Szermac 2 744 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Właśnie zapowiedzieli nowy tytuł, dodałem temat w ogólnych Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października 2 godziny temu, Wredny napisał(a): A propos paczek w szafkach - kilku z Was o tym wspominało, ale komuś udało się podnieść ammo z tej szuflady w kafeterii? tak, podniosłem właśnie w ten prezentowany sposób. Szukam filmiku bo nagrałem to Dawać plusy 1 1 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Na rozgrzewkę piła, easy & najszybsze zakończenie. Szermac, MEVEK, DAJECIE 1 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Ja znowu w delegacji, na PSPortal nie będę biegał, a jeszcze jestem w trakcie robienia in Water xD Mało czasu te ostatnie dni i najbliższe 1 Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października @Josh ja mam na liczniku 20h i jeszcze gram 1 playthrough. Koncowka ale jednak. Wiem, mozolnie mi to idzie. Pozdrawiam serdecznie twoj zapal i umiejetnosciOstatni moj speedrun to byl za czasow RE2r. Tutaj to chwile potrwa zanim sie ogarne. Prawde mowiac to tak optymistycz dopiero po nowym roku 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Ja teraz mam 3 dni wolnego, więc sobie jeszcze pospeeduję i póki co przerwa z Silencikiem bożym, bo wjeżdża Metaphor Refantazio, a później Alan Wake 2. Ale gdyby nie więcej gier w kolejce, to pewnie szarpałbym dalej, bo replay ability w tej grze jest cholernie wysokie 1 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października 17 minut temu, Josh napisał(a): Na rozgrzewkę piła, easy & najszybsze zakończenie. Szermac, MEVEK, DAJECIE Łapiesz sobie gameplaye ponad 2 godzinne z plejki przez kompa jakoś, czy to transmisja czy jeszcze jakoś inaczej ? Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października (edytowane) Transmisja, jak dla mnie najwygodniejszy sposób Dzisiaj jeszcze jeden run wleci, może uda się zejść z 5 minut chociaż. Według speedrun.com w tej kategorii jestem pierwszy, ale to się pewnie szybko zmieni, bo dopiero dzisiaj wystartowała gierka na tej stronie i tylko jeden ziomek miał czas 2h20min. Edytowane 17 października przez Josh 2 1 Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Ja wczoraj dopiero więzienie zacząłem. Gram w to jak w jakiś walking simulator Spoiler Ale ten długi tunel do pierdla to trochę przeginka. Myślałem że tam manekin albo pielęgniara wyskoczy, bo idealne miejsce, a tam nic. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Ja to jestem chyba debilem.W apartamencie już 3 razy się zaciąłem xD.Najpierw ominąłem 1 pokój z kluczowym itemkiem.Później z 15 min rozkminialem zagadkę z szyfrem do sejfu( to w ogóle było w oryginale? )A na koniec męczyłem się z zagadką z medalionami :ohboi: Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 7 minut temu, Schranz1985 napisał(a): Ja to jestem chyba debilem. W apartamencie już 3 razy się zaciąłem xD. Najpierw ominąłem 1 pokój z kluczowym itemkiem. Później z 15 min rozkminialem zagadkę z szyfrem do sejfu( to w ogóle było w oryginale? ) A na koniec męczyłem się z zagadką z medalionami :ohboi: Ja nie pamiętam żebym się w grach zacinał, tutaj co druga zagadka to siedzę i się gapie. Aktualnie Spoiler kibluje przy kłódce na 3 cyfrowy szyfr na początku szpitala Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Bywa i tak Zauważyliście, że James na sejw poincie przed walką Spoiler z dwoma piramidogłowymi , nie patrzy się już "wgłąb", tylko unika spojrzenia i patrzy się w bok ? Zajebiste jest też to, że po tym jak już dłużej nie wypiera prawdy i wie co zrobił, to przeciwnicy nas nie atakują, wiją się i pełzają jedynie po podłodze. Ich żywot przestaje mieć powoli sens i znaczenie dla Jamesa. 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 52 minuty temu, Jeez_PS napisał(a): Ja nie pamiętam żebym się w grach zacinał, tutaj co druga zagadka to siedzę i się gapie. Aktualnie Ukryj zawartość kibluje przy kłódce na 3 cyfrowy szyfr na początku szpitala Już o tym wspominałem, najtrudniejsza zagadka, przynajmniej na hard. Jak to rozwiążesz to z całą resztą też sobie poradzisz. Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 2 minuty temu, Josh napisał(a): Już o tym wspominałem, najtrudniejsza zagadka, przynajmniej na hard. Jak to rozwiążesz to z całą resztą też sobie poradzisz. Serio? Już bardziej podchwytliwy był sejf w motelu. Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 5 minut temu, Josh napisał(a): Już o tym wspominałem, najtrudniejsza zagadka, przynajmniej na hard. Jak to rozwiążesz to z całą resztą też sobie poradzisz. Spoiler Już zacząłem tam liczyć pielęgniarki na zdjęciach w ramkach na ścianie ale mi za dużo wyszło, to może zapytam znowu o to samo - na tej kartce jest wszystko do rozwiązania zagadki tak/nie? Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października (edytowane) 23 minuty temu, Jeez_PS napisał(a): Ukryj zawartość Już zacząłem tam liczyć pielęgniarki na zdjęciach w ramkach na ścianie ale mi za dużo wyszło, to może zapytam znowu o to samo - na tej kartce jest wszystko do rozwiązania zagadki tak/nie? Generalnie ta zagadka to jest trochę bullshit, bo podpowiedzi do niej są bardziej mylące niż pomocne Spoiler hinty masz zarówno na kartce, jak i na obrazach Cytat Serio? Już bardziej podchwytliwy był sejf w motelu. Sejf był jak dla mnie oczywisty i nie zawierał zmyłek w podpowiedzi. Poszedł w 5 minut, a na tej jebanej kłódce siedziałem godzinę. Niech mi ktoś wytłumaczy jaki to ma sens, że wychodzi cyfra Spoiler "5", mimo że na kartce jest napisane że dwie pielęgniarki nie żyją, a jedna jest oszustką? Jak dla mnie powinno wyjść "4" Edytowane 18 października przez Josh 1 Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Jak komuś brakowało klasycznego openingu to może sobie to włączać przy każdym uruchomieniu gry. 2 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 5 minut temu, Josh napisał(a): Spoiler "5", mimo że na kartce jest napisane że dwie pielęgniarki nie żyją, a jedna jest oszustką? Jak dla mnie powinno wyjść "4" Spoiler No bo właśnie jedna jest oszustką, czyli jest nadal "pielęgniarką", ja to tak skumałem xD Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października (edytowane) No i w tym problem, bo to już zależy od interpretacji gracza i wszystko rozbija się o to jak zrozumie ten tekst Spoiler dla mnie oszustka nie powinna liczyć się jako pielęgniarka i z pewnością sporo osób też tak to zrozumiało Wydaje mi się, że nie na tym polegają łamigłówki, żebyś sam sobie musiał zgadywać o co chodziło autorowi. To nie jest analiza wiersza na języku polskim, która może przynieść wiele odpowiedzi, tylko potrzebujesz konkretów. Druga sprawa: Spoiler w podpowiedzi masz, że pierwsza cyfra jest "pojedyncza", mimo że na obrazie masz dwóch ziomków. To w końcu jest pojedyncza czy odpowiedź to "2"? Czym masz się bardziej kierować, tekstem na notatce czy obrazem? I Znowu musisz zgadywać... Widziałem jak ta zagadka wygląda na normalu i tu podpowiedzi są jasne i klarowne. Koniec końców rozwiązałem ją samemu, trochę metodą prób i błędów, ale rozwiązanie tej łamigłówki nie przyniosło mi większej satysfakcji. Na szczęście to jedyny babol w całej grze. Edytowane 18 października przez Josh Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Po coś umieścili to, że jedna była oszustką. Spoiler Jakby pomyślałem też na początku, że no przecież "4", ale po kiego grzyba by wspominali, że jedna jest oszustką, jakby miało być "4" to by umarły 3, a nie dwie. Wiem o co Ci chodzi, ale imo no to jest łamigłówka logiczna i można do tego "dojść" normalnie. A z tą 1 na początku to nie wiem, nie brałem pod uwagę w ogóle ziomków, tylko że no po prostu 1 jak pojedyncza xD Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października @Josh Spoiler Na fotce w korytarzu mamy siedem pielęgniarek. Trzy nie mogą wykonywać zawodu. 7-3 = 4. Potem mamy dopisek, że nadal jednej brakuje do pracy. Liczba potrzebnych pielęgniarek jest odpowiedzią W wersji ang było to dosyć jasno opisane. No i trzeba zwrócić uwagę na fakt, że liczby w notatce nie są po kolei. 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października (edytowane) Godzinę temu, Agent_Man napisał(a): No i trzeba zwrócić uwagę na fakt, że liczby w notatce nie są po kolei. Tak, to akurat było jasne od początku. Cytat Spoiler Liczba potrzebnych pielęgniarek jest odpowiedzią "If the second where as high as the number of nurses , i'd still be one short. With two of them dead and one just a fraud". - nigdy bym tego nie wywnioskował z kombinacji tych dwóch zdań i obrazu z 7 pielęgniarkami. Szkoda, że tekst nie był sformułowany w ten sposób: Spoiler If the second where as high as the number of nurses needed wtedy miałoby to więcej sensu i nie pozostawiało pola na swobodną interpretację. No i dalej pozostaje ta nieszczęsna pierwsza cyfra, która jest strasznie myląca, bo pozostałe mają związek z obrazami, a ona w jakiś sposób nie. Nie chce mi się już ciągnąć tego tematu, dla mnie łamigłówka do dupy, ale jeżeli Wy w niej widzicie sens, to dobrze. Wkurzyłbym się i ciągnął dalej temat, gdybym jej nie rozwiązał wcale, dupa by mi wtedy pękła przeokrutnie. Albo po prostu bym testował wszystkie możliwe kombinacje Edytowane 18 października przez Josh 1 Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października 21 minut temu, Josh napisał(a): "If the second where as high as the number of nurses , i'd still be one short. With two of them dead and one just a fraud". - nigdy bym tego nie wywnioskował z kombinacji tych dwóch zdań i obrazu z 7 pielęgniarkami. Szkoda, że tekst nie był sformułowany w ten sposób: Pokaż ukrytą zawartość If the second where as high as the number of nurses needed wtedy miałoby to więcej sensu i nie pozostawiało pola na swobodną interpretację. No i dalej pozostaje ta nieszczęsna pierwsza cyfra, która jest strasznie myląca, bo pozostałe mają związek z obrazami, a ona w jakiś sposób nie. Trzeba było zwrócić jeszcze uwagę na dwa szczegóły, mianowicie: Spoiler Notatkę znajdujesz w pokoju głównej pielęgniarki. Na fotce masz pielęgniarki-stażystki. Potraktowałem wspomniany przez ciebie fragment jako opis przełożonej piszącej o brakach w kadrze potrzebnej do normalnego funkcjonowania szpitala. No dobra, koniec pieprzenia nt kłódki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi