Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dopiero po pierwszym spotkaniu z przesladowca. Mega klimatyczna scena. O wiele lepsza niz w oryginale. Bardzo dobra rezyserka :obama:

@Szermac skonczyles na hardzie tak, to ile miales naboi przy koncu gry, bo wydaje mi sie ze jest jej w brud i spokojnie mozna sobie walic z dystansu :shotgun: 

Opublikowano
3 godziny temu, MEVEK napisał(a):

Tutaj marzy mi sie ficzer ktory Kojima wprowadzil w 2014 do MGSV:GZ. Grasz sobie na konsoli / pc a na telefonie, tablecie wyswietla sie mapa w czasie rzeczywistym. Mega dobre to bylo. Szkoda ze nikt juz z tego nie korzysta.

Super motyw. Był jeszcze w RDR2 

Opublikowano
8 minut temu, MEVEK napisał(a):

Ja dopiero po pierwszym spotkaniu z przesladowca. Mega klimatyczna scena. O wiele lepsza niz w oryginale. Bardzo dobra rezyserka :obama:

@Szermac skonczyles na hardzie tak, to ile miales naboi przy koncu gry, bo wydaje mi sie ze jest jej w brud i spokojnie mozna sobie walic z dystansu  

W sumie to tak zawsze na pograniczu, więcej miałem niż nie miałem fakt, ale nie powiedziałbym, że dużo, kilka razy przez jakiś czas miałem 0 xD Są momenty, że się wyprztykujesz.

Opublikowano

Jest w B.Creek i mam 5 duzych apteczek 10 malych i 30 naboi. Gram na hardzie :sir:

Moze i wolno mi idzie ten koszmar ale nie chce popelnic tego bledu kiedy gra szybko sie konczy :lapka:

Opublikowano

apartamenty górne piętra...od ściany do ściany z latarką która daję niewiele światła... przerwa na przewietrzenie mózgu :x 

ta gra ma jeszcze coś (nie wiem czy było tak w OG), perfekcyjny pacing - po intensywnym momencie wpadasz do kojącego nerwy spokojnego azylu..a potem nie. i tak w kółko 

Akira mógłby wyluzować z tym trzymaniem za jaja ambientem bo nawet jak niewiele sie dzieje to muzyczka tworzy opresyjny klimat, Akira daj żyć 

Opublikowano (edytowane)

@Szermac shotguna zostawiałeś na pielęgniary czy jak? tak pytam kontrolnie :p

a gram w to panicznie teraz, wszystko przez spotkanie manekina który jest przegiętym chujcem teraz z tym chowaniem się po kątach.. 

właściwie wbiegam do tych łazienek i sypialni z przygotowanym bieg+atak co dobrze kosi te mendy 

popaprana gra, właśnie taką sobie życzyłem 

Edytowane przez nero2082
Opublikowano
7 minut temu, nero2082 napisał(a):

@Szermac shotguna zostawiałeś na pielęgniary czy jak? tak pytam kontrolnie :p

W sumie to wszystko na wszystkim używałem. Czasami jedynie na konkretne miejscówki jakieś taktyczne podejście wjeżdżało, gdzie uważałem co na kogo użyć w danym pomieszczeniu, szczególnie jak ammo było mało.

Opublikowano

Dotarłem do apartamentów póki co. Gram na jakości i nie przeszkadza mi te 30 klatek. Sprawdzam auta, zakamarki. Kilka maszkar ubiłem, kwasem też oberwałem. Za mało póki co, żebym cokolwiek pisał o tej grze. 

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał(a):

No i tak zwykle koło 24 miałem, ale są fragmenty, że mi to znikało pod naporem koszmarków xd

Zgadza sie. Chwile po napisaniu posta zrobilo sie goraco i juz mam tylko polowe z ekwipunku :pawel:

Opublikowano

Wydaje mi sie iz rmake to rowniez uklon w strone  Silent Hills od Kojimy. Skrzeczace radio bardzo podobnie brzmi do Lisy z P.T. No jak by maszkara stala za mna. To tez pieknie daje po berecie. Piekny Remake. Jest rogal na gebie na kazdym kroku :wub:

P.S

Jest cos wyzej jeszcze od harda po ukonczeniu na hard? I jak pila, masz ja @Szermac?

Opublikowano

Mi to pewnie zajmie ze 20h, jak dzisiaj pograłem ledwie 2h i dopiero do Neely's Bar dotarłem :sweat:
Nie mogę szybciej, bo tu się tak cudownie zwiedza i wszystko ogląda, że co chwilę cmokam nad czymś z zachwytem.
Nawet śmieci są tu piękne :fsg:
1926d9e860296-screenshotUrl-min.thumb.png.2583e1f0e88a88e0f5a24908f026557e.png

Poziom Hard/Hard, więc maszkarony dają w kość i chyba zmartwychwstają, bo dałbym sobie rękę uciąć, że jedna pokraka wstała dokładnie z tego miejsca, gdzie jakąś ubiłem parę minut wcześniej.

• Plusik 1
Opublikowano

Tez to zauwazylem - w koncu hard. Rowniez nie mozna tutaj zastosowac patentu z zabijaniem przeciwnikow przed zebraniem fantow. Niestety nie aktywuja sie po przyjeciu obrazen. Tylko po interakcji z fantem wiec sa momenty ze sie mozna ladnie spocic :D

Opublikowano

Dopiero jutro zasiądę do gry, ale powiedzcie mi bez szczegółów (możecie dać w spoiler): czy są jakieś nowe potworki względem oryginału?

Nie chcę googlać, bo boję się, że wyskoczą mi obrazki.

Opublikowano
44 minuty temu, MEVEK napisał(a):

Jest cos wyzej jeszcze od harda po ukonczeniu na hard? I jak pila, masz ja @Szermac?

Nie ma dodatkowych poziomów trudności, piła jest OP.

Teraz, Wojtq napisał(a):

czy są jakieś nowe potworki względem oryginału?

Spoiler

Nie powiem Ci, bo to jest cholerna niespodzianka xD

Jestem przed szpitalem, na liczniku 2h08m. Myślę, że trofeum aby ukończyć poniżej 10 godzin, na luzaczku. Ależ to będzie się wspaniale speedrunowało :fsg: Lecę też po przejście bez radia i walka tylko bronią białą, w tym przypadku piłą mechaniczną (James jest rzeźnikiem xd) teraz amunicji mam już koło 120, a nie zbieram wszystkiego xD

Jeszcze więcej syfu! Chciałem sprawdzić jak wygląda, bo w weekend wyjazd i chyba zabieram Sajlenta w torbę :D 

20241008_213411.jpg

• Haha 1
Opublikowano

O qurwa! Ale zaje.biscie to rozegrali :hi:

Spoiler

Wlasnie przeszedlem przez arene gdzie ma miejsce starcie z piramidoglowym z tym ze ja jeszcze nie dotarlem do tego punktu fabularnie

Kozak smaczek.