Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mojej ocenie będzie dzisiaj sraka szczęścia :) nie liczcie za to na bezpośredni gameplay z combatu( jest tylko jedna scena jak James wali dechą poczwary), natomiast cały trailer jest na silniku z gry. Będzie na początku dopisek, że niektóre sceny są trochę podkręcone ale umówmy się, mają rok na szlify. I nie remake nie jest ekskluzywny: time ex na PS5 ( chyba niedługi) no i PC.

Opublikowano

Ja tam w sumie bardziej czekam na ten Silent Hill: the Short Message.

Ale czuje, że blooberzy przy opiece oryginalnych twórców nie spierdolą rimejka dwójki. Także tak czy siak, cytując klasyka 'Nadszedł dzień dzisiejszy'

20221019_090848.jpg

• Lubię! 1
Opublikowano

Najbardziej się obawiam drewnianej mimiki twarzy tego remake. Grafikę powiedzmy, że potrafią zrobić, muzyka- luz, fabuły to nawet ruszać nie powinni ale mimika i animacje trochę u nich kuleją.

Opublikowano
1 minutę temu, Jakim napisał:

Najbardziej się obawiam drewnianej mimiki twarzy tego remake. Grafikę powiedzmy, że potrafią zrobić, muzyka- luz, fabuły to nawet ruszać nie powinni ale mimika i animacje trochę u nich kuleją.

W mojej ocenie mimika twarzy czy animacja jest Spitzenklasse :) W sensie, to jest zupełnie inny poziom gry, niż to co kojarzymy z The Medium i wcześniej.

Opublikowano
6 minut temu, Ölschmitz napisał:

VA poszedl dosc mocno do przodu wiec nie obraze sie jak ogarna lepszych aktorow :)

muza pewnie tez zrobiona od nowa, mam nadzieje, ze zachowaja klimat.

Akurat SH2 miał VA nagrywany razem z mocapem i był zagrany dokładnie tak jak widzieli to twórcy. A jesli tak jak wspomniał dialogi mają byc napisane od nowa przez blubersów to można gasić światlo raczej.

A muzyka musi zostać przecież od Yamaoki, co najwyżej mogą ja lekko remasterować. Jak można w ogóle rozważać jakaś inna muzykę?

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał:

Będzie Yamaoka, będą projekty potworasów Masahiro Ito, keep calm and till the evening :D Ja tam kurna chyba 4 preordery na raz złoże xD

W remake'u dwójki? Nope, na nowego Silent Hilla nie licze, ze wcześnie. Swoją drogą ciekawe czy dialogi będą na nowo czy wezma VA z remasterów. 

Opublikowano
12 minutes ago, Paolo de Vesir said:

W remake'u dwójki? Nope, na nowego Silent Hilla nie licze, ze wcześnie. Swoją drogą ciekawe czy dialogi będą na nowo czy wezma VA z remasterów. 

Już było pisane wyżej. Dlaczego mieliby brać oryginalne VA a tym bardziej te ze znienawidzonych remasterów? Przecież tutaj scenariusz będzie pisany na nowo na bazie oryginalnego, nowy mocap, nowe dialogi.