Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobuszowałem trochę po Woodside, znane motywy się tak cudownie przeplatają z nowościami i zmianami :fsg: Kończę zaraz, trochę się przespać trzeba i jutro lecone dalej.

Powtórzę się, ale no Yamaoka to jest wyższy poziom terroru xd

Opublikowano

Zaraz ocipieje. Plany na niedziele szlag trafił. Wszyscy spia najeb... Chyba sięgnę po Deluxa zanim przyjdzie płytka i spędzę ten dzien jak człowiek :)

to lecimy...

19260730a7147-screenshot-Url.jpg

:yahoo:

• Plusik 1
Opublikowano
8 godzin temu, nero2082 napisał(a):

nie skończyłem żadnej części SH a grałem we wszystkie, kazałem znajomkom to przechodzić, backseat gaming na całego, powód zawsze był ten sam - ciężka atmosfera wchodziła poważnie na psychę 

SH1? zostawałem sam w domu, za oknem ciemno, to bałem się tej płytki wkładać :| opuszczona szkoła to był szczyt napiętych nerwów wtedy 

SH2 kojarzy mi się z szybkim quitem jak tylko zaczęło sie robić niepokojąco (latanie po więzieniu z samą latarką, kthxbye) 

sytuacja sie powtarzała w sequelach, lubię się bać ale Team Silent i pan na Y dewastowali mój mózg z łatwością 

teraz wyhodowałem jaja i liczę że przy rimejku dojdę ciut dalej chociaż z tego co słyszałem po szpitalu robi się ciężko ]:>~

czekam na Wasze pierwsze raporty czy przetrwacie nockę z silentem :)

Kurka wodna, mam powody obawiać sie możesz znów nie podejść do tego Silenta - klimat jest mega ciężki :reggie: Po prostu dźwięk, grafa, oświetlenie robi taka robotę ze ciary nie schodzą z plecków. Mimo wszystko trzymam kciuki za Ciebie i innych :lapka:

Opublikowano
11 godzin temu, tjery napisał(a):

Huj tam, biorę ten śmieszny wczesny dostęp deluks edyszon, bo nie wyrobię kolejnych dni na PC jest do wyrwania za 260 ziko

222 delux :) w kinguin ;) z kodem : 12GGDEALS

Spoiler

NyhZJdV.png

Opublikowano

O kurde ale klimat. Wieczorem będzie grane ostro. Chodzi i wygląda na full super.

Ktoś pisałem o mgle. Przecież od uja jest, nic nie widać. A ta kobitka pierwsza super wygląda, a tu jakieś woke o nią było? Pierwsza myśl to idź kobieto pizze zjeść i coli się napić bo cie zwieje jak patyk z drzewa.

No, ale ten klimat to miazga jakas. Nawet jak reszta będzie średnia TK klimatem się broni.

• Plusik 1
Opublikowano

Deluxy w kluczykowni to nie jest najlepsza sprawa, w sensie jeżeli komuś zależy na tych 48h, a nie grze, artbooku i ścieżce dźwiękowej. 

Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Co jest grane z wersja steam? Ktoś gra? Ja nie mogę. Piszę że od 8. A mam te co pozwala od dziś. 

Edit. Dobra idzie. Trzeba było wyłączyć i włączyć steam.

Zaspałem :/. Dopiero pobieram, zagram wieczorem. 

Opublikowano

No no no fiu fiu fiu. Co prawda dopiero zaczalem ale klimat oddaje. Nawet bym powiedzial ze klimat lepszy niz w oryginale, ale wiadomo postep robi swoje, a w swoim czasie oryginalny SH, SH2 nie mialo sobie rownych. Fajnie haptyka w DS dziala. Ta gra pragnie latki na PRO, szkoda byloby zmarnowac taki potencjal. Cos pieknego, gratuluje i dziekuje Bloober Team ze nie zniszczyli tak pieknych wspomnien sprzed 23 lat. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Narazie gram w graficzke aby sie nacieszyc tym co widze i slysze. Hard daje szybko popalic jak sie atakuje bezmyslnie. Trzeba na spokojnie podchodzi do walki. 2 uderzenia i odskok albo unik. Walka jest satysfakconujaca i brutalna. Wlasnie latam i ubijam maszkary przed doglebna eksploracja. Ale na zbyt wysoki poziom sie nie zanosi przez czeste zapisy porozrzucane tu i tam.

Na pierwsze przejscie zagadki ustawilem na srednim bo jak wiecie nie grzesze bystroscia :P Cala reszta jest wyczesana. Dziekuje BT :hi:

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Nie no, cienie w horrorach są istotne.

Ale cienie na low nie sprawiają, że one znikają całkowicie tylko są w niższej rozdzielczości :) 

Opublikowano

Ale tu jest soczyscie...  jak potraktujemy maszkare kilkoma uderzeniami ze sztachety zaczyna tryskac krwia jak jakis gejzer. Kiedy zas padnie na glebe i zaczyna uciekac pelzajac zostawia za soba slady krwi. Walka naprawde daje rade. Graficzka zas swietnie podkresla  design potworow ktore teraz maja mnustwo detali i zwraca sie na to uwage. Latwiej sie to wszystko teraz wylapuje i laczy ze soba kiedy jest tak ladnie podkreslone. Nie bede spoilerowal ale przyjrzyjcie sie im blizej bo widac ze chlopaki odrobili zadanie domowe :obama: 

Opublikowano
2 godziny temu, MEVEK napisał(a):

Kurka wodna, mam powody obawiać sie możesz znów nie podejść do tego Silenta - klimat jest mega ciężki :reggie: Po prostu dźwięk, grafa, oświetlenie robi taka robotę ze ciary nie schodzą z plecków. Mimo wszystko trzymam kciuki za Ciebie i innych 

Po przeczytaniu posta jakiego wysrałeś w tym temacie, też mi ciary nie schodzą z pleców. Mimo wszystko trzymam kciuki za Ciebie, żeby się poprawiło. :lapka:

Ps. Masz już dowód? :rolleyes: