KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 dla mnie to dobrze wygląda Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Nie ma co mówić nawet, poprawa jest gigantyczna w tych miejscówkach, które pokazali. Ciekawe, jak będzie prezentować się szpital albo Heaven's Night Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 dla mnie james sh2 na ps2 był troche taki kiczowaty, troche jak duzo zagubione dziecko. Miało to swój urok, bo nawet jego kwestie dialogowe są wypowiadane z łamiącym się głosem. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Środowisko wygląda obłędnie. Jak dowiozą animacje postaci, to przemierzać się to będzie wszystko przepysznie. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) Co do zamkniętych drzwi w aucie to może być czepianie się na siłę, ale kurde takie szczegóły są moim zdaniem zajebiście ważne. SH2 jest pełen symboli i wskazówek co do stanu psychiki głównego bohatera. Można tłumaczyć, że James ich nie zamknął, bo trafił na wygnajewo gdzie nikogo nie ma i się o furę się nie martwi, ale to naturalny nawyk, nad którym kierowca się specjalnie nie zastanawia. W tamtym czasie James żył w zajebistym wyparciu i silnie postępującej depresji, dlatego tłumaczę to sobie i zapewne nie tylko ja, że taka czynność jak zamknięcie drzwi kompletnie nie przyszła mu do głowy, bo była nieważna i niepotrzebna. No, ale to tak jak mówię, to są takie smaczki co dają pole do dyskusji i lubię takie elementy. EDIT: No, ale muszę oddać, że w scenie jak patrzy się w lustro, widać na jego serdecznym palcu jebitny odcisk obrączki, którą musiał niedawno zdjąć. To się ceni Edytowane 20 października 2022 przez Bartolinsky Cytuj
Nyu 772 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 A ten James zamknął, bo przyjechał do SH zamknąć pewien rozdział w życiu. Daj spokój, symbole symbolami, ale to już jest nadinterpretacja ostro. Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 3 minuty temu, oFi napisał: dla mnie james sh2 na ps2 był troche taki kiczowaty, troche jak duzo zagubione dziecko. Miało to swój urok, bo nawet jego kwestie dialogowe są wypowiadane z łamiącym się głosem. Mam ogromny sentyment do oryginalnego voice-actingu. Aktorzy może i nie byli wybitni, momentami wręcz wiało amatorszczyzną, ale paradoksalnie... spinało się to z dziwną, mocno abstrakcyjną atmosferą gry i mocno budowało klimat. No i same głosy były perfekcyjnie dobrane do postaci: James brzmiał dokładnie jak powinien brzmieć lekko zaspany, zdezorientowany gość wrzucony w sam środek piekła, u Angeli od razu dało się wyczuć że ma za sobą niezły bagaż przykrych doświadczeń, a Eddy od początku sprawiał wrażenie buraka, który coś ukrywa. A Maria i jej kwestia w szpitalu, kiedy James o niej zapomniał? Słodki Jezu, nie do podrobienia Dlatego każdemu zawsze i wszędzie odradzam edycję HD ze zmienionymi aktorami. Niby tam już mamy znane nazwisko i full profeskę, ale właśnie przez to v-a brzmi sztucznie i niepasująco do całości 1 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Odnosnie samochodu na początku, ciekawe czy będzie można przez tylną szybę dojrzeć Spoiler ciało Marii Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 9 minut temu, Nyu napisał: A ten James zamknął, bo przyjechał do SH zamknąć pewien rozdział w życiu. Daj spokój, symbole symbolami, ale to już jest nadinterpretacja ostro. Ale kim ty w ogóle jesteś, by mi mówić co nadinterpretuję. Zwłaszcza na temat tej serii xd Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 2 minuty temu, smoo napisał: Odnosnie samochodu na początku, ciekawe czy będzie można przez tylną szybę dojrzeć Pokaż ukrytą zawartość ciało Marii A to przypadkiem nie Spoiler teoria, że w bagażniku jest? Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 @Bzduras Niby Ito wyjaśnił w tweecie, że jest tak jak napisał smoo. 1 Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) Spoiler Edytowane 20 października 2022 przez Josh 1 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) 9 minut temu, Josh napisał: Mam ogromny sentyment do oryginalnego voice-actingu. Aktorzy może i nie byli wybitni, momentami wręcz wiało amatorszczyzną, ale paradoksalnie... spinało się to z dziwną, mocno abstrakcyjną atmosferą gry i mocno budowało klimat. No i same głosy były perfekcyjnie dobrane do postaci: James brzmiał dokładnie jak powinien brzmieć lekko zaspany, zdezorientowany gość wrzucony w sam środek piekła, u Angeli od razu dało się wyczuć że ma za sobą niezły bagaż przykrych doświadczeń, a Eddy od początku sprawiał wrażenie buraka, który coś ukrywa. A Maria i jej kwestia w szpitalu, kiedy James o niej zapomniał? Słodki Jezu, nie do podrobienia Dlatego każdemu zawsze i wszędzie odradzam edycję HD ze zmienionymi aktorami. Niby tam już mamy znane nazwisko i full profeskę, ale właśnie przez to v-a brzmi sztucznie i niepasująco do całości +100, zawsze mnie rozwalali ludzie, którzy mówili że VA w SH2 jest ciulowy. Tam każdy jeden bohater jest chory psychicznie (no z wyjątkiem Laury), wszyscy zachowują się tak jak zachowywali by się tacy chorzy ludzie znajdując się w tak poyebanym miejscu, nie będąc pewnym czy to co się dzieje to prawda czy sen. Głosy były nagrywane pod okiem TS i brzmią tak jak powinny, szczególnie dobrze robi Angela, totalna schiza spowodowana traumą. Podobnie Mary, która zdaje sobie podświadomie sprawę że nie jest prawdziwą istotą ludzką. 5 minut temu, Bzduras napisał: A to przypadkiem nie Pokaż ukrytą zawartość teoria, że w bagażniku jest? Dokładnie jest to teoria, bardzo prawdopodobna z uwagi na fakt że James przyjechał tam na dobrą sprawę bezpośrednio ze szpitala po wiadomo czym. edit: o, nawet nie widziałem tego tweeta potwierdzjącego od Ito Edytowane 20 października 2022 przez smoo Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 (edytowane) Spoiler No przecież szyby brudne i do tego będzie RT to się będzie odbijało światło, nikt nie zobaczy tam ciała Marii :D. Edytowane 20 października 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Dzięki Krychu, nie wiedziałem czy doczytałem za pierwszym razem 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 2 minuty temu, Rtooj napisał: Dzięki Krychu, nie wiedziałem czy doczytałem za pierwszym razem Generalnie Bloobery muszą być ostrożne, bo dużo nawiązań jest w tej grze nie wprost, ale pracują z Japończykami razem, więc myślę, że wiedzą, co robią i fabularnie nic nie spartolą. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Moim zdaniem powinni to zrobić tak, że przy pierwszym przejściu go tam nie ma (James wyparl to z pamieci), ale w NG+ juz powinno tam byc, podobna sytuacja z listem, tylko ze na odwrot. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Wódeczkę też razem pili w dużych ilościach, co nawet zostało poruszone na streamie . Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Ale taki zabieg na tylnym siedzeniu, że na przykład Spoiler jest "coś" sporego leżące pod kocem i James kompletnie tego nie komentuje byłby zajebisty xd Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Teraz, smoo napisał: Moim zdaniem powinni to zrobić tak, że przy pierwszym przejściu go tam nie ma (James wyparl to z pamieci), ale w NG+ juz powinno tam byc, podobna sytuacja z listem, tylko ze na odwrot. Dokładnie, a może na zaskoczą i dojdzie do zagięcia czasoprzestrzeni jak w FF7R :D. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Opcją zajrzenia na tylnie siedzenie i koniec gry jak w far cry po 5 minutach. A tak serio mam nadzieję że nie dodadzą jakiś pobocznych misji ani nie będą grzebać w fabule. Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 7 minut temu, Bartolinsky napisał: Ale taki zabieg na tylnym siedzeniu, że na przykład Pokaż ukrytą zawartość jest "coś" sporego leżące pod kocem i James kompletnie tego nie komentuje byłby zajebisty xd To by było dobre 17 minut temu, Rtooj napisał: dzięki Josh Jeżeli sprzedałem Ci spoiler to przepraszam, nie zdążyłem w porę zedytować 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Chłopaki nie żartujmy, że będziemy ukrywać teraz informacje bo ktoś nie grał w grę mającą 20 lat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi