oFi 2 467 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 niech lepiej mgs1 zostawią w spokoju, Twin Snakes wystarczająco pokazał jak koncertowo można to spartolić. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 1 minutę temu, oFi napisał: niech lepiej mgs1 zostawią w spokoju, Twin Snakes wystarczająco pokazał jak koncertowo można to spartolić. Ojezu nie zaczynajcie tej dyskusji tutaj. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) Drzwi otwarte vs drzwi zamknięte, inne pozycjonowanie obiektów, zmiany w cutscenkach itd. itp. będzie trochę takich smaczków. Widać, że fabuła pozostaje bez zmian, ale wszystko inne się zmieni. Jestem dobrej myśli. Jedyne w co nie wierzę, to tryb 60 fps na PS (a trailer jest uwaga w 60 fps!), ale może UE5 się fajnie skaluje :D. Zawsze pozostaje Steam jak komuś to będzie przeszkadzać. Edytowane 20 października 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 31 minut temu, smoo napisał: To już nie chodzi o sam deszcz tylko ogólną estetykę gry, w trailerze sceny które dzieją się w otherworld w ogóle nie mają tego ciężkiego, brudnego i rdzawego klimatu, wszystko wygląda tak bardzo sterylnie i czysto, podobnie piramidogłowy, nawet krwi na nim nie ma. James padający na kolana w końcówce gry wygląda jakby płaszcz dopiero z pralni odebrał, takie drobne detale to jest właśnie to co oddziela artystów od wyrobników. W sumie Otherworld już w klasycznym SH2 wyglądał grzeczniej niż w pozostałych odsłonach, nie było tu czuć aż takiej degeneracji i syfu, gra nie ociekała za specjalnie makabrą. Rozumiem jednak Twoje obawy i też liczę, że Bluberki nie przesadzą z tą "czystością" i sterylnością, w końcu to Silent Hill i ma być czuć MROK. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Teraz, Josh napisał: W sumie Otherworld już w klasycznym SH2 wyglądał grzeczniej niż w pozostałych odsłonach, nie było tu czuć aż takiej degeneracji i syfu, gra nie ociekała za specjalnie makabrą. Rozumiem jednak Twoje obawy i też liczę, że Bluberki nie przesadzą z tą "czystością" i sterylnością, w końcu to Silent Hill i ma być czuć MROK. Dokładnie, cenię oryginał, ale SH3 miał lepszy Otherworld, wiadomo przeskok graficzny pomiędzy SH2 i SH3 był dosyć znaczny. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Nie no, ale te drzwi to muszą otworzyć. 1 1 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Widac, ze gra robiona przez polakow bo drzwi zamkniete. Zaloze sie, ze jeszcze na kluczyk. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 1 minutę temu, Rtooj napisał: Nie no, ale te drzwi to muszą otworzyć. no w oryginale był zawsze otwarte Teraz będą interaktywne. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Tylko, że Otherworldy w każdej części są też czymś innym i inaczej działają. Dla Eddyego i Angeli Otherworld też inaczej wygląda (naśmiewający się ludzie z tuszy, czy też płomienie). Ale fakt wygląda to plastikowo, chociaż za wiele go i tak nie widzieliśmy w trailerze. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 1 minutę temu, Mejm napisał: Widac, ze gra robiona przez polakow bo drzwi zamkniete. Zaloze sie, ze jeszcze na kluczyk. To podstawowa mechanika w grach Bloobera, wydłuży czas gry o dobre kilka godzin :D. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Może to jest Blooberowa wersja otherworld, drzwi będą zamknięte. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Bardziej mnie ciekawi czy bedzie sie dalo zajrzec na tylne siedzenie Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Teraz, Mejm napisał: Bardziej mnie ciekawi czy bedzie sie dalo zajrzec na tylne siedzenie Ja będę sobie grał w remake i oryginał naprzemian, żeby zobaczyć ile zmienili :D. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 13 minut temu, Josh napisał: W sumie Otherworld już w klasycznym SH2 wyglądał grzeczniej niż w pozostałych odsłonach, nie było tu czuć aż takiej degeneracji i syfu, gra nie ociekała za specjalnie makabrą. Rozumiem jednak Twoje obawy i też liczę, że Bluberki nie przesadzą z tą "czystością" i sterylnością, w końcu to Silent Hill i ma być czuć MROK. W 1 i 3 otherworld jest odwzorowaniem fizycznego cierpienia i makabry której doznała Alessa w wyniku spalenia, więc jest bardziej krwawo i widać więcej zniszczeń. W SH2 otherworld to odwzorowanie psychiki Jamesa, który jednak aż takiej traumy nie przeżył. 1 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Nie o to chodziło Mejmowi Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Ja będę sobie grał w remake i oryginał naprzemian, żeby zobaczyć ile zmienili :D. Wiem o co mu chodziło , mówie ogólnie 1 minutę temu, Szermac napisał: Nie o to chodziło Mejmowi Wiem o co mu chodziło , mówie ogólnie Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Na plus: - miasteczko, klimat gęsty od nowych efektów - jest bardzo ponuro, widać, że stawiają na wyobcowanie protagonisty; Na minus: - wygląd postaci od Jamesa po Piramidogłowego, co Japończyk to Japończyk - zupełnie inna liga; Ciekaw jestem, jak podejdą do zagadek, przydałby się jakis tryb 'remake' z zupełnie nową zawartością dla starych wyjadaczy. Nie uśmiecha mi się powtarzać tych samych czynności co w oryginale a jest to jednak istotny element rozgrywki. Kto i jak je zaprojektuje - oto jest pytanie. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Naprawdę sądzicie że, skoro są nawet przecieki że bloober jest na krótkiej smyczy, japończycy pozwoliliby by design tak ważnych postaci być niezgodny z ich oczekiwaniami? Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) Dokładnie. Dodane do wishlisty na pięknym PS5, czekamy Edytowane 20 października 2022 przez Szermac Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Zagadki na bank będą całkowicie inne, nie ma opcji, żeby pozostały po staremu: Wyciekł gameplay od gruchy: Okazało się, że jest też kolejna część, pierwszy SH AAAA w historii: 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 8 minut temu, Rtooj napisał: Naprawdę sądzicie że, skoro są nawet przecieki że bloober jest na krótkiej smyczy, japończycy pozwoliliby by design tak ważnych postaci być niezgodny z ich oczekiwaniami? Mi tam się design Jamesa podoba. James w oryginale był nieco drętwy, miało to swój klimat, ale postęp technologiczny jest ogromny, to nie jest sytuacja jak z remakiem TLOU, tutaj mówimy o 20 latach i kilku generacjach, musiało dojść do dużego redesignu, sama postać wygląda podobnie, nie nosi nagle czerwonej kurtki i nie jest śniada... Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) 32 minuty temu, smoo napisał: W 1 i 3 otherworld jest odwzorowaniem fizycznego cierpienia i makabry której doznała Alessa w wyniku spalenia, więc jest bardziej krwawo i widać więcej zniszczeń. W SH2 otherworld to odwzorowanie psychiki Jamesa, który jednak aż takiej traumy nie przeżył. Tak, wiem że Otherworld dostosowuje się do psychiki danego delikwenta i materializuje się na różne sposoby oferując dla każdego spersonalizowane piekło i dlatego wersja z SH2 jest nieco luźniejsza, skupiająca się bardziej na chłodnych barwach niż na czerwieni, a makabra jest stonowana. Mimo to liczę, że deweloper trochę zaszaleje, bo potencjał tego wymiaru jest ogromny i można go jeszcze rozwinąć: deszcz jak najbardziej pasuje do depresyjnych doświadczeń Jamesa, myśli samobójcze również (scena z pętlą na trailerze). Czekam co tam jeszcze wymyślą, jestem jak najbardziej za kolejnymi zmianami, o ile nie będą się kłócić z oryginalną historią, a z tego co widzę na tę chwilę, to raczej będą ją dopełniać. Edytowane 20 października 2022 przez Josh 2 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Godzinę temu, Mejm napisał: Mi sie wyglad PH nie podoba. Zawsze mi sie wydawalo, ze ta jego piramida jest cala lita z metalu a na nowych screenach boki wygladaja jak z materialu. Prawy bok tak tylko wygląda i sam nie wiem z czego on jest, lewy jest już z metalu. Dół tego boku jest tak dziwnie pofałdowany jakby faktycznie był to jakiś materiał, ale góra już jest wklęsła jakby uderzenie. Może James mu wykurwi z rury? Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Przy dwójce właśnie takiego zajazdu jak przy 0/1/3 nie było. Tutaj bardziej chodzi o wyjątkowy, melancholijny klimat niż terror wystukiwany pałami na kaloryferze. Nie chciałbym, żeby to zatracili robiąc coś odwrotnego. Jak się tutaj spiszą, to będą jeszcze mieć okazje w innych odsłonach. Nie o strach tutaj chodzi, a bardziej niepokój. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi