Skocz do zawartości

Tekken 8

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra ktoś Lidką Sobieską? Wypada całkiem znośnie, ale już robi się jej pełno na online. Trochę jednak przekombinowali z balansem - niektóre combosy ma overpowered gdzie inne są zbyt słabe o minimalnym damage'u. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie to cos jest nie tak z dzwiekiem po twojej stronie, brzmisz jak z szuflady (dla porownania) filmik wczesniejszy jest spoko, Tenshi z kolei brzmi bardzo dobrze.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe, bo teraz używam lepszego mikrofonu. Może kwestia odległości od urządzenia albo normalizacji dźwięku.

Edytowane przez Di
Opublikowano (edytowane)

Czy tylko ja uważam, że Victor to skurwiała postać? Za każdym razem jak trafiam na niego w walkach online nie wiem jak wygrać. Typy ciągle spamują ten nieblokowany (tak mi się przynajmniej wydaje, że jest nieblokowany) lecący z góry, który zabiera 20-25% życia i jego wykonanie trwa ułamek sekundy. Brawo za świetny balans.

Chyba, że o czymś nie wiem i jest jakiś skuteczny sposób na takie zagrywki?

Edytowane przez Emet
  • Plusik 1
Opublikowano
11 godzin temu, Emet napisał(a):

Czy tylko ja uważam, że Victor to skurwiała postać? Za każdym razem jak trafiam na niego w walkach online nie wiem jak wygrać. Typy ciągle spamują ten nieblokowany (tak mi się przynajmniej wydaje, że jest nieblokowany) lecący z góry, który zabiera 20-25% życia i jego wykonanie trwa ułamek sekundy. Brawo za świetny balans.

Chyba, że o czymś nie wiem i jest jakiś skuteczny sposób na takie zagrywki?

Ten cios jest blokowalny i jest na wybite (-15) chyba ze jest w heat to wtedy jest bezpieczny

• Plusik 2
  • Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram sobie od niedzieli w T8 i stwierdzam, że to idealna bijatyka dla takiego casuala w gatunku jak ja. Na start dużo postaci, gra wygląda zajebiście, "story mode" odjechane i satysfakcja z gry od samego początku nawet bez skilla. Wiadomo, że system jest mocno rozbudowany i można się w niego zagłębić mocniej, więc po przejściu wszystkich epizodów postaci wybiorę swoją ulubioną i na niej poszlifuję skilla. Nie sądziłem, że aż tak mi się ta gra wkręci, ostatnio tak dobrze przy bijatyce bawiłem się w Injustice 2

• Plusik 2
Opublikowano

Nie mam obecnie jak sprawdzić więc mam pytanko... 

Da się ustawić oddzieną konfigurację przycisków dla drugiego gracza?

W poprzednich częściach zawsze się dało, ale tutaj zauważyłem, że drugi gracz ma po prostu te same ustawienia jakie ustawiłem sobie na "pierwszym" padzie / graczu.

Opublikowano

Da się, musisz włączyć menu z drugiego pada i tam sobie pogmerać. Na 200% jest to możliwe, bo lubej ustawiałem te wszystkie autocombosy i rage arty do każulowego pykania we dwoje, a sam gram na swoim konfigu.

• Dzięki 1
Opublikowano

W ten weekend będzie się dużo działo na scenie Tekkena 8, w tymu nas. Informacje zebrałem w krótkim materiale.

• Plusik 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest już update.

Można zmieniać postać w tle w menu głównym.

Jest oczywiście Heniek i dodatkowo nowa arena (tym razem też płatna).

Fajnie z kolei, że dodali za free nowy tryb fabularny z nowymi postaćmi, gdzie się nimi gra (w tym Lidią).

• Plusik 1
Opublikowano

Nowa arena za 20 zł, pomimo tego że mam season pass? No chyba ich pogrzało, rozumiem że online nie będzie mnie parować z ludźmi którzy to kupią lub jak kupię to i tak nie zagram bo przeciwnik nie będzie miał? No absurd.

• This 2
Opublikowano

tekken to dla bamco dojna krowa i jest chyba jeden powód który tłumaczy ich zachłanność - BO MOGĄ. ten bardziej oficjalny to pewnie rosnące koszty produkcji. no i teoretycznie wszystkie DLC są opcjonalne i "nie chcesz to nie kupuj", co w praktyce oznacza, że akurat w przypadku tej gry zostajesz z niekompletnym produktem. 

Opublikowano

problem jest w tym, że kupujesz edycję deluxe albo ultimate z season passem, a bamco wygodnie zapomniało wspomnieć, że areny nie wchodzą w skład season passa, przy czym eddy nie ma swojej areny, a przy lidii stage był darmowy - podaliby te informacje wprzódy, to nie byłoby problemu

do tego jeszcze dochodzą skasowane przeprosiny Harady z przerzucaniem winy na krawaciarzy w bamco i robi się cyrk

najwidoczniej tekken musi robić hajs za te wszystkie gówienka na licencjach i bez, jakie bamco reklamuje podczas przerw w transmisjach turniejowych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem :/ Nie mogę z kumplem grać online. Ciągle nas rozłącza. Jest komunikat "przygotowanie do walki" i po chwili "reset". Oczywiście kolejne "dołączenie do walki" nie pomaga. Może to problem routera? Mam NAT3. Walki rankingowe normalnie działają.

Opublikowano (edytowane)

HksprhS.jpeg

Nww15z5.jpeg

Henryk kupiony. Trochę go przerobiłem w trybie edycji, następnie trening -> walki. Gra się nim bardzo dobrze. Szkoda tylko, że w pakiecie nie otrzymujemy jego planszy. Jest świetna. A tak, kombo postać + arena = 1/4 ceny T8.:unknown:

Edytowane przez Sylvan Wielki
  • Plusik 2