MEVEK 3 440 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Przyznam ze czas najwyzszy skoro premiera jeszcze w tym roku ale nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Skąd info, że premiera w tym roku ? xD Prędzej spodziewałbym się na jesieni, któregoś z tych innych projektów Silent Hill od Annapurmy na przykład. Edytowane 14 Lutego 2023 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 1 minute ago, Szermac said: Skąd info, że premiera w tym roku ? xD Prędzej spodziewałbym się na jesieni, któregoś z tych innych projektów Silent Hill od Annapurmy na przykład. Wydaje mi się, że gdzieś było już mówione, że premiera w 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 No raczej nie było jedynie myślenie życzeniowe, bo byłoby fajnie, to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Oryginał miał premierę na PS2 24 września, więc może pojawi się jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Człowiek widzi odkopany temat, wchodzi z iskrą nadziei na zobaczenie nowego info, a tu spekulacje o dacie premiery. Ale jak już się bawimy to dołożę cegiełkę - moim zdaniem premiera najwcześniej w lutym 2024. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Myślę że 1 kwartał 2024 to najlepsza opcja Nie ma sensu wydawać tego w okolicy świat czy końcówki roku gdzieś będzie masa przehajpowanych AAA.Zginęła by w tłumie.Trzeba pamiętać że to nadal nisza.Już widzę te narzekania że za mało szczelanka!A w ogóle to najlepiej jakby był co op xD.To nie RE, to SH!Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Ale sie porobilo Zaraz napisze do bloober team Cytuj Odnośnik do komentarza
addhoc 61 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Jaka to masa tych przehajpowanych gier szykuje się na koniec tego roku? Czy sam tytuł Silent Hill nie kosi reszty przynajmniej na poziomie marketingowym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 2 godziny temu, addhoc napisał: Czy sam tytuł Silent Hill nie kosi reszty przynajmniej na poziomie marketingowym? Raczej nie kosi. @Schranz1985 ma o tyle rację, że to raczej nisza. Cała seria od roku 1999 podobno sprzedała się zaledwie w 10mln kopii. Nie każdy lubi takie smutne, przygnębiające gierki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Silent hill to kosił owszem, ale 20 lat temu.Dziś rynek gier to zupełnie inna bajka, młodzi grają bardziej multi, bardziej w co opie itd.Ba, wiele osób kupi tą grę bo to ex bo survival horror, a przecież tak fajnie się grało w dead space!I tu będzie zderzenie z rzeczywistością.Ciężki klimat, minimum strzelania, i zapewne drętwy model walki .I zacznie się stękanie ...Oczywiście ta gra dla wielu będzie spełnieniem marzeń, wiele osób jak ja 35+ czeka na tą grę niesamowicie.Ale hitem sprzedażowym raczej nie będzie.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) Gra może być zrobiona w stylu remake’u Resident Evil 2. Taka gra nie będzie mieć horrendalnego budżetu. Resident Evil 2 remake sprzedał się w nakładzie 10 mln, a to też był tytuł, który nie celował w młodych, a właśnie w pokolenie, które wychowało się w latach 90-tych. Owszem, remake RE2 mógł bardziej wkraść do świadomości masowego odbiorcy przez dobry marketing i te wszystkie filmy, które powstały właśnie pod mainstream, ale sądzę, że 5mln jest w zasięgu ręki jeśli się postarają i dostaniemy hit. Edytowane 16 Lutego 2023 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 030 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 7 minutes ago, Lukas_AT said: sądzę, że 5mln jest w zasięgu ręki jeśli się postarają i dostaniemy hit. Żartujesz tak? Cała franczyza do tej pory sprzedała się w 9 mln sztuk, a Ty prognozujesz remake dwójki na 5 baniek? Przypominam, że seria Resident Evil to 135 milionów. Serio oderwany od rzeczywistości jesteś zupełnie. Jak to zejdzie w milionie to będzie ogromny sukces 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) 14 minut temu, Homelander napisał: Cała franczyza do tej pory sprzedała się w 9 mln sztuk, Tylko kiedy to było. W erze PSX i PS2, bo późniejsze odsłony to crapy. Przesadziłem z tym 5mln, bo gra wyjdzie tylko na PS5 i PC, ale ludzie są głodni dobrych AAA, więc sprzedaż wcale nie musi być niska. Edytowane 16 Lutego 2023 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 030 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 W erze konsol sprzedanych w ponad 100 i ponad 150mln sztuk. Do 2006 roku seria miała około 5.5 miliona sztuk. 4 gry na dwie konsole. Ja wiem, że sentyment i tak dalej. Ale milion, to serio jest max Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Horrory poza RE to nisza. Tutaj też nie ma co się spodziewać budżetu AAA, inaczej nie ma prawa się zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 7 minut temu, Homelander napisał: W erze konsol sprzedanych w ponad 100 i ponad 150mln sztuk. Do 2006 roku seria miała około 5.5 miliona sztuk. 4 gry na dwie konsole. Ja wiem, że sentyment i tak dalej. Ale milion, to serio jest max Jak to będzie gra przynajmniej na 7 to milion pójdzie w pierwszym miesiącu. Takie The Medium pokryło koszty produkcji po tygodniu sprzedaży (i deala GP). Do tego trzeba dodać marketing od Sony (co może być najważniejszym czynnikiem) + brak konkurencji i jeśli to będzie w miarę dobra gra to parę milionów opchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 No też myślę, że może mieć o wiele lepszą sprzedaż niż poprzednicy. Wtedy SH było jedną spośród dziesiątek genialnych gier na PS2, teraz za bardzo nie ma w co grać na PS5 i gracze kupują każdą premierę jak leci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, Homelander napisał: W erze konsol sprzedanych w ponad 100 i ponad 150mln sztuk. Do 2006 roku seria miała około 5.5 miliona sztuk. 4 gry na dwie konsole. Ja wiem, że sentyment i tak dalej. Ale milion, to serio jest max W erze kiedy ogolna sprzedaz poszczegolnych gier była o wiele mniejsza niż dziś i było od groma gier do wyboru. Dlatego nie porównywał bym tego co było wtedy 1:1. Edytowane 16 Lutego 2023 przez Lukas_AT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 373 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Jeżeli dobrze się spiszą, to w tym przypadku zadecyduje wieloletnie wyposzczenie, i jednak sądzę, że mogą zrobić ładny wynik, ale też bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Gra będzie robiona według dzisiejszych trendów, UE5 czyli graficznie powinna dowieźć, status console exa na Sonke, no i hajp internetowy 30+ powinien zrobić robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Nawet Forspoken dzięki Sony się dobrze sprzedało, nie ma się co martwić, wiadomo, to gra niszowa, ale sprzeda się na pewno wystarczająco dobrze :). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Myślę, że sprzeda się ciut więcej niż przewidywany przez @Homelander milion. Choćby przez to, że przez lata gra urosła w kult w świadomości szerokiego grona odbiorców i mnóstwo ludzi sięgnie po nią choćby po to, żeby sprawdzić o co cały hałas. No i dlatego, że tak jak mówi @Czoperrr - teraz za bardzo nie ma w co grać. Piękną mamy generację, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Demon's Souls sprzedało się 1.5m a soulsborny dziś mają dużo mocniejsza pozycję niż SH.Tym bardziej że to singiel na 10h więc rynek zaleje fala używek.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 030 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Megahity sprzedają się w liczbie 7-10% liczby konsol na rynku, gry bardzo dobre 1-3%. PS5 zeszło 32 miliony. Rachunek jest prosty. Silent Hill to nie megahit. Nie w kategorii marketingowej czy sprzedażowej. Jakość samej gry ma w tym momencie umiarkowane znaczenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi