pawelgr5 1 507 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 W dniu 2.03.2023 o 13:29, Dr.Czekolada napisał: Ja w dwójkę za to zacząłem i spokojnym tempem sobie całą serię sprawdzę. Jak na razie wrażenia bardzo pozytywne. Uwielbiam gry z ery ps2, a ta jest bardzo przesiąknięta klimatem tamtych lat. Ogrywasz na konsoli czy SD? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 marca 2023 Opublikowano 7 marca 2023 Godzinę temu, pawelgr5 napisał: Ogrywasz na konsoli czy SD? Na tą chwilę zacząłem na XSX. Na SD chyba trafiłem na ferelne iso i randomowo crashuje przy wychodzeniu z mapy do gry. Chciałem wersje undub z jap voice actingiem no i na XSX dorwałem inną wersje ale teraz czasami nawijają po ang Chyba sprawdzę to z SD na XSX. 1 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 8 marca 2023 Autor Opublikowano 8 marca 2023 (edytowane) Cytat Fatal Frame: Mask of Lunar Eclipse is a game that needs some technical tweaks in the gameplay, but overall it delivers a good story, beautiful graphics and an atmosphere of tension that I haven't felt since Fatal Frame II: Crimson Butterfly. What Maiden of Black Water failed to bring in its return to Sony consoles, this title did. Cytat If you’re looking for a nostalgic J-horror experience, and you’re prepared to put in the effort and work with the control scheme, Mask of the Lunar Eclipse is an enjoyable, highly atmospheric adventure, with many brilliant moments of fear and dread. The spirits are wonderfully designed, and spotting a black-eyed ghost child lurking behind you, or in the corner of a room, never fails to send a shiver down the spine. For those of us who believe the Project Zero series should be as revered as Resident Evil and Silent Hill, it has been a pleasure to step, once again, into its chamber of horrors, with just a camera to protect you and the remnants of an ancient ghost story ready to be exhumed. 9 godzin jeszcze, DAWAĆ TOOO Edytowane 8 marca 2023 przez Szermac Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 9 marca 2023 Autor Opublikowano 9 marca 2023 (edytowane) Nie wiem dlaczego przy tworzeniu Maiden of Black Water dostali takiego wylewu, ale po 2 godzinkach z Mask of the Lunar Eclipse jestem totalnie oczarowany Same projekty lokacji, eksploracja, muzyka, dźwięki, klimacior, duchy, postaci i ekspozycja fabularna, no i sama historia, po prostu oh i ah. Chociaż tekstury (szczególnie ściany) mocno straszą i wygląda to jak no z Nintendo Wii momentami mocno xd, ale pieprz, oldschool i napięcie rekompensuje po stokroć. Wcześnie budzik nastawiam i cioram dalej. Spoiler Edytowane 9 marca 2023 przez Szermac 1 Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 14 marca 2023 Autor Opublikowano 14 marca 2023 Skończyłem, 10h na liczniku i jak tylko skończyłem odpaliłem NG+ na Hardzie co by odblokować Nightmare i znaleźć wszystkie znajdźki i złapać wszystkie duchy, takie to jest DOBRE! W odpowiednim temacie, byłem bardziej wylewny jakby ktoś chciał xd 2 Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 Prawdopodobnie bedziesz w top 3 osób które to kupią/przejdą.Gratuluję.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Ja zacznę może w weekend, a przejść na pewno zamierzam. Szermac nie będzie na podium sam 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 21 marca 2023 Opublikowano 21 marca 2023 Pograłem wczoraj z półtora godzinki i pierwsze, co mi się rzuciło w oczy, to że chyba pomyliłem konsole. Wszystko, od interfejsu, przez sterowanie, po grafikę przypomina złotą erę horrorów, tylko że z PS2. Ale ale, dupeczki fajne, pomyślałem, to dam szansę. No i po chwili przyzwyczajenia się robi się ciekawiej. Początkowo nie jest szczególnie straszno, ale gdy wsłuchać się w dźwięki i dać się trochę zanurzyć w wykreowaną atmosferę, to nawet trochę niepokojąco się robi. Bardzo podoba mi się styl straszenia na modłę japońskich horrorów pokroju Ring czy Dark Water. Taki spokojny, stonowany. Udźwiękowienie jest cholernie dobre, bardzo bogate, kakofonia dziwnych dźwięków gra momentami niemal cały czas. Fabuła zapowiada się wporzo, a pykanie fotek aparatem też jest dobre, także gram dalej. Wczoraj dotarłem do Spoiler ducha chłopczyka i gnojek zaciukał mnie. Z jakiegoś powodu kamera z perspektywy aparatu zaczęła mi świrować i co chwila jechała w sufit. Wyłączę sensor w padzie do jej obsługi i zobaczę, może po prostu za bardzo wierzgałem. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 21 marca 2023 Autor Opublikowano 21 marca 2023 No ten sensor polecam wyłączyć. Ja już przeszedłem na Hard i Nightmare, zostało mi kilka duchów do złapania i pyknie platyna. Niesamowicie mi się podoba ta gra, nie ma słabszych momentów, idzie się jak burza jak już się pozna cały kompleks i wie się co, gdzie i jak. Wspaniały szpil Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 Eno jak burza to chyba nie, biorąc pod uwagę jak chyżo bohaterka biega A tych duchów to jest od cholery i każdy inny, no nie spodziewałem się, super sprawa. Złapać niektóre z nich można tylko pewnie w szczególnych okolicznościach i z jednorazową szansą? Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 23 marca 2023 Autor Opublikowano 23 marca 2023 35 minut temu, Brolin napisał: Eno jak burza to chyba nie, biorąc pod uwagę jak chyżo bohaterka biega A tych duchów to jest od cholery i każdy inny, no nie spodziewałem się, super sprawa. Złapać niektóre z nich można tylko pewnie w szczególnych okolicznościach i z jednorazową szansą? No w sumie ta xD Chodziło mi bardziej, że później jak już się ma wyjebke na notatki i wie się gdzie iść od razu (chociaż i tak nas duchy zwykle prowadzą) to jest szybciej Tak, po niektóre duchy (specters) nawet trzeba zbaczać z głównej ścieżki, jest kilka takich i tak, jest na to jednorazowa szansa. Jest kilka co znikają dosyć szybko i trzeba ładować checkpointa jak się nie trafi xD 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 23 marca 2023 Opublikowano 23 marca 2023 Tak myślałem, co do tych jednorazowych duchów. Za pierwszym razem sobie je daruję i w ogóle nie będę robił im zdjęć, fajnie wygląda jak się gdzieś tam po prostu przechadzają w tle, budują klimat. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Wróciłem do gry po przerwie na RE4R i przyzwyczaić się do tego sterowania łatwo nie było xD Ale jest fajnie, tylko jednej rzeczy nie czaję: dziś dopiero zauważyłem, że do korzystania z soczewek jest osobny przycisk, ale po użyciu jakiejś mam ją na szaro. Im się ładuje jakiś pasek albo czas, po którym można je ponownie użyć? Helpunku. Cytuj
Szermac 2 853 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Brolin napisał: Wróciłem do gry po przerwie na RE4R i przyzwyczaić się do tego sterowania łatwo nie było xD Ale jest fajnie, tylko jednej rzeczy nie czaję: dziś dopiero zauważyłem, że do korzystania z soczewek jest osobny przycisk, ale po użyciu jakiejś mam ją na szaro. Im się ładuje jakiś pasek albo czas, po którym można je ponownie użyć? Helpunku. No ładują się te kulki niebieskie, w zależności od mocy soczewy (tam jest info w opisie, że Low, Mid itp) to zużywają się albo jedna, dwie czy więcej. Kulki napełniają się za zdjęcia zwykłym strzałem, za Fatal Frame ładuje się ich najwięcej i najszybciej. Niektóre soczewki działają pasywnie tylko trzeba mieć je Equipped. Edytowane 6 kwietnia 2023 przez Szermac 1 Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Opublikowano 6 kwietnia 2023 Niedawno ukończyłem na normal. Drewno straszne, ale w sumie uwielbiam tego typu giery tamtej epoki. W ogóle pierwsza moja styczność z tą serią i podobało mi się. Kilamt i fabuła na plus. To jest najlepsza część? Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Opublikowano 7 kwietnia 2023 12 godzin temu, MarekCol napisał: Niedawno ukończyłem na normal. Drewno straszne, ale w sumie uwielbiam tego typu giery tamtej epoki. W ogóle pierwsza moja styczność z tą serią i podobało mi się. Kilamt i fabuła na plus. To jest najlepsza część? Podobno najlepsza, ale po niej wyszła chyba tylko Maiden of Black Water z głównej serii. To drewno i zerowa dynamika strasznie dają w tyłek, powoli zastanawiam się, czy jest sens grać dalej, trochę się zmuszam. Ta seria ma olbrzymi, ale to olbrzymi potencjał, ale musieliby dodać tam więcej responsywnego, sprawiającego frajdę gameplayu i porządną grafikę. I najlepiej aby historia była opowiadana z perspektywy jednej postaci, bo czasem można się zamotać. Cytuj
Josh 4 798 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Pograłbym, bo dwie pierwsze odsłony rozpykane lata temu bardzo mi się podobały, tylko ta cena... może za jakiś czas wrzucą do Plusa / Gamepassa. Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Opublikowano 7 kwietnia 2023 2 była wspaniała.A grałem 10 lat po premierze na emu .Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi