Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.10.2024 o 10:54, Dandelion napisał(a):

na początku byłem obsrany grając, tak od szpitala już było spokojnie. Mialem prawie 200 naboi do pistoletu i ponad 20 apteczek

Po wyjściu ze szpitala na nocne miasto to ja miałem 200 naboi do pistoletu, 30 do shotguna, 40 piguł i 18 strzykawek... Na HARD :reggie:
A i tak się wszystkiego boję i staram się jak najwięcej rurką zayebać :sweat:

Ktoś wie, co zmienił dzisiejszy patch? Wróciły ruchome ściany? Naprawili płomienie?:philosoraptor:

• This 1
6 godzin temu, Wredny napisał(a):

Ktoś wie, co zmienił dzisiejszy patch? Wróciły ruchome ściany? Naprawili płomienie?:philosoraptor:

Dodali jedynie hotfixa na blockera z poprzedniego patcha w labiryncie.

6 godzin temu, Schranz1985 napisał(a):

12h i dopiero wyszedłem ze szpitala.
Kurde powiem szczerze że albo ja mam zaniki pamięci albo sporo się zmieniło względem oryginału.
Wielu rzeczy kompletnie nie pamiętam co jest w sumie na plus.

Sporo się zmieniło.

Mój ulubiony fragment gry. Klimat Silent Hill w nocy miażdży, miasto z tymi brudnymi prześcieradłami na budynkach i światłem padającym z neonów wygląda przeupiornie, jak grałem na słuchafonach i usłyszałem płacz to odruchowo obróciłem się razem za siebie. Jeszcze chwilę później ten krótki spacer jak się idzie we mgle do "muzeum', nie ma ani jednego przeciwnika po drodze, odpala się klimatyczna muzyka, wlatuje dziwny zielonkawy filtr i jest taki gęsty, oniryczny klimacik - po prostu uwielbiam ten moment. 

No, ale wiadomo, fps spadają z 60 do 57 i nie da siem grać. Smutek.jpg

spacer.png

Edytowane przez Josh
  • Plusik 1
  • This 1
8 minut temu, Josh napisał(a):

Mój ulubiony fragment gry. Klimat Silent Hill w nocy miażdży, miasto z tymi brudnymi prześcieradłami na budynkach i światłem padającym z neonów wygląda przeupiornie, jak grałem na słuchafonach i usłyszałem płacz to odruchowo obróciłem się razem za siebie. Jeszcze chwilę później ten krótki spacer jak się idzie we mgle do "muzeum', nie ma ani jednego przeciwnika po drodze, odpala się klimatyczna muzyka, wlatuje dziwny zielonkawy filtr i jest taki gęsty, oniryczny klimacik - po prostu uwielbiam ten moment. 

No, ale wiadomo, fps spadają z 60 do 57 i nie da siem grać. Smutek.jpg

spacer.png

Wystarczy gra w 30 klatkach. Ciekawe jak pro... No ten neony mega. Brak przeciwników i to nagle wyciszenie

Spoiler

Plus te patafiany od dołu dźgające

Fajny moment w grze

Ja dopiero po więzieniu. No całkiem całkiem.

Spoiler

Te momenty w muzyce, jak jakby ktoś prętem przejeżdżał po kratach, takie zgrzytanie. Mniam. Jumpscare w kiblu xd Ogólnie mega fajny poziom. 

• Lubię! 1

Dla mnie od momentu, kiedy przestaje padać, dalej jest ciemno, idziemy do tego budynku, w którym zatapiamy się coraz głębiej, aż do więzienia, a potem coraz głębiej, aż do labiryntu, i sam labirynt, to jest aż do początku lakeview hotel, najstraszniejszy, najbardziej surrealistyczny, złowrogi i tripowy fragment gry.

Absolutnie genialny. 

Dla mnie od momentu, kiedy przestaje padać, dalej jest ciemno, idziemy do tego budynku, w którym zatapiamy się coraz głębiej, aż do więzienia, a potem coraz głębiej, aż do labiryntu, i sam labirynt, to jest aż do początku lakeview hotel, najstraszniejszy, najbardziej surrealistyczny, złowrogi i tripowy fragment gry.

Absolutnie genialny. 
No, właśnie tak jadę od tego momentu i zrobiłem chyba ze 3 mapki w labiryncie przy kostce i mam dosyć.
Raz że późno, 2 że trochę zrylo banię.
Strasznie długa ta gra, już 16h nabite a gdzie do końca.