iluck85 2 925 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego chyba że . Na teraz nawet jak przegrywam to pkt są i leci powoli, ale leci. Wpada jakiś Garu, s+ i myślę sobie -ten mi ale wpierdoli. A grał nijako. W swój wyższy skill nie wierzę. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego pograłem od rana do teraz i z warriora wszedłem na garyu tutaj już typy jadą flowcharty, więc trzeba będzie zoptymalizować kombosy pod wszystkie launchery i ogarnąć punishery, ugh Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Problem Officer? Boze ale ta gra jest czasami glupia xD 1 Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego 3/4 walk tak wygląda. Trafiłem teraz na Kinga więc King vs King, ciekawie było i dosyć wyrównanie. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego To prawda ze kiedy trzymamy kierunek do przodu, kiedy King lapie karuzela to nie ma opcji wyrwania sie ??? Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Idzie się wyrwać z chwytu. Ale mało kto się wyrywa. Wysłałem Ci zapro do gry, ale ześ olał-i to dwa razy. Co ciekawe, gram na sticku, nie umiem podkręcić gałką. A na tym krzyżaku pada X wychodzi za każdym razem Cytuj
Di 839 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Nagrałem swój pierwszy poradnik do Tekkena 8 - do Pandy i Kumy. Jest on kierowany głównie do początkujących. 5 1 Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego 3 godziny temu, iluck85 napisał: Idzie się wyrwać z chwytu. Ale mało kto się wyrywa. Wysłałem Ci zapro do gry, ale ześ olał-i to dwa razy. Co ciekawe, gram na sticku, nie umiem podkręcić gałką. A na tym krzyżaku pada X wychodzi za każdym razem Bardzo przepraszam. Ktos mi zlał pupsko i zmieniłem gre. Obiecuje sie poprawic Cytuj
hajni 0 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Gram na PS5 i PC. W obu dotarłem do garyu bez wiekszych problemow, ale na PC zdecydowanie szybciej, z wyzszym win ratio (89% na pc vs 70% na ps5). Zauważyłem, ze na PC często łączy mnie z użytkownikami Xboxa, ktorzy wg. testu oka graja troche slabiej niz reszta. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego (edytowane) Ratio 89% xD 1/3 wygranych. Ranga z dupy wzięta. Nie dobiłem nawet do 100 i już mi się odechciewa grać. Edytowane 11 lutego przez iluck85 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego 6 godzin temu, MEVEK napisał: To prawda ze kiedy trzymamy kierunek do przodu, kiedy King lapie karuzela to nie ma opcji wyrwania sie ??? bardzo nie prawda. takie coś istnieje tylko przy reinie, że kiedy klepniemy przód, to uruchamia stance z auto parry i wtedy rzut wchodzi na counter hit. wciąż teoretycznie można się wyrwać ale okno jest tak małe, że praktycznie niewyrywalne. 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 2 hours ago, iluck85 said: Ratio 89% xD 1/3 wygranych. Ranga z dupy wzięta. Nie dobiłem nawet do 100 i już mi się odechciewa grać. Ale co ty myslisz ze kupiles Tekkena zagrales 100 walk i bedziesz wygrywal? XD Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego (edytowane) Nie. Ale te walki na jedno kopyto. Leci wiązanka pod ścianę i kuć żelazo póki gorące. Jak się uda wyrwać i odpowiedzieć, to przy pasku czerwonym leci art i elo. Większość walk wygląda tak samo. Amer o tym napisał- brakuje tego ryzyka, podejść jebnąć. Wszyscy w strachu przed przegraną. Edytowane 12 lutego przez iluck85 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Ale co jak cie czyms trafia i przewroca to maja grzecznie odejsc i zrobic ci miejsce zebys teraz to ty mogl sobie wciskac randomowe guziki na pale? 1 Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego No ale tekken (i bijatyk generalnie) zawsze tak wyglądał. Ludzie chcą wygrywać, zazwyczaj więc stosują bezpieczne ruchy. Jak siądzie, to oczywiste, że lecimy do ściany i bijemy przeciwnika. No chyba, że myślisz iż najlepszym rozwiązaniem jest zadanie jednego ładnego ciosu i czekanie aż przeciwnik sobie spokojnie wstanie Ktoś tu pisał, że na wyższych rangach to sobie matematycy klatki liczą. No kurwa raczej, bo to jest podstawa skutecznej gry. Jeśli wiesz który cios przeciwnika jest -14 a który +10 to będziesz wygrywał dużo częściej i grał skuteczniej. Co do odpalania rage arta przy niskim zdrowiu - wprowadzili to w t7 i zostało. Czy dobrze czy źle każdy ma swoją opinię, ale jest to jedna z dostępnych mechanik i trzeba sobie to brać pod uwagę. Czy walnąć przeciwnikowi jeszcze raz poke i uruchomić mu rage, czy lepiej poczekać na okazję i ubić go całkowicie. W drugą stronę też to działa, bo jak ledwo żyjesz i rywal zaczyna spamować- masz szansę wrócić. O tych narzekających na wyrywanie się z rzutów - to jest coś do nauczenia. King ma tylko jednen rzut z którego nie da wyrwać (oprócz tych na kucającego przeciwnika): nowy rzut w biegu po f3+4. No ale często ludzie nie szanują klatek i łapią rzut na CH, gdzie jest tylko kilka klatek na reakcję. 2 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego To jest bijatyka, Twój cel to wygrać z przeciwnikiem. Duża, soczysta, tłusta KROPKA. Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego (edytowane) Niech każdy gra jak chce Swoją drogą przypominają mnie się czasy wczesnego PE, gdzie w kąciku bijatyk (w zasadzie T3) był kult "ładnego" grania. Co niektórzy nawiedzeni mieli ból tyłka jak ktoś "brzydko grał". Słynna "kapusta" Nawet jakiś koleś napisał list do HIVa i żalił się że w UK na turnieju grają "tanio" Piękne było to że jakaś młoda dziewczynka wygrała turniej na EP z tymi "kozakami" ze sceny T3 O to też się ten koleś "pluł". Jeśli dobrze pamiętam to dziewczyna miała wtedy 12 lat i grała Niną. Edytowane 12 lutego przez Alastor84 2 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Tak było - kapucha i ból przeogromny o tę przegraną na turnieju xD Obie strony mają dostęp do tych samych mechanik, czas nauczyć się z nich korzystać lub je kontrować. Często gęsto paniczny RA jest boleśnie karany rzutem lub krótkim stringiem który akurat wystarcza na wygraną. A jeśli ktoś gra na kapuchę to można się nauczyć odpowiadać na kapustę i po problemie. 1 Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego O, to! Jebani kapusciarze! Trzeba ich stygmatyzowac jak za dawnych lat, gdy gracze musial miec H O N O R, a jak nie to wyjasnialo sie ich za smietnikiem. 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 1 hour ago, Alastor84 said: Niech każdy gra jak chce Swoją drogą przypominają mnie się czasy wczesnego PE, gdzie w kąciku bijatyk (w zasadzie T3) był kult "ładnego" grania. Co niektórzy nawiedzeni mieli ból tyłka jak ktoś "brzydko grał". Słynna "kapusta" Nawet jakiś koleś napisał list do HIVa i żalił się że w UK na turnieju grają "tanio" Piękne było to że jakaś młoda dziewczynka wygrała turniej na EP z tymi "kozakami" ze sceny T3 O to też się ten koleś "pluł". Jeśli dobrze pamiętam to dziewczyna miała wtedy 12 lat i grała Niną. Niech kazdy gra jak chce ale niech nie jeczy zwlaszcza jak nie ma pojecia o grze lol. Tekken jest cholernie trudna gra i mina setki jak nie tysiace walk zanim zaczniesz rozumiec jak sie w ta gre gra. Tekken ma ta wade albo zalete zalezy jak na to patrzec ze przez bardzo bardzo bardzo dlugo przegrywasz z postacia i brakiem wiedzy a nie przeciwnikiem i to sie pewnie nigdy nie zmieni. 2 1 Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 24 minuty temu, wet_willy napisał: Niech kazdy gra jak chce ale niech nie jeczy zwlaszcza jak nie ma pojecia o grze lol. Tekken jest cholernie trudna gra i mina setki jak nie tysiace walk zanim zaczniesz rozumiec jak sie w ta gre gra. Tekken ma wa wade albo zalete zalezy jak na to patrzec ze przez bardzo bardzo bardzo dlugo przegrywasz z postacia i brakiem wiedzy a nie przeciwnikiem i to sie pewnie nigdy nie zmieni. typowa gadka KAPUSCIARZA. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego @yaczes Dzisiaj okolo 21 dostajesz invite do pokoju FT10 I cie wyjasnie do tego czasu JAPA!!! 1 Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego Jak wygrasz to yaczes powinien honorowo dać ci rabat na figurkę ze sklepu. Jak ty przegrasz, to wiadomo Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego 6 godzin temu, iluck85 napisał: Nie. Ale te walki na jedno kopyto. Leci wiązanka pod ścianę i kuć żelazo póki gorące. Jak się uda wyrwać i odpowiedzieć, to przy pasku czerwonym leci art i elo. Większość walk wygląda tak samo. Amer o tym napisał- brakuje tego ryzyka, podejść jebnąć. Wszyscy w strachu przed przegraną. Ale jak masz 90% winów to nawet nie doszedłeś do rang gdzie są gracze na twoim poziomie więc nie wiem czego się spodziewasz tam na zielonych rangach? Ja dopiero na czerwonych zacząłem spotykać ludzi którzy opór stawiają i teraz mam win ratio 60% Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 12 lutego Opublikowano 12 lutego @UberAdi Przeciez on nie ma 90% tylko 37% na jakiejs zielonej randze... Block is Lava wciskam 30 klatkowe High cioski na pale King robi brrrrr nie ma tu o czym gadac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi