Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.01.2024 o 17:59, Schranz1985 napisał:

Zaczynam się trochę bać o tego sh ;(

Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka

Gra ma straszyć, więc prawidłowo.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Już sama informacja że Bluber robi remake kultowego SIlent Hilla potrafi zmrozić krew w żyłach 

Może gadam głupoty, ale ten remake powinni zrobić Azjaci.  Może na screenach będzie wyglądać pięknie, ale oni tego nie zrobią jak należy. 

Opublikowano
30 minut temu, Schranz1985 napisał:

Powinni to robić ludzie od tormented souls ze wsparciem Sony i budżetem jak na exa wypada.
Ale to by była petarda.

Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem po co? Mają świetną grę na koncie, robią kontynuację. 

Osobiście czekam bardziej na TS2 niż remake SH2 

Opublikowano
W dniu 13.01.2024 o 14:05, ogqozo napisał:

Nawet to tłumaczenie jest przesadnie optymistyczne mdr, bo "wierzymy że to się bardzo szybko stanie..." to nawet nie to samo co "expect" hehe. 

Na razie to tak całe info o tej grze jest nadal takie, że wierzą.

Ci od Day before też wierzyli do samego końca.

Opublikowano

Observer moze byl i ladny ale fatalnie zagrany glosowo (a mieli taka gwiazde), no i te sekcje "straszone" polegajace na znieksztalcaniu grafiki po ktorym padaczka gwarantowana nawet u osob, ktore na nia nie choruja.

Opublikowano
18 minut temu, Shen napisał:

Bardzo dobrych gier z gameplayem też nie.

Jaki był gameplay Silenta 2 :cfaniak:

Akurat z rurkami nie mają wysokiej poprzeczki, gorzej z klimatem może być :D. 

Opublikowano

Jasne, ale od nowej gry oczekujemy tego, co Cap zrobił z RE2. Uwspółcześnienia, żeby robiło to wrażenie i dzisiaj. Nie mówię o tym, że powinno tu być tyle samo akcji. Ale każdemu marzy się zrobienie rimejku nie na zasadzie 'to samo w lepszej grafice", tylko "wow, ta gra robi wrażenie". 

• Plusik 1
Opublikowano

Całe szczęścia mówią, że nie będzie to samo. Jakby tak było to bym osral to - capcom za wysoko poprzeczkę postawił, teraz te remaki 1:1 to do piachu.

Ale i tak jebać Konami, że dwójkę remakuja, a nie od jedynki jak ludzie - najlepsza część, niestety bardzo mocno niedoceniana.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Jedynka najlepsza i wytatuowana na ręce, ale jest dla mnie najlepsza również dlatego, że jest kwadratowa. Stworzyło to surrealistyczny dziwny Vibe, którego nie spotkałem w bardziej zaawansowanych graficznie grach. Coś jak Lost in Vivo.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Brzydkie gry bardziej straszą. 

27 minut temu, XM. napisał:

Całe szczęścia mówią, że nie będzie to samo. Jakby tak było to bym osral to - capcom za wysoko poprzeczkę postawił, teraz te remaki 1:1 to do piachu.

Ale i tak jebać Konami, że dwójkę remakuja, a nie od jedynki jak ludzie - najlepsza część, niestety bardzo mocno niedoceniana.

Brak remake'u jedynki to straszna chujnia, bo imo erę PS1 pamięta dużo mniej graczy i do tego też ciężej jest wrócić ludziom do tej ery.  No ale tak to już jest, z MGSem to samo. 

Opublikowano

No i moim zdaniem samym blooberom byłoby prościej zrobić remake jedynki bo nie jest owiana tą legendarnościa. Mówię głównie o fabule, bo tu no niestety jesli pewne elementy nie wybrzmią będzie manto.

Gdyby robili remake jedynki to wydaje mi się że swoboda byłaby większa