Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SH: Townfall bym się nie hajpował na waszym miejscu biorąc pod uwagę kto go robi.

Goście od gier bez gameplayu więc prędzej oczekiwałbym "interaktywnego filmu" w stylu Her Story i Immortality. Meh.

Opublikowano
Just now, 20inchDT said:

i dlatego bylo najlepsze xd

No spoko ale niech się nie nazywa Silent Hill bo Silent Hill to miasto. Już był jeden Silent Hill, który w Silent Hill się nie dział (The Room) ale jednak było mu do niego bliżej niż jakaś dziewczynka z kwiatkiem w japońskim miasteczku

Opublikowano (edytowane)

spacer.png

Silent Hill: Townfall - póki co jedna wielka niewiadoma, ale nie wróżę sukcesu biorąc pod uwagę kto to robi i jakie hity ma w portfolio.

Return to Silent Hill - super, że na stołku reżysera siedzi Gans, jest to jakaś pewność, że nie wyjdzie badziewie, tylko... czemu adaptują drugą część, która przecież będzie miała wkrótce remake'a? Ok, z jego pogadanki wynika, że nie będzie to kropka w kropkę fabuła zerżnięta z gry, no ale mimo wszystko liczyłem na jakieś nowe story ze świeżymi postaciami.

Silent Hill: Ascension - wali na kilometr odchodami, pewnie będzie jakaś gra-usługa albo dziwny eksperyment. Do pieca. 

Silent Hill f - rozumiem, że to "f" to skrót od fuck you? :dynia:  no bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć. Miałem wrażenie, że oglądam teaser nowego Project Zero, a nie Silent Hilla. 

Silent Hill 2 remake - paradoksalnie gierka Blooberów to najlepiej zapowiadająca się nowa produkcja w tym uniwersum. Jeżeli grafa w grze faktycznie będzie taka jak na trailerze (mam na myśli te migawki jak ziomek chodzi po mieście), no to będzie grubo, no ale pozostaje jeszcze pytanie co z gameplayem. Swoją drogą James ma strasznie dziwny ryj, jak taki przepity pan Mirek spod Żabki co go mijam codziennie idąc rano do pracy. 

Generalnie cieszę się, że coś się w końcu ruszyło z tą serią (najwyższy czas!), tylko niekoniecznie odpowiada mi kierunek jaki obrało Konami zlecając robotę w większości jakimś randomom zamiast sypnąć kasę naprawdę dobremu studiu, żeby zrobił jedną kozacką produkcję i po prostu nazwać ją Silent Hill 5 (albo 7, zależy jak patrzeć)... jak zawsze, czas pokaże co z tego wyjdzie. Na tę chwilę jedyna nadzieja w Blooberkach. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

Nie tyle najlepsze, co będzie to po prostu pełnoprawny nowy tytuł z SH w nazwie. Zobaczymy gameplayie, ocenimy. 

No nie wiem, robi to jakaś ekipa z Tajwanu co na swoim koncie ma Resident Evil Resistance. A wy podważaliscie kompetencje Blooberów.

Opublikowano

SH2 R - jeśli to było na silniku to nextgen nadjechał i to od bloobera :o 

SH Townfall - bardzo fajny ton, developer z odpowiednim cv 

Return to Silent Hill - jak będzie dobrze obsadzone to poproszę

SH Ascension - na tą chwilę najmniej interesujące, to chyba ta gierka co wysyła ci smsy

Silent Hill f - no kurła gdzie to demko Sakury?! co za japońskie lenie, najbardziej intrygujące z tego wszystkiego

płonę od hypu, ale nigdy bym się nie spodziewał że z po wodu gierki od bloober team :cool2:

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Przez moment widać walkę. Wygląda jak lockowanie się na przeciwniku i chodzenie do okoła waląc rurką :)

Bloober/10. Dla mnie pewnie wystarczy xD.

Graficznie bedzie top i na pewno nie ma się co nastawiać na 60 klatek xD. 

Najwyzej 2gi raz się ogra na PC:). 

Bo premiera najpierw samo PS5, czy jak? 

Opublikowano
Teraz, Bigby napisał:

Jest już na Steam + wymagania sprzętowe:

ufPEpaa.png

:notlikethis:

Czyli premiera będzie jednocześnie PC i PS5???

Nie widziałem nigdzie właśnie, czy to 12 msc PS5 only, czy 12 msc PC i PS5 a potem reszta (xboxy).

Opublikowano

W sumie największe nadzieje wiązałem z remake SH2 i ten bardzo mi się spodobał - będzie z pewnością grane, świetnie wypadły urywki dialogów.

Reszta zaś bardzo średnio - ten Ascention to będzie jakieś kooperacyjne gówno, po designie potwora miałem wrażenie, że ktoś mocno podjarał się estetyką Stranger Things.

Townfall - bez hype’u.

f - kompletnie nic nie wiadomo, estetyka tez nie silentowa, a w dodatku robiona przez zachodnie studio jesli dobrze rozumiem.

W ogóle jak na japońską legendę to myślałem, że dostaniemy zapowiedź od Sony i mocne wsparcie po stronie KKW, a najbardziej rozczarowało oddanie gry w ręce zachodnich ekip które ani razu nie udzwignely (poza Shattered Memories).

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał:

Czyli premiera będzie jednocześnie PC i PS5???

Nie widziałem nigdzie właśnie, czy to 12 msc PS5 only, czy 12 msc PC i PS5 a potem reszta (xboxy).

PC i PS5 jednocześnie. PS5 ma 12 miesięcy ekskluzywności względem Xboxa.

• Lubię! 1
Opublikowano
7 minut temu, Josh napisał:

tylko niekoniecznie odpowiada mi kierunek jaki obrało Konami zlecając robotę w większości jakimś randomom zamiast sypnąć kasę naprawdę dobremu studiu, żeby zrobił jedną kozacką produkcję i po prostu nazwać ją Silent Hill 5

jak wsponiałeś, cieszcie się że  w ogóle coś się ruszyło, że ktoś w ogóle wyłożył kasę na martwe ip w klimatach horroru który nie sprzedaje się jakoś rewelacyjnie i jest głównie domeną studiów niezależnych

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bigby napisał:

PC i PS5 jednocześnie. PS5 ma 12 miesięcy ekskluzywności względem Xboxa.

To elegancko. Nie liczę na super optymalizację, chociaż skoro to płaci Sony to kto wie.

Pewnie wjedzie PC ze wsparciem dualsense, w horrorach wybitnie się przydaje.

2 minuty temu, Bigby napisał:

ss_82b5afdef2d85b54e335fae6a520491965b2e

ss_8669777bccd469fbef9e408ab81b194815661

ss_8aedc19f52bf96c20bf232511605111bd6548

ss_ff0541de92268dec576e3672a013b958de1b0

ss_57866b438b476b70dd6fa91c46e6471b6b87b

Screeny epickie :).

Graficznie to będzie poziom first party od Sony. 

Edytowane przez KrYcHu_89