Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ah szkoda, że te animacje takie drewniane. Zdobyłem piłę i w ogóle jakoś nie czuć jej mocy. Przypomniałem sobie animacje zabijania piła w pierwszym Gears of War. Tam to wygladało mega efektownie i miodnie. A to było na Xboksie 360 w 2006 roku. Jak już dajesz do gry piłę to takie animacje powinny być minimum, do którego dażysz przy produkcji gry. Skoro można to było zrobić dwie generacje temu, to niczego innego nie oczekuje. Ale widać, że to jednak trudne do zrobienia i trzeba naprawde do tego przysiaść i mieć budżet.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Brak mocy i kiepska animacja szlachtowania to jeszcze pół biedy. Najgorsze w graniu z piła jest zbieranie przedmiotów i otwieranie zamków, z jakiegoś powodu trzeba się ustawiać bardziej precyzyjnie, żeby wykonać którąś z tych czynności, tak jakby między Jamesem a obiektem, z którym chcemy wejść w interakcję działało jakieś pole siłowe. Ile razy nie zdążyłem przez to otworzyć drzwi na czas i zgarnąłem szlaga w plecy to nie zliczę. 

Opublikowano

No i kolejne korpo, które ugięło się pod naporem stękających zboczeńców i zwyrodnialców, którzy chcą ładne kobiety w grach :/ 

Konami...

spacer.png

Opublikowano
10 godzin temu, Frantik napisał(a):

Kolejne ciche zmiany w patchu.

Ja tego nie zauważyłem, ale sporo osób narzekało, że Maria ma za duży łeb w stosunku do reszty

Super, a kiedy oddadzą oddychające ściany?

Opublikowano

Ja nie wiem co jest z tymi zakończeniami. Robiłem sobie teraz Marie a wyszło mi Leave. Wszystkie  warunki miałem spełnione:

Spoiler

Check Icon Don't examine Mary's Photo and Letter.

Check Icon Don't inspect Angela's Knife.

Check Icon Avoid hitting Maria at all costs.

Check Icon Stay close to Maria at all times.

Check Icon If Maria calls for you, approach her.

Check Icon Follow all Maria's wants.

Check Icon Check on Maria in the Hospital or Labyrinth.

Check Icon Dodatkowo nie wysłuchałem monologu w korytarzu

Jakieś pomysły ? :sapek:
Opublikowano

Ja dostałem Marie podczas speedrunowania, także tego :reggie:

Spoiler

W zagadce z lustrem trzeba użyć zdrowego jabłka i na końcu przejść przez drzwi ze szkarłatnym jajkiem. I użyć najpierw czarnego pierścionka na ścianie z babką.

+ to co robiłeś wyżej. Też możesz robić rzeczy oddalające Cię od Leave, nie lecz się za często i powinno wpaść. No ale ten system punktacji do tych endingów i tak jest dziwny.

Opublikowano
8 godzin temu, MEVEK napisał(a):

Ja nie wiem co jest z tymi zakończeniami. Robiłem sobie teraz Marie a wyszło mi Leave. Wszystkie  warunki miałem spełnione:

Ukryj zawartość

Check Icon Don't examine Mary's Photo and Letter.

Check Icon Don't inspect Angela's Knife.

Check Icon Avoid hitting Maria at all costs.

Check Icon Stay close to Maria at all times.

Check Icon If Maria calls for you, approach her.

Check Icon Follow all Maria's wants.

Check Icon Check on Maria in the Hospital or Labyrinth.

Check Icon Dodatkowo nie wysłuchałem monologu w korytarzu

Jakieś pomysły ? :sapek:

Nie wiem co to za poradnik, ale pewnie liczy się głównie jabłko i jajo. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Stosowałem się do tego poradnika i zakończenie wpadło. Wybór właściwej monety na początku, później jabłka i jajka od Piramidogłowego to mus, tak samo jak odwiedzanie jej w szpitalu, dodatkowo nie radzę wybijać żadnych szyb, zadawać jej obrażeń ani zostawiać jej samej. Zostawiłem też raz grę na chodzie, żeby James postał obok niej z 10 minut. 

Opublikowano

Powtorzylem.. Mary siedzi na lozku przed ostatnim starciem wiec sie udalo. Pamietam ze przebieglem wczoraj przez wrota po walce z PH nie zwracajac uwagi na przedmiot i to byl ten ostateczny blad. Dzieki @Nyu :hi:

Opublikowano
50 minut temu, Josh napisał(a):

Stosowałem się do tego poradnika i zakończenie wpadło. Wybór właściwej monety na początku, później jabłka i jajka od Piramidogłowego to mus, tak samo jak odwiedzanie jej w szpitalu, dodatkowo nie radzę wybijać żadnych szyb, zadawać jej obrażeń ani zostawiać jej samej. Zostawiłem też raz grę na chodzie, żeby James postał obok niej z 10 minut. 

Rozjebalem wszytsko co się dało przy niej i dostałem. Też nie zostawiałem gry żeby sobie chodziła. Jajko, jabłko, odwiedzenie w szpitalu, niewysłuchanie monologu Mary na koncu, nie patrzenie w inventory i macie gwarant. Ja potem zrobiłem loada i zmieniłem jajo, jabłko, zetknąłem na zdjęcie, wysłuchałem monolog na koniec i dostałem leave.

Opublikowano

U mnie co bym nie robił, ciągle kończy się na "Leave". Mam sejwa sprzed końcówki i kombinowałem na różne sposoby, by mieć chociaż "In water". A od początku celowalem w zakonczenie "Maria". I tak to już zostawię, granie w to drugi raz nie wchodzi w grę, nie podzielam Waszych zachwytów. Skończyłem ponad 20 lat temu, skończyłem wczoraj i to by było na tyle. Za dużo gier, za mało czasu.

Opublikowano

Te wszystkie pierdoły z Marią, wybijaniem szyb etc. wydają się nie mieć znaczenia, bo nawet przy speedrunach yolo po zrobieniu tych dwóch czynności wychodzi Matia Ending, o ile nie spełniło się warunków do innych, np. Rebirth. Mi Maria wpadła POMIMO wybijania szyb, zwiedzania miasteczka, odsłuchania nagrań w szpitalu, nie pójścia do Marii w labiryncie etc. Po prostu zrobiłem dwie cutscenki z nią w szpitalu, wybrałem monetę z kobietą i dojrzałe jabłko + szkarłatne jajo, wpadło bez problemu.

Ale ludzie nadal nie są zgodni, bo nie ma twardych danych, jak działa system punktacji i co daje rzeczywiście punkty.