Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Featured Replies

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 248,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• BEZSPOJLEROWA OPINIA SPOCEŃCA SZERMAKA POD WIĘKSZĄ PODJARKE: Ukończyłem Wybór poziomu trudności Hard/Hard to był strzał w dziesiątke, było mocno Survivalowo, endurance szedł pełną parą pr

• Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów  Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, ż

• 69 zł za playable teaser  Was trzeba ruchać i się nie zastanawiać.

Opublikowano
27 minut temu, Szermac napisał(a):

Nie wiem czasem, czy nie scalili 1 i 2 piętra w jedno w rimejku.

Jest winda/schody więc wątpię.

Opublikowano
7 minut temu, Czoperrr napisał(a):

12h będzie okej. Oryginał kończę obecnie w półtorej godziny więc potrzebuję już nowego, dłuższego doświadczenia.

Wygląda, że w Remake'u pamięciówka nie wystarczy, ciekawe, czy w samym miasteczku też taki mocny redesign, jak tego szpitala.

Opublikowano

No bo jeszcze było 3 piętro i dach i piwnica. 
No, ale ta mapka z rimejku napakowana :D 

Opublikowano
25 minut temu, Pix napisał(a):

Ja tam wolę nawet intensywne 8-10 godzin niż sztucznie wydłużone 20, ale znając dzisiejsze podejście ludzi, to jestem ciekawy, czy rimejk nie dostanie trochę po dupie. W sensie, że "zapłaciłem 3 bomby, a tu po 2 wieczorach napisy końcowe?"

Jak w ogóle skończą w całości to już będzie sukces dla wyników. W porównaniu do wspomnianego Residenta ma też inny atut - wiele zakończeń. Także jest powód by wracać do gierki. U capcom replayability bardziej skręcony był pod speedrunnerów.

Opublikowano

Dobrze to wygląda, już teraz wiadomo, że to będzie życiówka blubera. Jedyny problem mam taki, że fabuła drugi raz już nie zniszczy, z niejasnej, okultystycznej jedynki, można by było więcej wyciągnąć, tutaj grzebanie przy skrypcie może jedynie zaszkodzić.

Opublikowano
17 minut temu, SlimShady napisał(a):

to będzie życiówka blubera

Nie no, blaber byl jaki byl, ale gust mial bardziej wysublimowany.

Opublikowano
5 minut temu, Szermac napisał(a):

Nitka jest w trakcie, polecom

byle do 6 października :)

Opublikowano

Dodatki typu maska psa, czy torba na głowę ... dla kogo oni robią  te dodatki? Na pokazie konami zabrakło automatów pachinko . Marketing leży. 

Co do pokazu samej gry, ogólnie na plus, ale jednak te twarze słabo wyglądają.  Mam nadzieję że feedback do blooberow dojdzie i naprawią ten aspekt. Mają jeszcze na to czas.  Z tego co pamiętam w Mass Effect 3 poprawili twarze bohaterów. 

Opublikowano

Jakaś ta kopia ytbowa słaba jest, niewyraźna. Poza tym pięknie to wygląda. Niektore ujecia pozmienianie ale z wydzwiekiem na duzy plus moim zdaniem. Robi robotke taka cut scenka. Dreszczyk jest na pleckach. A dalej te detale w lokacjach. No przy tej oprawie nie raz sie zgubie w terenie. Myślę ze wątpliwości można rozwiać w pis.du :drinks:

Opublikowano
1 godzinę temu, Pauli87 napisał(a):

Dodatki typu maska psa, czy torba na głowę ... dla kogo oni robią  te dodatki? Na pokazie konami zabrakło automatów pachinko . Marketing leży. 

Co do pokazu samej gry, ogólnie na plus, ale jednak te twarze słabo wyglądają.  Mam nadzieję że feedback do blooberow dojdzie i naprawią ten aspekt. Mają jeszcze na to czas.  Z tego co pamiętam w Mass Effect 3 poprawili twarze bohaterów. 

Dodatki to mocne cringe, natomiast karton i pies to ważny element lore gry i Konami :).

Marketingowo i tak jest nieźle, film/gra, Sony, twitter, kilka kanałów na Yt, jak na Konami top, zobaczymy, jak machina ruszy przed premierą, pewnie spoty reklamowe na poziomie Stellar Blade. 

Twarze?

W Andromedzie chyba to było? Nie tyle twarze, co animacje twarzy, nie pomogło to jednak w odbiorze tamtego tytułu. 

Twarze są z mockupów realnych aktorów, nie liczyłbym na ich zmianę, ewentualnie kilka drobnych detali. 

Opublikowano

Wiadomo, czy ten dodatek z wersji GOTY z OG wersji też będzie zawarty?

Opublikowano

Cisza w eterze na ten temat. Nie zdziwi mnie jak pójdą w ślady Atlusa i zrobią z niego DLC po premierze. W sumie niewielka strata, bo za wiele to tam się w nim nie działo.

Opublikowano

Obejrzałem sobie wkoncu cały gameplay. Wygląda to naprawdę spoko (biorąc pod uwagę kto to robi :). Ogarnęli machanie deską i szczelanie, więc teraz oby fabularnie wątki wybrzmiało jak należy i będzie git

Opublikowano
6 godzin temu, Pix napisał(a):

Swoją drogą jestem ciekawy, czy mocno wydłużą czas gry. Oryginał to jest maks 8 godzin, dzisiaj nie do pomyślenia przy dużej grze AAA. 

Jak to, przecież RE3R zajmuje 5 godzin :kaz:

A co do Angeli to raczej problem nie polega na tym, że jest nieatrakcyjna, bo taka już była w oryginale. Ona po prostu wygląda śmiesznie, może nawet karykaturalnie, taki trochę pulpecik z Fall Guys. I ma zaburzone proporcje, bo jest szczupła, ale z twarzy przypomina chomika. Nie pomaga to, że nawet model tej postaci oraz mimika prezentują się bardzo biednie w porównaniu do Jamesa czy Laury, różnica tak ze dwóch generacji. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano
38 minut temu, Bzduras napisał(a):

Cisza w eterze na ten temat. Nie zdziwi mnie jak pójdą w ślady Atlusa i zrobią z niego DLC po premierze. W sumie niewielka strata, bo za wiele to tam się w nim nie działo.

Spoiler

Dla mnie podstawowym wrażeniem było w nim to, że Maria to nie wymysl psychiki Jamesa, tylko zmaterializowana przez głowę Jamesa i miasto istota, która nie wie co się dzieje. 

Opublikowano

Tak, dobrze mówisz. Jednak jak nie ograsz dodatku to nie zmieni to jakoś ogromnie postrzegania podstawki i to właśnie miałem na myśli. To był po prostu dodatkowy epizodzik, którego pominięcie nie wiązało się z niczym szczególnie istotnym, więc albo skipną go w ogóle albo wpadnie jako DLC. Widzę zresztą, że dyskurs wokół gry kompletnie pomija Born From A Wish i twierdzę, że nie bez powodu.

Opublikowano

Pierwsza wersja ze stellbokiem z Game.co.uk.

Może u Nas też coś ktoś wrzuci?

Opublikowano
15 minut temu, Bzduras napisał(a):

Tak, dobrze mówisz. Jednak jak nie ograsz dodatku to nie zmieni to jakoś ogromnie postrzegania podstawki i to właśnie miałem na myśli. To był po prostu dodatkowy epizodzik, którego pominięcie nie wiązało się z niczym szczególnie istotnym, więc albo skipną go w ogóle albo wpadnie jako DLC. Widzę zresztą, że dyskurs wokół gry kompletnie pomija Born From A Wish i twierdzę, że nie bez powodu.

Wiadomiks, wzorem Capcomu robią:

- Remake w TPP, ikonkami X do interakcji i, generalnie, wszystko zrzynają

- głupie skiny w wersji deluxe

- dlc (Born from the wish/separate ways) sprzedadzą ponownie

Cóż, rimejki to nie remastery, które utarło się, że są takimi na maksa dopasowanymi wersjami.

Opublikowano

Obczajcie sobie odbicie w szybie auta jak James podchodzi aby ją rozbić i wziąć potke

Opublikowano
  • Autor

ta Angela to niezły LOL, wygląda jak postać z Sims 3. Lokacje wyglądają ładnie, ale sam gameplay wygląda źle, nie podoba mi się. Oryginał dalej będzie supreme.