Czoperrr 5 119 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego On 2/2/2024 at 9:16 PM, Nyu said: Ciekawostka. Od 2:04 wersja rimejku SH2 od zespołu HexaDrive. Wygląda to lepiej niż dzieło Blooberów ale też widzę że 1 do 1 jak oryginał. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Wygląda to lepiej niż dzieło Blooberów No to nieźle xDD Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Po zobaczeniu tego trailera naszla mnie ochota na odswiezenie sobie oryginalu. Jedna z moich ukochanych gier. Jedyna opcja jaka ogarnalem (ze sprzetem dostepnym w domu) to emulator ps2 na starym makbuku. no, ale dzialalo dobrze, fakt, ze bez zadnych emulatorowych ulepszaczy. real deal. zaczalem ok 18, skonczylem ok 2 w nocy. gra jest wciaz wybitna, ale zestarzaly sie imo dwie rzeczy - walka - latanie po miescie czesto bez sensu az trafisz tam gdzie masz trafic no i tej walki bylo dosc sporo w sumie. prosta jak jebanie. nie wiem, gorzej niz w oryginale wiec nie bedzie. wciaz mam resztki nadziei ze bedzie git. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego No tak ale zarówno sh1 jak i 2 miały dość wymagające zagadki(chyba 1 nawet bardziej)Tam była masa biegania, błądzenia itd.Dziś ludzie są przyzwyczajeni do strzałki wskazujacej gdzie iść albo kropki na mapie.No ale to by była profanacja serii.I weź teraz zrób żeby było dobrze.Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Gdyby chcieli wszystkim dogodzić, zrobiliby kilka opcji od ułatwiania zagadek/podpowiedzi. Ale to też trzeba umieć. Kto chce to korzysta, kto nie to gra w starym stylu. 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Ale sh2 nie ma opcje wyboru poziomu zagadek z defaultu. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Godzinę temu, Schranz1985 napisał: No tak ale zarówno sh1 jak i 2 miały dość wymagające zagadki(chyba 1 nawet bardziej) Pianino w jedynce Angielskiego człowiek wtedy jeszcze za dobrze nie znał, zacieliśmy się tam z kumplami na dłuższy czas, aż ktoś w końcu opis dorwał w jakiejś gazecie. W resident evil 2 też pamietam mieliśmy jakieś rozkminy, ale już nie pamietam z czym. W dzisiejszych czasach to nie przejdzie. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Juz nie pamiętam, ale chyba trójka ogólnie w serii ma najbardziej pojebana zagadkę (Shakespeare). Jedynka ma bardzo fajne i przyjemne, gdzie trzeba tylko trochę makówka ruszyć i szło zrobić. 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego No Szekspir na Hardzie to była masakra xD 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 4 lutego Opublikowano 4 lutego Nie ma drugiej gry obecnie, która bardziej potrzebowałaby grywalnego demka, Bloobery - just do it :D. 1 godzinę temu, Szermac napisał: No Szekspir na Hardzie to była masakra xD Tja, to byłhardkor https://www.thegamer.com/silent-hill-hardest-puzzles-in-series/#downpour-prison-workshop-code dobry ranking zresztą Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Obejrzałem trailer na spokojnie kolejne 2 razy i... Czy trailer był dobry? Niezbyt... Czy narzekanie na skupienie się na walce w trailerze, który w nazwie jasno mówi o walce ma sens? No niezbyt... Czy powinni teraz (tzn w niedalekiej przyszłości) wypuścić trailer utrzymany w innym klimacie? Jak najbardziej. Widziałem tu teksty o tym, że gra wygląda jak z PS3 lub ten "concept" z filmiku wyżej wygląda lepiej niż to, co pokazał Bluber. No chyba graliśmy na innych PS3 i widzieliśmy inne trailery. Od strony czysto wizualnej (technicznie i designowo), poza kilkoma momentami prezentuje się to całkiem nieźle. Dźwięki wystrzałów nienajlepsze ale nie są tak złe jak tu też się mówi. W wielu grach, nawet skupionych na strzelaniu bywają zdecydowanie gorsze odgłosy strzelania. Jedyce do czego osobiście na daną chwilę mogę się poważnie przyczepic to drętwe animacje (otwieranie drzwi czy nawet chodzenie po schodach). Na chwilę obecną nie napalam się na tę grę ani jej nie skreślam. Niestety pozostaje nam poczekać na jakiś bardziej konkretny i kompletny fragment gameplayu bo tej trailer był po prostu słabo zmontowany i jego tematyka niezbyt odpowiadała charakterowi gry. 1 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego Pytanie czy to tylko trailer, czy faktycznie tak to obecnie wygląda. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 5 lutego Opublikowano 5 lutego (edytowane) No trailer. W sensie inaczej będziesz to odczuwać łażąc po Woodside Apartment czy po szpitalu niż tak jak przy oglądaniu tego trailera xD Edytowane 5 lutego przez Szermac Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 6 lutego Opublikowano 6 lutego 12 minut temu, Szermac napisał: Maszyna ruszyła To było dobre 8 sekund <3. Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego Może dali trailer, żeby sprawdzić reakcje i wypuścić w tym roku tylko, jeżeli będą pozytywne. Więc się wycofali i pracują. A może po prostu jeszcze nie chcą potwierdzać terminu. A i tak będzie w tym roku. Who knows. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego 1 minutę temu, Nyu napisał: Może dali trailer, żeby sprawdzić reakcje i wypuścić w tym roku tylko, jeżeli będą pozytywne. Więc się wycofali i pracują. A może po prostu jeszcze nie chcą potwierdzać terminu. A i tak będzie w tym roku. Who knows. Dodatkowy faktor to film też ma problemy i nie ma dat, a chcieli zrobić blisko siebie. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego 5 minut temu, Nyu napisał: Jakie problemy? Nie wiem dokładnie, miał mieć dokładną datę 26 kwietnia 2024, ale zmienili na "2024" i od dawna żadnego info o nim, a mamy już luty, fabuła to w zasadzie jest SH2. https://www.comingsoon.net/guides/news/1394306-return-to-silent-hill-release-date-rumors-when-is-it-coming-out Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego W Twoim linku same spekulacje, również być może ze strony IMDb, która zwyczajnie mogła poprawić domniemana datę. Miesiąc temu aktor napisał, że film jest nakręcony i znajduje się w fazie post-produkcji. Wydaje mi się, że mogli celować z grą i filmem na kwiecień, ale nie dopięli, więc może jesień albo początek przyszłego roku Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 lutego Opublikowano 7 lutego 2 minuty temu, Nyu napisał: W Twoim linku same spekulacje, również być może ze strony IMDb, która zwyczajnie mogła poprawić domniemana datę. Miesiąc temu aktor napisał, że film jest nakręcony i znajduje się w fazie post-produkcji. Wydaje mi się, że mogli celować z grą i filmem na kwiecień, ale nie dopięli, więc może jesień albo początek przyszłego roku Tja, pewnie chcą wydać razem, albo przynajmniej w tym samym kwartale, więc opóźnienie jednego implikuje drugie. Cytuj
hudiny 14 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego (edytowane) Czyli "...gunplay będzie wyglądał jak na trailerze ale nie o to w tej grze chodzi" P. Babieno, luty 2024 Edytowane 13 lutego przez hudiny 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi