MEVEK 3 654 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia 7 godzin temu, Wojtq napisał(a): Pan Masahiro Ito też przyjechał. Jak dobrze zobaczyć te twarze na żywo. Ty tam masz takie wielkie szczescie ze na nich wpadasz czy normalnie koczujesz w kartonie jak Snake z lornetka ? Cytuj
Wojtq 845 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia (edytowane) 11 godzin temu, MEVEK napisał(a): Ty tam masz takie wielkie szczescie ze na nich wpadasz czy normalnie koczujesz w kartonie jak Snake z lornetka ? To jest kombinacja dogodnych warunków, samozaparcia i kupy szczęścia. Szczegółów wolę nie zdradzać. Edytowane 10 stycznia przez Wojtq Cytuj
MEVEK 3 654 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia 2 godziny temu, Wojtq napisał(a): To jest kombinacja dogodnych warunków, samozaparcia i kupy szczęścia. Szczegółów wolę nie zdradzać. Autograf juz wyrwales chociaz od jednego ? Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia @Wojtq przyznaj się, sprzątasz biura xD w Bloober Teamie. 1 Cytuj
Wojtq 845 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia (edytowane) 54 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): @Wojtq przyznaj się, sprzątasz biura xD w Bloober Teamie. Hehe, nie. Pracuję w firmie obok i mam dobre widoki. Godzinę temu, MEVEK napisał(a): Autograf juz wyrwales chociaz od jednego ? Nie, i w sumie żałuję. Po robocie uznałem, że przejdę się przez kompleks restauracji w pobliżu biura. I w jednej z knajpek siedzieli obydwaj Panowie w grupie około 8 osób. Zastanawiałem się czy wejść, ale byłem tak podjarany, że uznałem, że odpuszczę. Spękałem i tyle. Kumpel mi dzisiaj mówi, że trzeba było iść, pokazać moje rysunki mistrzowi Ito i z kopa zostać zatrudnionym w Blooberze tego samego wieczoru. xD Edytowane 10 stycznia przez Wojtq 1 Cytuj
Czoperrr 5 352 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia 21 minutes ago, Wojtq said: Hehe, nie. Pracuję w firmie obok i mam dobre widoki. Nie, i w sumie żałuję. Po robocie uznałem, że przejdę się przez kompleks restauracji w pobliżu biura. I w jednej z knajpek siedzieli obydwaj Panowie w grupie około 8 osób. Zastanawiałem się czy wejść, ale byłem tak podjarany, że uznałem, że odpuszczę. Spękałem i tyle. Kumpel mi dzisiaj mówi, że trzeba było iść, pokazać moje rysunki mistrzowi Ito i z kopa zostać zatrudnionym w Blooberze tego samego wieczoru. xD Szkoda że nie jestem na twoim miejscu bo pobiegłbym tam po autograf na limitce SH2 z PS2 podnosząc jeszcze bardziej jej wartość Cytuj
MEVEK 3 654 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Zmarnowana szansa ale moze jeszcze nie wszystko stracone Ja bym nie odpuscil. 1 Cytuj
Wojtq 845 Opublikowano sobota o 06:49 Opublikowano sobota o 06:49 Mój nowy Silent-hillowy potworek właśnie przydreptał do Artów Forumiarzy. Wrzucam tutaj, bo tam może być zapomniany. 1 Cytuj
BundyR 10 Opublikowano sobota o 09:58 Opublikowano sobota o 09:58 Ogrywam drugi raz to dzieło, arcydzieło W porównaniu do ukochanego oryginału, ku zaskoczeniu, walka jest soczysta, zagadki swietne, klimat miasta rewelacyjny. Czym dalej w las tym większe zaszczucie. O dziwo, w drugim podejściu boję się jeszcze bardziej 😁 Eksplorację w porównaniu do oryginału rozciągnięto, się to dobrze. W kwestiach technicznych razi mnie jedynie skakanie/rwanie kamery przy sytuacjach, gdy postać styka się z elementami otoczenia ( w sumie nie wiem, jak to opisać, się psuje to trochę feeling). Szacunek za dodanie dodatkowych smaczków. P.s. sh2 nigdy nie był typowym straszydłem, to bardziej thriller psychologiczny straszący inaczej niż część pierwsza, jeśli więc tutaj blooper zrobił takie akcje, to co się stanie, jak się wezmą za przerażająca jedynkę? P.s.2. na premiere w samym życiu kupiłem tylko tlou, sh2 jest drugą gra, nie żałuję ani grosza 1 Cytuj
MEVEK 3 654 Opublikowano niedziela o 10:49 Opublikowano niedziela o 10:49 Qurwa - o takie smaczki warto powalczyc. Ten steelbook Cytuj
Rtooj 1 717 Opublikowano niedziela o 11:21 Opublikowano niedziela o 11:21 (edytowane) Że też moderzy nie wmontowali jeszcze do żadnej gry Owsiaka, wyobrażam sobie Owsiaka który chodzi po apartamentach Silent Hill i krzyczy "gdzie jest ten słoik" ;] Edytowane niedziela o 11:22 przez Rtooj 1 1 2 Cytuj
Josh 5 105 Opublikowano poniedziałek o 19:46 Opublikowano poniedziałek o 19:46 (edytowane) Angelę, a tym bardziej Marię to bym kochał mocno Eddy'ego w sumie też A najlepsze jest to, że gdyby to był faktycznie film, to pewnie byłby lepszy niż ten tani cosplay, który szykuje Gans Edytowane poniedziałek o 19:47 przez Josh 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 427 Opublikowano poniedziałek o 19:52 Opublikowano poniedziałek o 19:52 Maria taka żonka Fanstatyczny film, niesamowicie to wygląda. Cytuj
Josh 5 105 Opublikowano wczoraj o 08:19 Opublikowano wczoraj o 08:19 (edytowane) Jak na grę wydaną tylko na PS5 i PC, w dodatku stanowiącą niszę, to całkiem niezły wynik. Edytowane wczoraj o 08:19 przez Josh Cytuj
Lukas_AT 1 230 Opublikowano wczoraj o 10:27 Opublikowano wczoraj o 10:27 (edytowane) Ciekawe dlaczego ci, ktorzy kupuja Residenty, nie poszli kupic takze Silent Hilla. Remake RE2 sprzedal sie w ilosci ponad 10 mln. Wiadomo, RE to marka troche sielniejsza, ale stawialbym, ze gre kupili glownie fani horrorow. Dlaczego nie siegneli wiec po remake Silent Hill 2. Ciekawe co to za grupa graczy. Pewnie to tez przez to, ze Silent Hill jako marka byla dlugo w szufladzie, podczas gdy Resident caly czas systematycznie sie ukazywal trafiajac tez do nowych graczy. Edytowane wczoraj o 10:30 przez Lukas_AT Cytuj
SnoD 2 383 Opublikowano wczoraj o 13:18 Opublikowano wczoraj o 13:18 Resident to gra mainstreamowa z własną franczyzą filmów, znacznie bardziej rozpoznawalna. Większość graczy to niedzielniaki, których uwaga zależna jest od medialnego szumu. Cytuj
KrYcHu_89 2 485 Opublikowano wczoraj o 13:27 Opublikowano wczoraj o 13:27 3 godziny temu, Lukas_AT napisał(a): Ciekawe dlaczego ci, ktorzy kupuja Residenty, nie poszli kupic takze Silent Hilla. Remake RE2 sprzedal sie w ilosci ponad 10 mln. Wiadomo, RE to marka troche sielniejsza, ale stawialbym, ze gre kupili glownie fani horrorow. Dlaczego nie siegneli wiec po remake Silent Hill 2. Ciekawe co to za grupa graczy. Pewnie to tez przez to, ze Silent Hill jako marka byla dlugo w szufladzie, podczas gdy Resident caly czas systematycznie sie ukazywal trafiajac tez do nowych graczy. Nawet 14 mln, 7 miechów temu. Co do SIlenta 2, do tej pory seria 9 mln, więc 2 mln w 3 miesiące to wynik i tak niebotyczny. Również dla Bloobera, gdzie sprzedawali po setki tysięcy sztuk max do tej pory swoich horrorów. Grupa graczy jak @Pupcio znasz? Duzo ludzi się boi horrorów, a Resident to wiadomo, szczelanka!:). Co ciekawe Dead Space remake potrzebował na 2 mln sztuk chyba więcej czasu, a potem już EA nie podała, a tam oczekiwania były większe, bo seria też nie jakiś kolos, ale 10 mln na zaledwie 3 gry. --- No to jeszcze dopisując konkluzja jest taka, że te niewielkie różnice zadecydowały, że prawdopodobnie SH1 lub 3 jest w prodzie, a DS2 remake w koszu CEO EA. Cytuj
Wojtq 845 Opublikowano wczoraj o 16:30 Opublikowano wczoraj o 16:30 (edytowane) Wiadomo, że każdy sukces mierzy inaczej, ale SH to horror pełną gębą, przygnębiający w swej naturze, więc taka liczba sprzedanych kopii bardzo cieszy. Nie jest to tytuł, który można sobie "popykać" od tak, więc i liczba odbiorców nigdy nie dorówna grupie fanów Residenta, który co prawda też jest horrorem, ale bardziej rozrywkowym i nastawionym na akcję. Poniżej słupki sprzedaży Nier: Automata. Dobre gry sprzedają się latami. https://www.statista.com/statistics/1246861/nier-automata-units-sold/ Edytowane wczoraj o 16:30 przez Wojtq Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi