Wredny 9 471 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia W dniu 22.08.2024 o 07:50, Adolfo napisał(a): Jednak kwestia woke to największa wada. Nasterydowane i konserwatywnie ubrane kobiety mogą zepsuć wszystkie starania twórców by oddać wspaniałą atmosferę gry. Ale że jaka kwestia? Grę robią Polacy, z Polski - to nie aktywiszcza z ameryczki czy inne Ubi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia No bo na pierwszy rzut ucha nie było tego słychać jak podniósł health drinka, ale jest ten dźwięk normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 27 sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia W dniu 26.08.2024 o 21:35, Wredny napisał(a): Ale że jaka kwestia? Grę robią Polacy, z Polski - to nie aktywiszcza z ameryczki czy inne Ubi. Mówisz? https://thatparkplace.com/sweet-baby-inc-defender-who-says-every-lever-must-be-pulled-to-push-lgbtq-agenda-announces-shes-joined-cd-projekt-red/ https://xgp.pl/newsy/silent-hill-2-remake-wspolpraca-hit-detection/ Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 27 sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia W dniu 22.08.2024 o 09:50, KrYcHu_89 napisał(a): Szczerze elementy "woke" w tej grze są niczym w porównaniu do gier z bardziej zachodnich krajów. Poza tym doszło do lekkich liftingów zarówno Marii, jak i Angeli (tutaj jeszcze ciężko potwierdzić, bo na ostatnim trailerze i gmaeplayu jej mało pokazali). Raczej nawet dla wrażliwców nie wpłynie to na odbiór gry. Tu jedynie pretensje można by było mieć do Marii, bo była wyobrażeniem idealnej kobiety dla Jamesa, więc zmieniając ją na wersję bardziej "reprezentatywną" jebiesz cały sens fabuły. Chociaż mi też w rimejku nie przeszkadza (chociaż monolog intra glosowo oryginał>>>rimejk). Ogólnie tu mają mega ciężki orzech z tym rimejkowaniem, bo oryginał ma tyle zawoluowanych przesłań i nawiązań, że każda zmiana czegoś może zmieniać sens pierwotnej wizji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 27 sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia Pan Masahiro czuwał, będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 27 sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia Oby, oby. Wiadomo, że i tak zagram w remake mojej ukochanej gry, tylko byle nie było takich rzeczy totalnie sprzecznych z sensem oryginału. Może nie każdy ma takie podejście, ale ja się tyle o tym wszystkim naczytałem i naoglądałem, żeby rozkiminić każdy szczegół (pomijając fakt co jest dopowiedzeniem, a co rzeczywistą wizją twórców), że jak coś będzie mocno nie teges to nawet mimo bardzo fajnej nowej grafiki będę cierpiał srodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 27 sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia Sajlent 2 to żyćko wiadomo, znane na wylot, teorie przewszystkie, szkoła Jungowska, Drabina Jakubowa i cała reszta. I w sumie jak coś będzie ne teges, to zawsze oryginał czeka Ale już bym pograł w to, o północy 6 października mi odjebie xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 28 sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 28 sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 4 minuty temu, Szermac napisał(a): Eddie Dombrowski - tak wygląda człowiek, który je pizzę. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia + James reaguje na przedmioty w okolicy ruchami głową jak w oryginale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Preorderek w Perfect Chad Blue złożony. Byle do października. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Nie zniechęci mnie, wjeżdżam w no UI jak dzik w żołędzie na pierwszy plejtruł Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 790 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Weekend 11-13 października spędzam w Cichym Wzgòrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Ja od 5 października w nocy i tydzień urlopu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 453 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Ja juz nocek nie zarywam od bardzo dawna. A to z tego wzgledu ze w nocy to juz nie jest to samo co kiedys. Szybko sie chlop meczy i traci co najlepsze z gry - immersje. Imo najlepiej jest wstac wczesnie jak jeszcze ciemno i wtedy grac bez przerwy pelen energi do poznej pory. Tylko fakt, trzeba miec do tego przeznaczona specjalna jaskinie gracza Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września 3 minuty temu, MEVEK napisał(a): Ja juz nocek nie zarywam od bardzo dawna. A to z tego wzgledu ze w nocy to juz nie jest to samo co kiedys. Szybko sie chlop meczy i traci co najlepsze z gry - immersje. Imo najlepiej jest wstac wczesnie jak jeszcze ciemno i wtedy grac bez przerwy pelen energi do poznej pory. Tylko fakt, trzeba miec do tego przeznaczona specjalna jaskinie gracza W sobote po południu długa drzemka i siedzonko do rana we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Ja za granie bez UI podziękuję. Wczówka jest fajna, ale nie kosztem gameplayu, zwłaszcza że i tak planuję grać na hardzie, więc nie potrzebuję dodatkowego (bezsensownego) utrudnienia. Też już nie przesadzajmy, że brak jakichś mikro ikonek pokazujących przedmiot do zebrania albo ile mamy pocisków w pistolecie jakoś strasznie wybija z immersji, takie rzeczy są praktycznie w każdej grze, a mimo to nigdy nie miałem problemu, żeby zatopić się w danym świecie zapominając, że to tylko fikcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września W oryginale tego nie było i było dobrze nawet na hardzie. Chociaż tam było amunicji od zarypania tak naprawdę. W rimejku może być inaczej. Ale jednak spróbuje, chce zbierać rzeczy jak w og, gdzie James będzie zwracał na to uwagę i mi pokazywał, że coś jest nieopodal. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Godzinę temu, Szermac napisał(a): Ja od 5 października w nocy i tydzień urlopu Ja wykupiłem rodzinie kolejne wakacje nawet, oczywiście beze mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września 11 minut temu, Josh napisał(a): Ja za granie bez UI podziękuję. Wczówka jest fajna, ale nie kosztem gameplayu, zwłaszcza że i tak planuję grać na hardzie, więc nie potrzebuję dodatkowego (bezsensownego) utrudnienia. Też już nie przesadzajmy, że brak jakichś mikro ikonek pokazujących przedmiot do zebrania albo ile mamy pocisków w pistolecie jakoś strasznie wybija z immersji, takie rzeczy są praktycznie w każdej grze, a mimo to nigdy nie miałem problemu, żeby zatopić się w danym świecie zapominając, że to tylko fikcja. Ogólnie ciężko chyba złapać immersję w grze tpp. Pewnie jakieś fpp albo vr to jeszcze. Bez ikonek po prostu ładniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września Teraz, Rtooj napisał(a): Ogólnie ciężko chyba złapać immersję w grze tpp. Pewnie jakieś fpp albo vr to jeszcze. Bez ikonek po prostu ładniej wygląda. Nie wiem jak będzie w Silencie, ale teraz dużo gier fajnie sobie radzi z dynamicznym UI, czyli tylko jak jesteś np. w walce to Ci się pokazuje, a przy eksploracji nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 444 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września 6 minut temu, Szermac napisał(a): W oryginale tego nie było i było dobrze nawet na hardzie. Chociaż tam było amunicji od zarypania tak naprawdę. W rimejku może być inaczej. Ale jednak spróbuje, chce zbierać rzeczy jak w og, gdzie James będzie zwracał na to uwagę i mi pokazywał, że coś jest nieopodal. Oby nie przegięli tak jak w OG z przedmiotami, tam James biegając po mieście dosłownie się przewracał o te wszystkie apteczki i amunicję Z jednej strony mnie to nie dziwi, bo twórcy jakoś musieli zachęcić gracza do eksploracji, z drugiej mogliby spróbować zrobić to w inny sposób, np. pozwalając odkryć jakieś unikatowe lokacje albo notatki rozszerzające lore. Miejmy nadzieję, że Plumber-Team lepiej to rozwiąże. 7 minut temu, Rtooj napisał(a): Ogólnie ciężko chyba złapać immersję w grze tpp. Pewnie jakieś fpp albo vr to jeszcze. Bez ikonek po prostu ładniej wygląda. Najlepiej to wyszło w Dead Space, no ale to s-f, więc było łatwiej. W SH2 spadające zdrowie mogą zasygnalizować strużkami krwi ciągnącymi się za postacią albo kulejącym Jamesem jak to było w starych Residentach, z ammo czy innymi rzeczami już trudniejsza sprawa. Koniec końców to już będzie zależało od gracza czy uzna, że woli sobie zwiększyć immersję kosztem rozgrywki, ale mimo wszystko fajnie że deweloper o czymś takim pomyślał i w ogóle dał taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 5 września Udostępnij Opublikowano 5 września (edytowane) 1 minutę temu, Josh napisał(a): Najlepiej to wyszło w Dead Space, no ale to s-f, więc było łatwiej. W SH2 spadające zdrowie mogą zasygnalizować strużkami krwi ciągnącymi się za postacią albo kulejącym Jamesem jak to było w starych Residentach, z ammo czy innymi rzeczami już trudniejsza sprawa. Koniec końców to już będzie zależało od gracza czy uzna, że woli sobie zwiększyć immersję kosztem rozgrywki, ale mimo wszystko fajnie że deweloper o czymś takim pomyślał i w ogóle dał taką opcję. Wystarczy światełko na padzie albo haptyka. Bicie serca można by oddać na luzie. Edytowane 5 września przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi