Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja robiłem wszystko pod ending Marii i gówno. Potem próbowałem pod Water i robiłem tez te najważniejsze rzeczy i ciągle wychodzi Leave. Mam sejwa, po którego wczytaniu jeszcze można się poprawić, ale u mnie to i tak nic nie daje :)

Opublikowano (edytowane)

Jedno podejście miałem kropka w kropkę jak w tym poradniku, tylko wybiłem dwie szyby i raz odbiegłem za daleko od Marii: zakończenie Leave. Ten ending chyba jest zgliczowany i pojawia się losowo.

Edytowane przez Josh
Opublikowano
Godzinę temu, [InSaNe] napisał(a):

Mi się tego drugi raz nie chce skończyć, a Wy speedruny robicie :leo:

W czym sek? Ja speedrunem tego nie nazwe ale drugie przejscie mialem w 5h. 3 to juz moze do 3.5h zejde :chicken:

Opublikowano

Ja nie widzę potencjału grania w to więcej niż raz, bo już wszystko w tej grze widziałem, a na platynę raczej szkoda mi czasu, bo pod skórą czuję, że będzie problem z zakończeniami i będę się tylko wkur.wiał, że nie wyskakują takie, jakie chciałem :) Grałem pod Marię, a co bym nie zrobił (mam sejwy w odpowiednich momentach), wyskakuje mi zawsze Leave. 

Wolę zdecydowanie bardziej Residenty, te Silent Hille nigdy mi za bardzo nie podchodziły. Nie mówiąc o tym, że nigdy mnie nie straszyły (nawet jedynka, a grałem w to w 2000 roku). 

• WTF 1
Opublikowano

Zetknąłem się z nietypowym problemem i prędko rozpocząłem poszukiwania odpowiedzi. Otóż, nabyłem w zeszłym tygodniu nowy TV, prawilnie OLED, bo jako miłośnik horrorów miałem dość "mlecznej" czerni. Ale nie o tym. Po uruchomieniu SH2: R pojawiła się mała, biała kropa w lewym, górnym rogu ekranu. Zaalarmowany tym faktem uznałem to za martwy piksel, lecz...te (ponoć) nie występują w tego typu wyświetlaczach. Wygooglowałem temat i ślad prowadził do jednego wątku na Reddicie. Jeden użytkownik miał punkt dokładnie w tym samym miejscu. Problem chyba wybiórczo dotyka graczy po ostatniej aktualizacji. Spójrzcie poniżej:

Co ciekawe, w trakcie uruchamiania gry (do chwili wyświetlenia głównego menu) kropka nie występuje. 

Opublikowano

Ok, dzięki za info. Ty grywasz na PC. Przejrzałem na Reddicie wątek o białej kropce, w którym gracz zniwelował white dot'a odpowiednimi ustawieniami obrazu. Pytanie, jakie ustawienia dobrać w wersji konsolowej, by punkt stał się niewidoczny? 

Opublikowano

Czyli to jest problem aktualizacji. Wyczytałem na Reddicie, że niektórzy mieli to od premiery. Zamknij aplikację i uruchom raz jeszcze. Zobaczysz, że biały punkt pojawi się dopiero jak gra przejdzie do menu. Wciśnij PS Button, punkt też od raz zaniknie. To jest ewidentny problem tej konkretnej gry. 

Opublikowano

25 sekund poprawione xD Potencjał na te 3 min. minimum mniej jest, bo walki z bossami nie pykły jak zwykle tak jak mogły i się zakałapućkałem z dwa razy na trasie. 

Póki co trzeba w inne gry pograć.

Wrócę jak @Josh pobije :Coolface:

192ee29ae0231-screenshotUrl.jpg

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Szermac napisał(a):

25 sekund poprawione xD Potencjał na te 3 min. minimum mniej jest, bo walki z bossami nie pykły jak zwykle tak jak mogły i się zakałapućkałem z dwa razy na trasie. 

Póki co trzeba w inne gry pograć.

Wrócę jak @Josh pobije :Coolface:

192ee29ae0231-screenshotUrl.jpg

Skubany niemal o całą minutę mnie pobił :obama: bez obaw, wrócę jeszcze do gierki, muszę wypróbować ten skrót w hotelu :boomer:

Opublikowano

Błędy z wczorajszego runa nie dawały spać, zero spokoju. Rano śniadanie nie smakowało, a więc zasiadłem ponownie. Nie moglem przeżyć tych baboli wczorajszych. I tak też dzisiaj przed południem, po dwóch rage quitach w Blue Creek i w Szpitalu, poleciałem run idealny, w sensie taki z którego jestem mega zadowolony, bo da się jeszcze lepiej ogarnąć ofkorz:cool: Ale to już na żyletki+trafienie cudnego rng zachowań potworasów i idealne boss fighty.

Póki co, my work here is done :czezky:

192f1a3a4ea85-screenshotUrl.jpg

• Plusik 2
  • Lubię! 2