Bzduras 12 325 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Nic dodać, nic ująć, jestem tego samego zdania (oprócz fragmentów o archaizmie, bo to akurat nie przeszkoda dla kogoś, kto chciałby takie właśnie odświeżenie i te fanowskie prace mają właśnie taką grupę docelową), ale plusy mi się skończyły. Bottom line - jak kogoś w Bluberze nie poniesie za bardzo fantazja z dodawaniem jakichś niespójnych z SH2 rzeczy (nie wiem, pielęgniarka jako minion Jamesa czy piramidogłowy sprzedający upgrejdy do deski i baterie do radia) to mam wrażenie, że są na dobrej drodze do stworzenia bardzo dobrego remaku oryginału. nowa strona, więc wy już wiecie co Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 52 minuty temu, Pupcio napisał: Dlatego rimejk medievila to taki kasztan. 20 lat temu taki gameplay i lokacje dawały radę ale teraz już nie bardzo i tak naprawdę ten rimejk był ostatnim gwoździem do trumny szkieletora. Gdyby było w tym trochę postaranka to może by odżył na chwile jak crash od acti. Dlatego jeśli silenta coś wskrzesi to będzie to ta nowa część w chińskich klimatach. Bo w dwójke zagracie, powiecie pod wąsem "kiedyś to było" i tyle. Z drugiej strony nie sądzę żeby bloober uciągnął rimejk na wzór takiego re2r, nie ten poziom Ale proszę nie pluć na grę mojego dzieciństwa, taknieok? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Mi się o wiele przyjemniej grało w remake medievila niż te odnowione crashe.Nawet w truposzu mam platynę bo świetna gierka.Natomiast crashy choć kiedyś masterowalem na psx to teraz nawet nie przeszedłem.Najlepszy i tak CTR!Planuję sobię odświeżyć któraś część SH(na pewno nie 2) i może film obejrzę.Ciekawe czy ten shatered memories już jest dobrze emulowany bo bym ograł chętnie.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 zastanawiam sie dlaczego ludzie reaguja tak emocjonalnie na posty, ze musza wciskac smutne emotki. to tylko posty. te reakcje nie zmienia faktu czy ktos ma racje, lub po prostu wlasna opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 To tylko jotpeg, w najgorszym wypadku czerwony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 I poza kilkoma chorymi jednostkami raczej przy dawaniu tych jpgów nikomu nie towarzyszą większe emocje xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 (edytowane) no dla mnie to jotpeg, dla kogos kto to wciska chyba cos wiecej zastanawiam sie tylko czy wszystko ok? Edytowane 21 Października 2022 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 tylko jotpeg, a juz w drugim poście przeżywasz, ze ktos dal reakcję i to nawet nie tobie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Gra podobno już w zaawansowanej fazie szlifowania, pewnie gmaeplay niedługo z datą. Ciekawe, czy wyrobią się z premiera na Q2 2023, ale raczej będą chcieli uniknąć pojedynku z RE4R. Stawiam Q3 albo Q4, ale 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Premiera za rok, na halloween 2023 by pasowała. Akurat był by dłuższy okres od premier Calisto, Dead Space i RE4R. No chyba że inne horrory (Slitterhead, Alan Wake 2) i Spider Man 2 też będą celowały w tą datę. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 9 godzin temu, Szermac napisał: Bardzo w punkt. Z mimiką twarzy jest taki problem, że może być albo naturalna albo śmieszna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Gram w medium i mam nadzieję że bluber nauczg się nie robić kukieł. Oczy bohaterki latają po ścianach, trochę wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 (edytowane) Ja sobie też odpaliłem Mediuma po raz drugi z myślą, że dobije kilka ostatnich pucharków. No ale to się nie wydarzy xD Już sobie przypomniałem co zniszczyło tę grę dla mnie. Jak James będzie co chwile komentował pod nosem wszystko jak Marianna w Medium to jprdl Edytowane 22 Października 2022 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 13 godzin temu, Najtmer napisał: zastanawiam sie dlaczego ludzie reaguja tak emocjonalnie na posty, ze musza wciskac smutne emotki. to tylko posty. te reakcje nie zmienia faktu czy ktos ma racje, lub po prostu wlasna opinie. To też jakaś forma wyrażania opinii. Po to są fora dyskusyjne. Nie zawsze jest sens zaśmiecać tematu postami. Inna sprawa, że czasami trzeba się domyślać co autor miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 3 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Fanboje i kultyści oryginału, gdy gra okaże się nie być crapem i zamiast wywalić się na głupi ryj zostanie ciepło przyjęta: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Akurat ten motyw z blokowaniem piły nożem w RE4make mnie wywalił z kanapy W Silencie najważniejsze żeby muzyka i klimat był dostarczony. Siedząc przy SH 1-4 z każdą kolejną godziną człowiek czuł się coraz bardziej przytłoczony klimatem i autentycznie strachem. Nie, że „ brzydki potwór” z szafy wyskakuje tylko po prostu ta atmosfera męczy (w dobrym tego słowa znaczeniu) a te mega słabe linie dialogowe (bo nie oszukujmy się gra aktorska była okropna i może tak właśnie miało być?) postaci tylko potęgowały odczucia, że coś z tym miastem jest nie tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 (edytowane) 18 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Nie, że „ brzydki potwór” z szafy wyskakuje tylko po prostu ta atmosfera męczy (w dobrym tego słowa znaczeniu) a te mega słabe linie dialogowe (bo nie oszukujmy się gra aktorska była okropna i może tak właśnie miało być?) No ja dwójki za linię dialogowe czy ich przedstawienie bym specjalnie nie karcił. TS inspirował się atmosferą z Twin Peaks i wydaję mi się, że to w SH2 chcieli najbardziej ją oddać przez to co w niej poruszają. Jak Bloober to udźwignie to duży sukces. Edytowane 22 Października 2022 przez Bartolinsky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 O widzisz w tym problem, że jestem mugolem i Twin Peaks nie obejrzałem. Może czas najwyższy nadrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 17 minut temu, Dr.Czekolada napisał: O widzisz w tym problem, że jestem mugolem i Twin Peaks nie obejrzałem. Może czas najwyższy nadrobić. No to koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 W Silencie najważniejsze żeby muzyka i klimat był dostarczony. Siedząc przy SH 1-4 z każdą kolejną godziną człowiek czuł się coraz bardziej przytłoczony klimatem i autentycznie strachem. Ja The room nie dałem rady skończyć. Psychicznie mnie strasznie męczyła ta gra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 The Room to jest straszny niewygodniak do grania Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 The Room to by się jeszcze przydał jakiś rok w produkcji. Sporo rzeczy, które frustrowały prócz tych co nie były przemyślane i przetestowane, ale sam setting mi ogólnie bardzo podszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 The Room bardzo ok, dobrze ze urozmaicili formule. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi