piotros 220 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Z 10 lat temu przeszedłem SH2 oglądając wszystkie zakończenia wraz z dodatkiem Maria i nie mogłem się doczekać na Remake Po 3 godzinach gry doszedłem dopiero do Woodside, liżąc wszystkie ściany i zachwycając się okolicą i wykończeniem wnętrz. ROG Ally X daje radę ze stabilnym 30 fps, 900p i włączonym ray tracingiem. Dopiero jak wszedłem do Woodside, to zaczęło chrupać i musiałem zmniejszyć rozdzielczość do 720p. Pewnie da się wyciągnąć coś więcej, ale na razie gra działa płynnie i mogę się mobilnie delektować atmosferą Jutro będę kontynuował granie w samolocie ROG Ally X daje dużo frajdy z grania. Nigdy nie sądziłem, że granie na PCie może być tak fajne Cytuj
Qbon 335 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Uwielbiam taki rodzaj eksploracji jaki tutaj jest a oni dostosowali to do dzisiejszych standardów Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Już samo łupanie szyb w witrynach i autach jest świetne, takie... uzależniające w sumie 1 Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października 5 godzin temu, Tralalala napisał(a): Miałem zagrać dopiero po odbiorze prosiaka ale tak mnie boli dvpsko od czytania Waszych postów, że chyba w tygodniu pojadę po amatora i zacznę grać ciut wcześniej Ja tez powoli bede odszczekiwal to co pisalem o PS5 Pro i jak tylko wleci oficjalne wsparcie dla tej gry bede wymienial konsolke. Jak juz leciec maratony to na przyzwoitym poziomie. Bo jak to mowia: "to gry sprzedaja konsole a nie na odwrot" Sztosiwo i nie zaluje ze zaplacilem podwojnie. Nie w tym przypadku 2 minuty temu, Amer napisał(a): Już samo łupanie szyb w witrynach i autach jest świetne, takie... uzależniające w sumie Przy czym te wszystkie efekty i odglosy tluczacego szkla sa mega prawdziwe. Realizm na wyciagniecie reki Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Pograłem właśnie 2 godziny i jest zajebiście ale muszę iść spać, jutro po 21 wracam do miasta. Właśnie spotkałem grubaska. Trochę czasu mi zajęło kombinowanie z suwakami żeby jakoś to działało na moim lapku. Eksploracja bardzo na plus, klimat aż wylewa się z ekranu. Chodzenie po mieście i wchodzenie do budynków przypomina mi Downpour gdzie był mocny nacisk na to ale poza eksploracją gra była kiepska w przeciwieństwie do SH2. Zmiany też spoko względem oryginału. Nie mogę się doczekać jutra (a raczej dzisiejszego wieczoru bo już po 24). Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Sądząc po tym co do tej pory widziałem, to na samą myśl o więzieniu i labiryncie mnie ściska w środku Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października Grafika jak wczesne PS2. Lustra z PS2, obijające ludzi. Gówno widać, pewnie dlatego, że inaczej by słabo chodziła. Jakieś przebijanie się przez ściany maczugą, żeby odblokować skróty, czy to jest Dark Souls? Woke shit, brzydcy ludzie, do tego wszędzie wymiociny. Ciągle jakieś dziwne zagadki i trzeba liczyć, czegoś szukać, pisać w zeszycie, eksplorować... A tutaj nikogo nie ma. A jak nie to znowu chodzenie po wielkim mieście szukając kogoś. Niby dobra walka wręcz, jak W Callisto, ale bez jednego A. Nie ma zombie nigdzie, więc po co tyle naboi. Ogólnie dziwna gra. Ale na razie po 5h solid 10/10 . 4 2 1 Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Skończone 9/10 wystawiam bez dwóch zdan, wiele rzeczy mogło zagrać lepiej zwłaszcza optymalizacja w niektórych momentach kuleje mocno ale sam klimat i otoczka to SH2 i wraca się wspomnieniami mocno lecimy na platynę 1 1 1 Cytuj
Bzduras 12 527 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Najlepszy easter egg w gierkach, który można zobaczyć tylko z modem odblokowującym kamerę (dlatego wrzucam bez spoilera, na konsoli i tak nikt się do tego nie dorwie) 2 2 Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Ale zajebiście, właśnie wstałem a za oknem mgła Pytanie do Steamowców. Dlaczego na moim profilu nie ma żadnych achievementow dla SH2? Nie ma nawet paska progresu jak w innych grach. Podczas samej gry wyskakiwały mi osiągnięcia. Cytuj
Bzduras 12 527 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Pewnie przez early access, po premierze wpadnie. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 1 minute ago, Bzduras said: Pewnie przez early access, po premierze wpadnie. Widziałem że u ciebie są widoczne, może to losowa sprawa. Wgrałem też mod na 21:9 w cutscenkach ale skoro w grze wyskakują to nie powinien być problemem. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 16 minut temu, Czoperrr napisał(a): Widziałem że u ciebie są widoczne, może to losowa sprawa. Wgrałem też mod na 21:9 w cutscenkach ale skoro w grze wyskakują to nie powinien być problemem. Mam te mody na 21:9 i fpsy i mam acziki, dziwne. -- A w profilu to nie, w profilu nie ma, pewnie po EA wpadną. Tu są A tu nie ma 1 Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 41 minut temu, Czoperrr napisał(a): Ale zajebiście, właśnie wstałem a za oknem mgła Pytanie do Steamowców. Dlaczego na moim profilu nie ma żadnych achievementow dla SH2? Nie ma nawet paska progresu jak w innych grach. Podczas samej gry wyskakiwały mi osiągnięcia. Jak embargo minie to wskoczą z automatu Ty sam widzisz co ci wpadło inni nie Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Co do wydajności u mnie to jest kiepsko, często muszę zmieniać ustawienia bo zaczyna dropić. Gram na Legion 5 z Ryzen 5600H, RTX 3060 120W i 16 GB RAM. Czasami mam dropy do 15 fps a jak dam skalowanie roździelczości 0.50 i ultra performance to wygląda jak gówno a dalej dropi, szczególnie z włączoną latarką. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października No u mnie działa zajebiście. Oczywiście patrząc, że jest to Unreal Engine 5, czyli generujące piękne środowisko, optymalizacyjne gówno. 5 najpiękniejszych gier roku działa na UE5, ale każda ma te same problemy, akurat wydaje mi się, że Silent jest w tej wyższej półce i dokonali pewnych optymalizacji, Wukong działał na moim sprzęcie minimalnie gorzej na premierę. Ale UE5 po prostu taki już jest. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 26 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Mam te mody na 21:9 i fpsy i mam acziki, dziwne. -- A w profilu to nie, w profilu nie ma, pewnie po EA wpadną. Tu są A tu nie ma Często na steamie jest problem z łączeniem się bazy danych z profilem. Poczekaj pare dni i się pojawią. Mialem ostatnio taką sytuację z hl2 part2. 1 Cytuj
Bzduras 12 527 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 4 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Co do wydajności u mnie to jest kiepsko, często muszę zmieniać ustawienia bo zaczyna dropić. Gram na Legion 5 z Ryzen 5600H, RTX 3060 120W i 16 GB RAM. Czasami mam dropy do 15 fps a jak dam skalowanie roździelczości 0.50 i ultra performance to wygląda jak gówno a dalej dropi, szczególnie z włączoną latarką. To zmniejsz tekstury i reszty nie ruszaj. Ile ten RTX ma, 8GB VRAM? Pewnie zapycha się pamięć karty i dropi Ci jak musi zrobić miejsce na nowe dane. Zjedź na średnie, nie zauważysz różnicy w samej grze, a wydajność poleci w górę. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października U was też od rana taka mgła :D? Dotarłem do szpitala, no naprawdę mocno wydłużyli początek gry, ale ani sekundę nic mi się nie dłużyło, cudeńko, czas na przerwę, bo już za jasno :). Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 6 minutes ago, Bzduras said: To zmniejsz tekstury i reszty nie ruszaj. Ile ten RTX ma, 8GB VRAM? Pewnie zapycha się pamięć karty i dropi Ci jak musi zrobić miejsce na nowe dane. Zjedź na średnie, nie zauważysz różnicy w samej grze, a wydajność poleci w górę. Ze średnich zmieniłem na low, wysokich ani nie ruszałem. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Teraz, Czoperrr napisał(a): Ze średnich zmieniłem na low, wysokich ani nie ruszałem. Może nie widziałeś, łap może coś nowego i się przyda o optymalizacji https://steamcommunity.com/app/2124490/discussions/0/4849904828209657104/ 1 Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 19 minut temu, Czoperrr napisał(a): Co do wydajności u mnie to jest kiepsko, często muszę zmieniać ustawienia bo zaczyna dropić. Gram na Legion 5 z Ryzen 5600H, RTX 3060 120W i 16 GB RAM. Czasami mam dropy do 15 fps a jak dam skalowanie roździelczości 0.50 i ultra performance to wygląda jak gówno a dalej dropi, szczególnie z włączoną latarką. Legion 5 Pro - 4060 RTX średnia 60fps przy 1600:900 Moim zdaniej jest dobrze Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 1 minute ago, Assassins_78 said: Legion 5 Pro - 4060 RTX średnia 60fps przy 1600:900 Moim zdaniej jest dobrze Pro musi jednak dużo dawać. Ja mam wszystko średnie/low i bez RT a max co mam to 30 klatek i dropy do 10-15 Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 3060 mobile to 6GB VRAMU to już się robi naprawdę mało przy tego typu grach Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Chyba będę musiał grać na ekranie laptopowym bo monitor 21:9 tutaj nie pomaga... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi