KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 3 lutego 2024 Opublikowano 3 lutego 2024 Nie jest to najlepsza czy najambitniejsza część Yakuzy, ale gram od kilku dni i czuję się jakbym wrócil na stare śmieci. A i bardzo mi się podoba ten system rozwoju oparty o te punkty, jak i kasiorkę, dobrze to zrobili. System walki agenta też top. A Kiryu, jak to Kiryu, fabuła może bez sensu, ale te nawiązania do poprzednich części to prawdziwy fanservice, spędziłem z tą serią tak z 50% czasu grania ogólnie w 2023 i dalej mi się to nie znudziło. Kończę I lecę z Y8:). Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 5 lutego 2024 Opublikowano 5 lutego 2024 Gierka pękła w 15h, oczywiście zostało maksowanie minigier, kilka sidestories, ale po raz kolejny w serii odpuszczam, może się skuszę wreszcie na platynowanie w IW, końcówka rzeczywiście łezka może się zakręcić, kolejna solidna część serii (chociaż niewiele wnosi do serii). Typowa Yakuza 8/10 i już nic mnie nie dzieli od zagrania w Infinite Wealth , no chyba, że jednak zdecyduje się na feudalną Japonię najpierw, jeszcze pomyślę. :). Cytuj
Rozi 881 Opublikowano 5 lutego 2024 Opublikowano 5 lutego 2024 Nie wiem po co ta gra powstała, bo te "losy" Kiryu można byłoby krótkim filmikiem z treścić, no ale że jestem yakuzowcem, to zagrałem z Game Passa. Chyba najgorsza fabularnie część, zero motywacji i emocji w ostatnim pojedynku (to co przed nim lepsze), ale scenka przed napisami, no zrobiło się mokro pod oczami Cytuj
_Red_ 12 117 Opublikowano 11 lutego 2024 Opublikowano 11 lutego 2024 Jak to jest, źe w Gamepass można mieć za friko, a w PSN jedynie do kupna za 229zł - pojebało, w życiu tyle nie dam za cyfrowy DLC Y7.5 Fajnie jakby dorzucili to do Extra/Premiuma za jakiś czas to bym spędził jeszcze kilka godzin w butach Kiryu. 1 Cytuj
_Red_ 12 117 Opublikowano 17 lutego 2024 Opublikowano 17 lutego 2024 Post pod postem, ale inaczej pytanie utonie. Zakładam, że żadne oficjalne wydanie pudełkowe się nie szykuje na PS5 u nas? Ceny japońców są różne, można mieć coś z PlayAsia za 260 zł z wysyłką albo używka z zagranicznego ebaya za ok 170 zł (po przeliczeniu z USD) od sprzedawcy z 95% reputacją (także kij wie czy dotrze). Oba warianty mają japońskie okładki, ale gra chyba jest region-free i po angielsku (mam nadzieję xd). Za to znalazłem jedną sztukę w Polsce w normalniejszej cenie i z angielską okładką (na OLX) - zastanawia mnie co to za wydanie skoro wszędzie krążą tylko japońce. Było jakieś wydanie na Europę lub USA? Chyba gdzieś mi kiedyś mignął w reklamie Google dwupak Yakuza: Like a Dragon + Man Who Erased, może to wyjęte z tego. edit: dobra, widzę chociażby w Ultimie, ze te japońskie importy też mają angielskie okładki, tak samo w PlayAsia są różne warianty (z angielską okładką wychodzi drożej bo ponad 300 zł z wysylka). Jakoś ogarnę, bo chce mieć ładne białe pudełko na półce wraz z trylogia remaster. Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 26 lutego 2024 Opublikowano 26 lutego 2024 (edytowane) W dniu 11.02.2024 o 11:05, _Red_ napisał: Jak to jest, źe w Gamepass można mieć za friko, a w PSN jedynie do kupna za 229zł - pojebało, w życiu tyle nie dam za cyfrowy DLC Y7.5 Fajnie jakby dorzucili to do Extra/Premiuma za jakiś czas to bym spędził jeszcze kilka godzin w butach Kiryu. Na pewno będzie w plusie za jakiś czas, jak każda Yakuza :). Ostatnio priorytet na to dostał jednak gamepass, więc trzeba poczekać, zapewnie jeszcze sporo czasu, dobre kilka miesięcy albo i więcej, tak jak nie ma Judgmentów na Gamepassie do tej pory, tak nie ma spinoffów nowych Gaidena i Issina w PS Plusie. Polecam, tym bardziej dla fana serii, mimo, że już ograłeś 7demkę, to jest bardzo solidna część serii i nie warto omijać. Edytowane 26 lutego 2024 przez KrYcHu_89 1 Cytuj
Jukka Sarasti 498 Opublikowano 26 lutego 2024 Opublikowano 26 lutego 2024 Bardzo dobra gra. Ogólnie zaproponowany tutaj format Yakuzy Lite ma moim zdaniem duży potencjał na robienie mniejszych w skali gier traktujących o postaciach, które nie są grywalne w nowszych odsłonach (lub nigdy nie były), a fani je lubią - przykładowo sympatyczną gra mogłaby być opowieść o tym, co działo się z Akiyamą w okresie między szóstką i ósemką, epizod z życia Majimy pomiędzy 0 i 1 czy gierka o młodym Kazamie/Watase. 2 Cytuj
_Red_ 12 117 Opublikowano 26 lutego 2024 Opublikowano 26 lutego 2024 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Na pewno będzie w plusie za jakiś czas, jak każda Yakuza :). Ostatnio priorytet na to dostał jednak gamepass, więc trzeba poczekać, zapewnie jeszcze sporo czasu, dobre kilka miesięcy albo i więcej, tak jak nie ma Judgmentów na Gamepassie do tej pory, tak nie ma spinoffów nowych Gaidena i Issina w PS Plusie. Polecam, tym bardziej dla fana serii, mimo, że już ograłeś 7demkę, to jest bardzo solidna część serii i nie warto omijać. Już sobie załatwiłem pudełkowa wersję, która poprzednik ma z Play Asia. Nawet jak pojawi się w abonamencie, to boxy powinny raczej trzymać wartość z racji r z a d k o ś c i Cytuj
_Red_ 12 117 Opublikowano 7 czerwca 2024 Opublikowano 7 czerwca 2024 Dopiero teraz gram sobie w to i proszę mi wyjaśnić dlaczego chinczycy szkalują wielkiego Polaka: Matkobosko ale gownoquesty w tym Sottenbori. Kilkadziesiąt markerów typu zdejmij piłkę z drzewa. Myslicie, ze jest sens trzymać pudelko (import z Azji) na kiedystam, czy nie wzrosnie cena? Cytuj
Schranz1985 702 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Giereczka wjeżdża do ps plus extra. Wspaniałe info! Dla mnie yakuza bez Kiryu to nie yakuza. Cieszę się niesamowicie że w końcu zagram. Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Wiem, że to jest łącznik między 7, a 8, ale dużo sobie popsuje w 7 jak zacznę od tego, bo te jrpgowe molochy, to dla mnie za dużo na ten moment. Cytuj
Pupcio 19 164 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Ja ograłem przed y7 i jakoś mocno nie żałuję chociaż spoileruje mocno jedną akcję która dzieje się pod koniec 7mki xD ideolo yakuza do abonamentu bo mega to krótkie i szkoda takiego hajsu na yakuzie 25 a dla zakończenia warto nadrobić te część. Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia A ta akcja z 7 jest warta grzechu, czy nic się wielkiego nie stanie. Cytuj
Pupcio 19 164 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Tutaj może niech więcej osób się wypowie dla mnie fajna akcja ale po tylu yakuzach to na pewno nie jest coś dla czego wstrzymalbym się z ograniem gry. To twój wybór moralny co z tym zrobisz użytkowniku slimshady Cytuj
Schranz1985 702 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Tak jak uwielbiam jrpg tak yakuza w tej formie mi nie siadła. Dlatego ta część idealnie mi pasuję. Krótka i konkretną, samo mięsko. Cytuj
Jukka Sarasti 498 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia 7 godzin temu, SlimShady napisał(a): A ta akcja z 7 jest warta grzechu, czy nic się wielkiego nie stanie. Kumpel grał w kolejności Gaiden -> 7 i nie czuł z tego powodu dyskomfortu. Ja też bym nie miał oporów znając obie gry, ponieważ właściwie z perspektywy ogrania najpierw siódemki, to jak te wydarzenia są potraktowane w Gaiden mnie akurat trochę rozczarowało. Śmiało wrzucaj na ruszt i wyjaśniaj frajerów na drodze Kiryu Cytuj
giger_andrus 3 250 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia @Pupcio walnij w spoilerze akcję , którą masz na myśli bo ograłem 7kę ale nie kojarzę. Cytuj
Pupcio 19 164 Opublikowano 28 stycznia Opublikowano 28 stycznia 1 minutę temu, giger_andrus napisał(a): @Pupcio walnij w spoilerze akcję , którą masz na myśli bo ograłem 7kę ale nie kojarzę. Spoiler no ta akcja w siedzibie omi gdzie Daigo i ten drugi chinol rozwiązują yakuze. Bądź co bądź dość ważny moment w 7mce. Pewnie lepiej by siadło spotkanie Kiryu i reszty bez tej wiedzy z gaidena no ale nie było to też dla mnie jakieś wydarzenie przez które jakoś strasznie żałowałem że zacząłem właśnie od gaidena 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi