach Christophe Gans'a, przy tych nowych grach co powstają ma udział oryginalny Team Silent. A przy remaku przynajmniej Yamaoka. Gdzieś były ploty, że Masahiro Ito też w tych gierkach macza palce. Robił chyba tego Karteczkowego potworasa do przyszłego Silent Hill : Short Messege/Silent Hill: Sakura Edytowane 12 Października 2022 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 1 to była gra na wyniszczenie.Na słuchawkach to ja się bałem grać 25 lat temu ale i 10 lat temu.Ta gra mnie tak tyra że mózg rozyebany!Jak sobię przypomnę nowhere i te błąkanie się i ta muza coraz mocniej tlucząca moją banię to ;0.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Heh, ja miałem tak przy RE2. Bałem się po ogórki do piwnicy zejść, ale jaki miałem wybór? Albo chwila strachu, albo kabel od konsoli zabrany po wysypaniu się, że 10 letni ja sra ze strachu przez gierkę. Mamo, kablem to mogłaś mnie napierdalać wedle uznania, ale jego zabranie to już jawne łamanie praw człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Najbardziej spocilem sie w kanalach. No jedynka to byl sztos i jakies rezydenciki z ulomnymi zombie nie mialy do miasteczka podjazdu. I tak jak pisalem na poczatku, jedynce remake nalezy sie jak psu buda. Nie tylko ze wzgledu na gameplay ale i fabule, ktora moglaby byc odrobine lepiej wyjasniana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 W kontekście ogólnej schizy i gęstego niczym wódka wyciągnięta z przerębla wykutego w grudniu na Podlasiu, to tak. Skrzekot radia rył beret, a i cała ta metafizyka, okultyzm świata przedstawionego gwałcił mą dziecięcą jaźń na ostro. No ale w Silenta grałem akurat latem, które obrodziło w świeże ogórki, więc w tym wypadku ominął mnie koszmar piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Bardzo fajne materialy, szkoda ze gosc juz nie nagrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Wszystkie jego Silenty obejrzalem. Niesamowity gosc. Wszystkie smaczki wyciaga na stol. W SH2 sie tylko zakrecil i zapomnial pokazac jezyk piramidoglowego udowdniajac jednoczesnie ze nie jest to tylko nakrycie glowy a jego czesc ciala. No miod na oczy i uszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 To jeszcze polecam tego ziomeczka Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Dzięki mevek teraz zamiast grać leżę 2h i oglądam materiał o mojej ukochanej 1.Jutro w pracy o 2 posłucham.Ale zryje banię.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 nadszedł czas Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 137 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Pospane xd Edytowane 16 Października 2022 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 718 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) to może dadzą ten playable teaser który już był szykowany? PT2 lets fuckin go pozazdrościli Capcomowi to teraz będzie taśmiociąg sajlentów aż do porzygu :p ale to będzie #1 na liście most wanted z łatwością Edytowane 16 Października 2022 przez nero2082 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 619 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 No jakby dali do pobrania po pokazie przedsmak tego co chcą pokazać w nadchodzących tytułach to by było cooool. Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Nie da się pobrać maszyny pachinko 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) To bedzie P.T. Spoiler Pachinko teaser Edytowane 17 Października 2022 przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Zobaczymy, co pichcą. Jednak logo "konami" powoduje, że mam flashbacki z Donbasu i jedyne co czuję to niepokój, że uda im się to spierdolić w swoim stylu, czyli jakieś paczinko albo mobilka gacha z Piramidogłowym na 5 gwiazdek robiącego uwu czy tam jeszcze jakieś inne chińskie zboczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi