drozdu7 2 730 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Wow akurat przez te wszystkie miesiące woke w przypadku remake SH2 nie przychodziło mi do łba Ja tam jestem pozytywnie nastawiony (choć nie byłem), nawet myślę o kupnie na premierę chociaż normalnie raczej mi się nie zdarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Tylko jedna nasterydowana. Druga po prostu musi przestać podjadać Spoiler już wiadomo czemu Angela zawsze chodzi z nożem Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Szczerze elementy "woke" w tej grze są niczym w porównaniu do gier z bardziej zachodnich krajów. Poza tym doszło do lekkich liftingów zarówno Marii, jak i Angeli (tutaj jeszcze ciężko potwierdzić, bo na ostatnim trailerze i gmaeplayu jej mało pokazali). Raczej nawet dla wrażliwców nie wpłynie to na odbiór gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 908 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Też nie narzekałbym na WOKE przy tym rimejku. W porównaniu do tego co się dzieje na przykład w ubisofcie od wielu lat, to tu i tak nie jest źle. W sumie jedyna większa zmiana to wygląd Angeli, ale biorąc pod uwagę historię tej postaci, w ogóle mi to nie przaszkadza. Spoiler Powiedziałbym nawet, że obecna wersja Angeli jest bardziej wiarygodna. Dziewczyna, która od dziecka była wykorzystywana seksualnie przez ojca i brata wyrasta na mocno zakompleksioną, zaniedbaną kobietę, która przez traumę psychiczną wstydzi się własnego ciała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Eddie wygląda ok, Angela też wygląda ok, natomiast Maria nie wygląda ok ani nie brzmi ok. Nie chce mi się pisać elaboratu na ten temat, więc wrzucę 4 minutowy filmik gdzie chłop mówi jak jest i podpisuję się pod typ wszystkimi członkami. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia No to niestety prawda akurat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia https://www.reddit.com/r/silenthill/s/TCNbnhzTg9 Cytat Remake Maria is doing something called a “facial expression.” It’s something people do to convey emotions in a particular moment. On a serious note, you changed her eyebrows to fit a different facial expression and gave her less of a pout. The actress is more than capable of doing that herself in any scenes where she isn’t supposed to look scared or anxious. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia No i fajnie? Jednak aktorka mogłaby dołożyć jeszcze zmianę tonu głosu kiedy mówi jak Mary, a kiedy jak Maria Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 37 minut temu, Szermac napisał(a): No i fajnie? Jednak aktorka mogłaby dołożyć jeszcze zmianę tonu głosu kiedy mówi jak Mary, a kiedy jak Maria Ej no jest inaczej, ale też inaczej niż w oryginale, w każdym razie będzie inaczej, akurat postaci Marii była często w OG również krytykowana, zależy od punktu widzenia, nie ma prawdy objawionej :). Żadna z nowych postaci nie jest dla mnie "woke", nie pasuje do tego określenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Wiadomo, już za 45 dni będziem w domku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 22 sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia Jasne, w kazdym razie "Different" niekoniecznie musi od razu być "Flat", jak w filmiku wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Jest klimacik. A mgła to udała im się perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 395 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Wszystko wyglada jakoś za czysto i sterylnie, fajnie jakby przykładem Ghost Of Tsushima gdzie dali filtr starych filmów samurajskich tutaj też dali te wszystkie zaszumione filtry symulujące VHS, z przepalonymi bielami i skraszowanymi czerniami - oczywiście dla chętnych żeby się pecetowi fani sterylności 4K 120 fps nie zesrali. W telefonie dorzuciłem na szybko więc gównianie wyszło, ale dla mnie od razu ma klimat bardziej zbliżony do oryginału niż ten plastik. Poza tym nie wiem dlaczego w tej scenie animacja wygląda lepiej w grze sprzed ponad 20 lat... Ale i tak gra mi się podoba na ten moment i będę grał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Sterylność idzie przeboleć, natomiast chyba największy problem z tą sceną jest taki, że Maria wygląda jak trans, ma głos jakby miała zaraz zasnąć i siedzi jakby próbowała się nie zesrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 613 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Proponuję zamiast cierpieć przy remake'u zagrać ponownie w starą wersję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Ogrywalne regularnie co najmniej raz w roku Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 51 minut temu, Josh napisał(a): Ogrywalne regularnie co najmniej raz w roku Jak w to grasz? Wybierasz sobie jedno prawilne zakończenie czy przechodzisz pare razy by mieć jedno z głównych zakończeń po razie? Zawsze zastanawiało mnie. które zakończenie jest to PRAWILNE Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 162 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Godzinę temu, Rtooj napisał(a): Proponuję zamiast cierpieć przy remake'u zagrać ponownie w starą wersję. Albo po raz pierwszy. Prawda @Pupcio ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia No przecież wiadomo, że jedyne prawilne to zakończenie z piesełem A tak na serio to przechodzę na luzaku i jakie zakończenie wpadnie, takie wpadnie. Nie wiem jaki ending według Konami jest kanoniczny, ale mi najczęściej wychodzi In Water czyli Spoiler samobój i to w sumie jest dla mnie najlepsze i najbardziej pasujące zakończenie do tej gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2 godziny temu, Observer napisał(a): Wszystko wyglada jakoś za czysto i sterylnie, fajnie jakby przykładem Ghost Of Tsushima gdzie dali filtr starych filmów Mają być różne filtry do wyboru Ta nie ma kanonicznego zakończenia z tego co mówił Ito. Są jedynie gorsze lub lepsze z punktu widzenia Jamesika xd Ale kurwa będę grał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Cytat . Also, for a bit of fun, an additional 90s filter toggle is included in the remake's menus to change its colour grading to more closely match the fade of the PS2 original's - if you're that way inclined. Nie wiem, czy ten filtr nie wejdzie u mnie od razu, zresztą to samo w MGS Remake, też ma być trochę filtrów "nostalgicznych" <3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 481 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Wszystko ok i fajnie, ale najważniejsze pytanie: czy będzie się dało ustawić oryginalne dźwięki chodzenia po menusach i zbierania przedmiotów Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia Capcom by dał taką opcję za extra 10-15 $ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 264 Opublikowano 26 sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 18 minut temu, Josh napisał(a): Wszystko ok i fajnie, ale najważniejsze pytanie: czy będzie się dało ustawić oryginalne dźwięki chodzenia po menusach i zbierania przedmiotów Dźwięk podnoszenia jest ten sam, któs nawet się kłócił, że nie, chyba @XM., więc pewnie domyślnie będą oryginalne. Na tym długim gameplayu jakoś miesiąc temu było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi