UberAdi 2 285 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 SH: Townfall bym się nie hajpował na waszym miejscu biorąc pod uwagę kto go robi. Goście od gier bez gameplayu więc prędzej oczekiwałbym "interaktywnego filmu" w stylu Her Story i Immortality. Meh. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 2 minuty temu, Rtooj napisał: nie mające nic wspólnego z klimatem Sh. i dlatego bylo najlepsze xd Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 1 minutę temu, 20inchDT napisał: i dlatego bylo najlepsze xd Nie tyle najlepsze, co będzie to po prostu pełnoprawny nowy tytuł z SH w nazwie. Zobaczymy gameplayie, ocenimy. Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Just now, 20inchDT said: i dlatego bylo najlepsze xd No spoko ale niech się nie nazywa Silent Hill bo Silent Hill to miasto. Już był jeden Silent Hill, który w Silent Hill się nie dział (The Room) ale jednak było mu do niego bliżej niż jakaś dziewczynka z kwiatkiem w japońskim miasteczku Cytuj
Josh 4 501 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 (edytowane) Silent Hill: Townfall - póki co jedna wielka niewiadoma, ale nie wróżę sukcesu biorąc pod uwagę kto to robi i jakie hity ma w portfolio. Return to Silent Hill - super, że na stołku reżysera siedzi Gans, jest to jakaś pewność, że nie wyjdzie badziewie, tylko... czemu adaptują drugą część, która przecież będzie miała wkrótce remake'a? Ok, z jego pogadanki wynika, że nie będzie to kropka w kropkę fabuła zerżnięta z gry, no ale mimo wszystko liczyłem na jakieś nowe story ze świeżymi postaciami. Silent Hill: Ascension - wali na kilometr odchodami, pewnie będzie jakaś gra-usługa albo dziwny eksperyment. Do pieca. Silent Hill f - rozumiem, że to "f" to skrót od fuck you? no bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć. Miałem wrażenie, że oglądam teaser nowego Project Zero, a nie Silent Hilla. Silent Hill 2 remake - paradoksalnie gierka Blooberów to najlepiej zapowiadająca się nowa produkcja w tym uniwersum. Jeżeli grafa w grze faktycznie będzie taka jak na trailerze (mam na myśli te migawki jak ziomek chodzi po mieście), no to będzie grubo, no ale pozostaje jeszcze pytanie co z gameplayem. Swoją drogą James ma strasznie dziwny ryj, jak taki przepity pan Mirek spod Żabki co go mijam codziennie idąc rano do pracy. Generalnie cieszę się, że coś się w końcu ruszyło z tą serią (najwyższy czas!), tylko niekoniecznie odpowiada mi kierunek jaki obrało Konami zlecając robotę w większości jakimś randomom zamiast sypnąć kasę naprawdę dobremu studiu, żeby zrobił jedną kozacką produkcję i po prostu nazwać ją Silent Hill 5 (albo 7, zależy jak patrzeć)... jak zawsze, czas pokaże co z tego wyjdzie. Na tę chwilę jedyna nadzieja w Blooberkach. Edytowane 19 października 2022 przez Josh Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Just now, KrYcHu_89 said: Nie tyle najlepsze, co będzie to po prostu pełnoprawny nowy tytuł z SH w nazwie. Zobaczymy gameplayie, ocenimy. No nie wiem, robi to jakaś ekipa z Tajwanu co na swoim koncie ma Resident Evil Resistance. A wy podważaliscie kompetencje Blooberów. Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 SH2R na pewno graficznie będzie top (UE5), fabularnie też (wiadomo). Gameplay? Hmm, zobaczymy. Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 3 minuty temu, 20inchDT napisał: i dlatego bylo najlepsze xd Ale nie bądź tak rozgoryczony, te 12 miesięcy exclusive'a minie podobnie szybko jak w przypadku ff7R. Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 SH2 R - jeśli to było na silniku to nextgen nadjechał i to od bloobera :o SH Townfall - bardzo fajny ton, developer z odpowiednim cv Return to Silent Hill - jak będzie dobrze obsadzone to poproszę SH Ascension - na tą chwilę najmniej interesujące, to chyba ta gierka co wysyła ci smsy Silent Hill f - no kurła gdzie to demko Sakury?! co za japońskie lenie, najbardziej intrygujące z tego wszystkiego płonę od hypu, ale nigdy bym się nie spodziewał że z po wodu gierki od bloober team Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 konami wybrało najlepszych devów do swojej premium marki. Szkoda, ze to jednak nie sony z kojimą ;( Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Dodatkowo tylko PS5 bez żadnych crossgenów itp. Już The Medium eygladalo kozacko na mocnym PC, a to nie blyo nawet UE5. Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Just now, KrYcHu_89 said: SH2R na pewno graficznie będzie top (UE5), fabularnie też (wiadomo). Gameplay? Hmm, zobaczymy. Przez moment widać walkę. Wygląda jak lockowanie się na przeciwniku i chodzenie do okoła waląc rurką Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Teraz, Czoperrr napisał: Przez moment widać walkę. Wygląda jak lockowanie się na przeciwniku i chodzenie do okoła waląc rurką Bloober/10. Dla mnie pewnie wystarczy xD. Graficznie bedzie top i na pewno nie ma się co nastawiać na 60 klatek xD. Najwyzej 2gi raz się ogra na PC:). Bo premiera najpierw samo PS5, czy jak? Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 No i rzecz kluczowa - nie dostaliśmy żadnej daty premiery Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Jest już na Steam + wymagania sprzętowe: Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Teraz, UberAdi napisał: No i rzecz kluczowa - nie dostaliśmy żadnej daty premiery Teraz czekamy na release PS5 Pro, albo hejtz że nie ma 60 fps na PS5 w grze wyglądającej jak życie xD. Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Obawiam się, że premiera może być w 2024/25 roku jak nie podali żadnej daty. Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Teraz, Bigby napisał: Jest już na Steam + wymagania sprzętowe: Czyli premiera będzie jednocześnie PC i PS5??? Nie widziałem nigdzie właśnie, czy to 12 msc PS5 only, czy 12 msc PC i PS5 a potem reszta (xboxy). Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 W sumie największe nadzieje wiązałem z remake SH2 i ten bardzo mi się spodobał - będzie z pewnością grane, świetnie wypadły urywki dialogów. Reszta zaś bardzo średnio - ten Ascention to będzie jakieś kooperacyjne gówno, po designie potwora miałem wrażenie, że ktoś mocno podjarał się estetyką Stranger Things. Townfall - bez hype’u. f - kompletnie nic nie wiadomo, estetyka tez nie silentowa, a w dodatku robiona przez zachodnie studio jesli dobrze rozumiem. W ogóle jak na japońską legendę to myślałem, że dostaniemy zapowiedź od Sony i mocne wsparcie po stronie KKW, a najbardziej rozczarowało oddanie gry w ręce zachodnich ekip które ani razu nie udzwignely (poza Shattered Memories). Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Niemniej jednak spodziewam się, że w 2023 wyjdzie. Bloobery raczej szybko się uwijają, a materiał źródłowy znany, wiadomo, remaki robi się szybciej. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał: Czyli premiera będzie jednocześnie PC i PS5??? Nie widziałem nigdzie właśnie, czy to 12 msc PS5 only, czy 12 msc PC i PS5 a potem reszta (xboxy). PC i PS5 jednocześnie. PS5 ma 12 miesięcy ekskluzywności względem Xboxa. 1 Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 7 minut temu, Josh napisał: tylko niekoniecznie odpowiada mi kierunek jaki obrało Konami zlecając robotę w większości jakimś randomom zamiast sypnąć kasę naprawdę dobremu studiu, żeby zrobił jedną kozacką produkcję i po prostu nazwać ją Silent Hill 5 jak wsponiałeś, cieszcie się że w ogóle coś się ruszyło, że ktoś w ogóle wyłożył kasę na martwe ip w klimatach horroru który nie sprzedaje się jakoś rewelacyjnie i jest głównie domeną studiów niezależnych Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Bigby napisał: PC i PS5 jednocześnie. PS5 ma 12 miesięcy ekskluzywności względem Xboxa. To elegancko. Nie liczę na super optymalizację, chociaż skoro to płaci Sony to kto wie. Pewnie wjedzie PC ze wsparciem dualsense, w horrorach wybitnie się przydaje. 2 minuty temu, Bigby napisał: Screeny epickie :). Graficznie to będzie poziom first party od Sony. Edytowane 19 października 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 W ogóle skąd przekonanie, że ma to wyjść na Xa skoro projekt sponsoruje Sony? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi