Skocz do zawartości

Silent Hill 2 Remake

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Rtooj napisał(a):

Po podejrzeniu walki z bossem w klatce, i porównaniu tego do oryginału, mam już pewność że bloober dokonał nie tylko cudów graficznych, ale też świetnie przearanżował i ulepszył rozgrywkę. Warto było złożyć preordera, czekam na pudełeczko.

Bardzo delikatnie podejrzałem opinie o grze i lecą praktycznie same pozytywy, a wręcz spusty, Polska znowu wygrała tą grę, cały świat w nich nie wierzył i liczono na co najwyżej średniaczka na poziomie hitu 2012 od Vatra Games xD. 

Spoiler

Edytowane przez KrYcHu_89
schowałem, w spojlerze link do spojlera z walki z remake'u gry z roku 2001, a w miniaturke jakaś blond dziewczynka
Opublikowano

No dobra, ale bądźmy uczciwi, bo wymyśleć całą grę od nowa, to jednak trochę inna para kaloszy. Ich zadaniem było nie spierdolić, i dostosować do współczesnych czasów.

• This 1
Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Bardzo delikatnie podejrzałem opinie o grze i lecą praktycznie same pozytywy, a wręcz spusty, Polska znowu wygrała tą grę, cały świat w nich nie wierzył i liczono na co najwyżej średniaczka na poziomie hitu 2012 od Vatra Games xD. 

Nie obejrzałem do końca, ale forma "pająka" daje po głowie, genialny pomysł. 100 razy lepsze niż oryginalne wiszące łóżeczka.

• Minusik 1
Opublikowano
5 minut temu, SlimShady napisał(a):

No dobra, ale bądźmy uczciwi, bo wymyśleć całą grę od nowa, to jednak trochę inna para kaloszy. Ich zadaniem było nie spierdolić, i dostosować do współczesnych czasów.

No fakt, mogli się przestraszyć i zrobić remake na poziomie MGS 3, który to jest tak wierny PS2, że aż boli...  tymczasem tutaj jest ambicja, polot, głębia, a materiał źródłowy chyba nawet trudniejszy, niż MGS. 

Porównując pracę włożoną w oba remake'i różnica jest fundamentalna, a przecież to gry z podobnej ery/okresu. Kudos do Bloobera, że to poskładali. 

Opublikowano

Czasami trzeba się pogodzić że talent nie wystarcza na nową grę,nowe IP, ale wystarczy na świetny remake.

Bluepoint może się okazać że też jak zrobi własną grę to wtopi czymś na miarę The Order.

Opublikowano
4 minuty temu, Pix napisał(a):

Nie zdziwię się, że jeśli rimejk będzie sukcesem, to Konami da bluberom zrobić mgs collection vol 1.

Bo to co oni odwalili to żenada. A potem Rockstar niech im da odrobić zadanie domowe. 

Opublikowano
9 minut temu, Pix napisał(a):

Nie zdziwię się, że jeśli rimejk będzie sukcesem, to Konami da bluberom zrobić własnego silenta.

oby nie, niech lepiej odswieza jedynke i trojke

• Plusik 1
Opublikowano

Fajnie byłoby jeszcze od czasu do czasu dostać jakąś nową grę, więc mimo że remaki też lubię, to po SH2 wolałbym coś całkowicie nowego w tym uniwersum. 

Filmiku z bossem nie oglądam, jeszcze trochę to zaraz całą grę pokażą i nie będzie żadnego zaskoczenia. 

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Ja pierdole wszedłem tu na moment i już spoiler za spoilerem co do walk z bossami i zmian w grze. Nie każdy siedzi jak na szpilkach i psuje sobie grę oglądaniem wycieków ...

Mamy prawo paroma kluczowymi słowami oceniać oficjalny film na kanale playstation.

• Minusik 1
Opublikowano

Weź jeszcze z sześć razy napisz jakby ktoś przypadkiem nie zauważył.

Ja jebię, kto wypuszcza takich ludzi z getta Polityka Wars :/ Akurat tak się składa, że omijałem spoilery z Rebirth żeby samemu zagrać to nie, wejdą takie mistrze intelektu do kompletnie innego tematu i walą jak z AK. Serio, nie umiecie korzystać z guziczka spoiler to lepiej nie piszcie nic.

Opublikowano
7 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Dwójkę znam na pamięć, przechodzę kilka razy rocznie od 20 lat i chodzi o to, że chciałbym się zaskoczyć zmianami które zastosował Bloober.

Nie wchodzę do tematu dopóki sam nie ogram, nara.

Wiesz co, jeśli chcesz być kompletnie zaskoczony absolutnie wszystkim, co w ogóle dotyczy gry, to niewchodzenie do tematu służącego do rozmawiania o tej grze może faktycznie znacznie to ułatwić.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Weź jeszcze z sześć razy napisz jakby ktoś przypadkiem nie zauważył.

Jezu, sorry, gdzie ja miałem głowę.

Opublikowano
29 minutes ago, Rtooj said:

Łżesz jak mops, nikt nie przechodzi żadnej gry kilka razy rocznie od 20 lat.

Masz dowód że nie? Gram w silenty 1-3 i residenty co roku.

W tym roku 2 razy skończyłem SH2 i SH3, raz z kolekcji HD a drugi raz na decku. Możesz sobie sprawdzić w profilu bo mam retroachievements.

Opublikowano

Gra wypłynęła, a nasz kanał jest zbiornikiem w Raciborzu. Także najlepiej może nie wchodzić

Spoiler

Poza tym z Aerith to kłamstwo, chociaż w sumie chooj wie, zobaczymy w part 3

• Plusik 1
Opublikowano
57 minut temu, iluck85 napisał(a):

Chciałem nadrobić SH1. Tylko emu PSX zostaję? Nie widzę innej alternatywy. 

DuckStation

oBRynAs.png

60 klatek, filtr CRT, nawet polska wersja językowa. Lepiej nie ograsz nigdy. Możesz też widescreen i bez CRT ofc.

• Plusik 1