Assassins_78 973 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października (edytowane) 19 minut temu, nero2082 napisał(a): już o tym wspominaliście ale polskie tłumaczenie zagadek utrudnia je x10, słabo to jest przełożone i można kluczyć forever NG+ lece jestem w połowie, nie błąkam się, nie uświadczyłem czegoś czego bym nie rozumiał. Tak samo za pierwszym przejściem. Edytowane 9 października przez Assassins_78 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Czytałem zagadki i po polsku, i po angielsku. Wszystko wydawało mi się 1:1 , a właśnie kiedy miałem ścianę, to próbowałem zhakować system drugim językiem. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Blooberzy sami przetłumaczyli dziwnie zagadki na polski, pewnie sami je po polsku układali. Cytuj
Gregorius 495 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Dopiero dzisiaj będę zaczynał i mam pytanko co do walki. Czy bronie zmieniamy w locie w sensie, że strzelam w kończyny i dobijam płynnie melee bez wchodzenia do menu? Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października 2 minutes ago, Gregorius said: Dopiero dzisiaj będę zaczynał i mam pytanko co do walki. Czy bronie zmieniamy w locie w sensie, że strzelam w kończyny i dobijam płynnie melee bez wchodzenia do menu? Tak. Celujesz na pomocą L2 i strzelasz R2, ale jak nie celujesz tylko od razu używasz R2 to melee. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października 2 minutes ago, Gregorius said: Dopiero dzisiaj będę zaczynał i mam pytanko co do walki. Czy bronie zmieniamy w locie w sensie, że strzelam w kończyny i dobijam płynnie melee bez wchodzenia do menu? Tak, w locie. R2 cios palka, trzymanie L2 wyciaga giwere. Smooth. Maria jest zrobiona w punkt. Zaden dekolt nie jest potrzebny, zachowuje sie tak jak powinna 1 Cytuj
Josh 4 523 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Początkowa zagadka w szpitalu (ta z kłódką) ja jebię, godzina z głowy, pierwsza zagadka która mnie lekko zagięła. Ale jaka satysfakcja z rozwiązania jej. Tłumaczenie polskie tip-top na ten moment, spokojnie idzie wszystko rozwiązać grając w rodzimym języku. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października HDR wyłączyłem bo moim zdaniem obraz był wyprany ale mam problem bo bez HDR też jak się mocno gammy nie zmniejszy to jest szarość w znowu zbyt mala gamma to znów mega ciemno jest ktoś podobnie ma ? Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października 19 minut temu, Banan91PL napisał(a): HDR wyłączyłem bo moim zdaniem obraz był wyprany ale mam problem bo bez HDR też jak się mocno gammy nie zmniejszy to jest szarość w znowu zbyt mala gamma to znów mega ciemno jest ktoś podobnie ma ? Czytałeś to co napisałeś? Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Pogrywam sobie od wczoraj. Jest grubo, ino walka wręcz mogła by być lepsza. I ta pierwsza strzykawa, którą znajdujemy... Brakuje tylko zapalniczki i brudnej łyżeczki Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Co do zagadek to mam pytanie co do tej z ręką w pokoju ordynatora. Zrobiłem ją metodą prób i błędów, ale może ktoś mi wyjaśni dlaczego taki układ jest prawidłowy bo może czegoś nie skumałem i się zastanawiam Spoiler Coś mi się zdjęcie tu nie wkleja xd. Chodzi o rękę z opaskami gdzie ustawiamy je w odpowiedniej kolejności i odpowiednim numerze. Ma to związek z opisami trzech pacjentów ale te numery które są prawidłowym rozwiązaniem to nie wiem dlaczego Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a): Co do zagadek to mam pytanie co do tej z ręką w pokoju ordynatora. Zrobiłem ją metodą prób i błędów, ale może ktoś mi wyjaśni dlaczego taki układ jest prawidłowy bo może czegoś nie skumałem i się zastanawiam Pokaż ukrytą zawartość Coś mi się ob Chodzi ci o układ Spoiler liczbowy bransolet ? Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Just now, Assassins_78 said: Chodzi ci o układ Hide contents liczbowy bransolet ? Tak Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października One są tam Spoiler wytarte i układaja się jako wzór, poczym dają ci kod do sejfu Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Just now, Assassins_78 said: One są tam Hide contents wytarte i układaja się jako wzór, poczym dają ci kod do sejfu Spoiler Tak tak, tylko chodziło mi o układ z góry do dołu, to chyba chodziło o to do którego pacjenta wg opisu należała dana opaska? Cytuj
Gregorius 495 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października No już się nie mogę doczekać tych zagadek skoro tak zachwalacie. Mam wszystko świeżutko w pamięci ,bo w Niedzielę kończyłem oryginał, także liczę na wyłapanie większości smaczków i zmian. Biorę od razu hard/hard i ewentualnie zmienię walkę na medium bo dla mnie najważniejsze akcenty w SH leżą gdzie indziej niż w walce. Chcę napawać się tą schizą i klimatem a niekoniecznie walczyć o przetrwanie. Gra wystarczająco siada na głowę. Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października (edytowane) @Czoperrr Nie tu Spoiler raczej chodziło o wytarcie właśnie na przedmiotowej opasce (która na własne unikatowe). Inaczej tego nie ułożysz. Pacjenci nie mają z tym nic wspólnego choć można tak wnioskować. Edytowane 9 października przez Assassins_78 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Godzinę temu, Banan91PL napisał(a): HDR wyłączyłem bo moim zdaniem obraz był wyprany ale mam problem bo bez HDR też jak się mocno gammy nie zmniejszy to jest szarość w znowu zbyt mala gamma to znów mega ciemno jest ktoś podobnie ma ? Nie. Widocznie wina twojego tv. HDR jest rewelacyjny i to obraz w SDR wygląda tragicznie. Nigdy nie widziałem takiej przepaści na korzyść HDR. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Nie. Widocznie wina twojego tv. HDR jest rewelacyjny i to obraz w SDR wygląda tragicznie. Nigdy nie widziałem takiej przepaści na korzyść HDR.Kurczę mam topowego oledzika muszę wtedy pokombinować z ustawieniami Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Czy mi się wydaje, że James ma coraz bardziej podkrążone oczy im dalej jesteśmy w grze I w ogóle jakiś taki blady xD. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Yup, i brudzą mu się paznokcie xd Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Patrzę, że nakład płytowy jest bardzo mały, wręcz bym napisał, że chujowy. W sklepach i to głównych to jakieś braki mają, jeszcze cena 320 zł, gdzie na store kosztuje 20 zł taniej. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Patrzę, że nakład płytowy jest bardzo mały, wręcz bym napisał, że (pipi)owy. W sklepach i to głównych to jakieś braki mają, jeszcze cena 320 zł, gdzie na store kosztuje 20 zł taniej. Albo wyprzedane po prostu , dla mnie chociaż boję się grać w takie gry i raczej gram w nie na easy to klimacik zagadki sztos aż moja oglądając jak gram pomagała rozwiązywać mi zagadkę z ćmami i mówiła że jak by oglądała film Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października https://www.nexusmods.com/silenthill2/mods/2 Cytat Makes the game more faithful to the HD collection of the original release by eradicating most of the fog from the game Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 9 października Opublikowano 9 października Podmienili też napis "ranczo"? PS. Ponoć SH2 HD załatali na PS3 i był całkiem normalny, a na Xboksie nie. Bang. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi