łom 1 959 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Też The Room nie ukończyłem, wynudziła mnie ta gra i to non stop wracanie się do mieszkania po jakimś czasie frustrowało. Odpadłem jakoś w połowie a poprzednie części kończyłem po parę razy. Nie było też tam jakiegoś ograniczenia ekwipunku i psujących się broni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 476 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Było. Robiłem maraton z serią na ps2 wiele lat temu i po trójce przyszedł czas na 4, gdzie odpadłem jak trzeba było pilnować naszą sąsiadkę. Strasznie irytująca sekcja. Po latach nadrobiłem na PC i w sumie nie żałuję. Trochę inna formuła i sterowanie (w końcu oryginalnie to nie miał być SH) ale w żadnym wypadku to nie jest gniot. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Dobra gra ale zaden horror. Zbyt lajtowa. A te pielegniarki to cyrk byl. Ale za to fabularnie dobrze stal. A remake mnie kupil. Podoba mi sie co zobaczylem. James strasznie zniszczony co pasuje do klimatu. Trzymam kciuka w gorze. Niech chloaki robia i sie staraja. To moze byc ich najwiekszy projekt. Dajmy im wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Października 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, żeby nie urazić przewrażliwionych. Spoiler 1 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 https://www.gamesradar.com/silent-hill-2s-original-translator-weighs-in-on-the-remake-giving-me-appropriate-credit-is-the-right-thing-to-do/ kolejny wyciąga łapki po hajs Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 On nie chce niby kasy, tylko prawowitego uznania za pracę, którą wykonał przy oryginale. Cytat Addressing the sentiments in his tweet, Blaustein clarified that he does not "expect or seek any financial compensation." However, he reiterates that "I do strongly feel that giving me appropriate credit for my role is the right thing to do." 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) W dniu 22.10.2022 o 12:41, Bzduras napisał: Fanboje i kultyści oryginału, gdy gra okaże się nie być crapem i zamiast wywalić się na głupi ryj zostanie ciepło przyjęta: pokretna logika. jesli mowisz o odczuciach fanbojow to jest tak, zegra ma spelnic oczekiwania tych fanbojow. oni raczej nie patrza na opinie innych, wlasnie w tym rzecz. remake 8/10 oryginalu 9+/10 to nadal krok w tyl. opinie nie zmieniaja jakosci. co najwyzej moze z czasem pewne rzeczy nabiora nowego koloru, a zmiana perspektywy u tych osob pomoze im docenic starania. sam siebie bym nie nazwal fanbojem, bo gralem w oryginal parenascie lat temu. po latach wrocilem do niej z innym postrzeganiem gier i zaczalem sledzic felietonistow, ktorzy maja wiecej do powiedzenia niz ludzie lizacy temat po powierzchni. Edytowane 23 Października 2022 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 16 minut temu, Najtmer napisał: remake 8/10 oryginalu 9+/10 to nadal krok w tyl. opinie nie zmieniaja jakosci. co najwyzej moze z czasem pewne rzeczy nabiora nowego koloru, a zmiana perspektywy u tych osob pomoze im docenic starania. Gra dostała 9+ w czasach gdy drewniana walka była absolutnie normalną sprawą. Jeśli dostaniemy coś na wzór homecoming i będzie beczenie, że przecież James to nie bohater. Jeśli dostaniemy podobną walkę aby trzymać się ducha oryginału (i założeń, że James to everyday normal guy) przez co ocena poleci w dół to będziesz słyszał takie opinie, że 18 minut temu, Najtmer napisał: krok w tyl względem pierwowzoru. Generalnie największym wrogiem remake'ów są fani którzy paradoksalnie nie są targetem tych gier. Dla nich zawsze będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Ja jestem fanem dobrze zrobionych i przemyślanych gier. Remaster nawet da się spartolic jak ostatni remaster 2 i 3 pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Jesli James bedzie parowal miecz piramidoglowego nozem to bedzie 9+ jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Czy ci "fanboje oryginału" są teraz z nami w pomieszczeniu? Widzę, że teraz to trzeba być EXCITED i hypować z automatu wszystko, co oferują nam wspaniałomyślni developerzy (nawet, jeśli jeszcze daleko do premiery), bo jak nie to boomerstwo i stetryczałość xD Zresztą to taki trochę chochoł z tymi starymi fanami, bo więcej widzę pisania o tym, jacy to oni są źli, niż rzekomego marudzenia w ich wykonaniu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Tez nie wiem skad sie pojawil ten syndrom oblezonej twierdzy w wykonaniu co poniektorych tutaj. Moze nie podoba im sie, ze nie kazdy poklada tyle wiary w bloobera, ktory dostal do obrobki jedna z najwazniejszych gier w historii gamingu? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 no chyba gorsze niż drewniany już w dzień premiery oryginał to to nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 476 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Ja fanem gier Bloobera jakimś nie jestem (Blair Witch to dobry przykład. Całościowo to, co zrobili nie ma dla mnie podjazdu do Rustin Parr Part 1 z 2000 r.) ale nie będę płakał jak coś mi nie zagra. Nikt mi oryginału z półki nie zabierze tak, jak RE2make nie zabrał miejsca OG RE2. Pewnie parę rzeczy będzie trochę bardziej przedramatyzowanych niż w 2001 (w końcu dwójka obrosła w kult no i oczywiście Pan Piramidogłowy, który musiał pojawiać się w każdym filmie SH, komiksach, grze arcade, pachinko i w nowym filmie też się pojawi. Tutaj zapewne też dostanie więcej ramówki czasowej) i ... Trzeba się z tym pogodzić. Kojima już P.T nie skończy i stety albo niestety cieszmy się, że SH jeszcze nie umarło i Konami coś jeszcze z nim robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 373 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 W takim razie dosłownie cały gatunek survival horrorów musiał być drewniany, bo to zwyczajnie standard szóstej generacji. Czasami nawet było dużo gorzej pod tym względem jak np. w perełce w Rule of Rose, które za to rozpierdalało fabułą, świeżą tematyką i tłem fabularnym na podobnym poziomie, co SH2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Cały czas coś mi nie pasuje z tym nowym ryjem Jamesa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Dawać tooo Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Gdyby tak wzięli nas z zaskoczenia i wydali grę np. w lutym 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Luty może być za blisko RE4R. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Strzelam, że gierka wyjdzie w przyszłe Halloween. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Zastanawia mnie czy oni będą robić od zera mechaniki czy jedynie wzięli assety od konami i zrobili refurbished wszystkiego tak jak to bluepoint z Demon Souls Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Już po tych urywkach widać że wszystko jest robione od zera, a z resztą nie mieli co brać od Konami które posiało kod oryginalnego SH2. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 21 minut temu, Josh napisał: Strzelam, że gierka wyjdzie w przyszłe Halloween. Remake wyjdzie 24.09.2023 roku, 22 lata po premierze oryginału na PS2. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Wypada wtedy niedziela więc raczej nie xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi