Basior 1 109 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 Boziu, chcę już Suikodenika... Jeszcze niech Konami też resztę wyda. Suiko5 jest dla mnie drugi po 2 A jeszcze Eiyuden Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 Ja też.Mam takie ssanie na II że.... nie wiem czy nie zacznę od 1, bo jak zacznę od 2 to 1 już nie ogram:)A eiyuden serio taki dobry? Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 Nikt nie wie czy dobry, to na razie tylko obietnica. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Ano, Risining (czyli prequel-action-rpg) był dość fajny, jeśli chodzi o lore, ale bez przesady. Dlatego nie wiadomo jak będzie z Eiyudeenem. Kilka rzeczy mnie martwi w kontekście tej gry, ale i tak to najbardziej suikodena-podobna gra jaka wyjdzie. Oby równie dobra. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Czy jakakolwiek z gier typu "twórcy hitu sprzed 20 lat robią duchowego następcę" była faktycznie aż tak dobra? Myślę, że nie, ale zawsze te zapowiedzi mają najbardziej zaangażowanych fanów, którzy wydają się być zainteresowani właściwie tylko tą grą, jakby miała im przywrócić dzieciństwo, zapewnić letnie wakacje i odrosnąć włosy na głowie. Najbardziej wsparte projekty w historii Kickstartera to kolejna: gra twórcy Shenmue, gra twórcy Castlevanii, gra twórcy Suikodena, gra twórcy Tormenta, gra twórcy Baldura, gra twórcy Megamana, gra twórcy przygodówek Lucasa, gra twórcy DKC... Żadna z nich nie była wielkim sukcesem dla postronnego gracza. Ale jeśli chcesz czegoś jak Castlevania - hej, trudno o milsze danie niż "twórca Castlevanii robi grę totalnie jak Castlevania". Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 W sensie, że co? No wiadomo, że nie będzie aż tak dobry jak Suikoden 2. S2 to 10/10, Eiyudenik wystarczy że będzie 8/10 (z czego 1 z tego za sentyment do Suiko). Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 54 minuty temu, ogqozo napisał: Czy jakakolwiek z gier typu "twórcy hitu sprzed 20 lat robią duchowego następcę" była faktycznie aż tak dobra? Myślę, że nie, ale zawsze te zapowiedzi mają najbardziej zaangażowanych fanów, którzy wydają się być zainteresowani właściwie tylko tą grą, jakby miała im przywrócić dzieciństwo, zapewnić letnie wakacje i odrosnąć włosy na głowie. Najbardziej wsparte projekty w historii Kickstartera to kolejna: gra twórcy Shenmue, gra twórcy Castlevanii, gra twórcy Suikodena, gra twórcy Tormenta, gra twórcy Baldura, gra twórcy Megamana, gra twórcy przygodówek Lucasa, gra twórcy DKC... Żadna z nich nie była wielkim sukcesem dla postronnego gracza. Ale jeśli chcesz czegoś jak Castlevania - hej, trudno o milsze danie niż "twórca Castlevanii robi grę totalnie jak Castlevania". Ale nikt tego chyba nie oczekuje. Trochę też czasu minęło. Zresztą to nie jeden twórca zrobił grę konkretną. Np. obrzydliwy dizajn w bloodstained spieprzył "duchowego następcę". Jakieś dziwne zmiany też. W Eiyudenie też będzie problem. Bo runy (i prawdziwe runy), a te popłuczyny, które tu będą uwierają mnie osobiście. Bo pewne decyzje mogą źle wpłynąć na odbiór. Bo 108 postaci z czegoś wynikało, a tu może być takim nawiązaniem. Po prostu grze może brakować spójności. I tak, może być to gorsza gra od 2. Ba na pewno będzie. Ale jeśli poziom wbije się w okolice dowolnego main Suika (nawet 4), to mi to wystracza. Bo też nie ma takich gier. Z Zamkiem, minigierkami, systemem, brońmi, prezentacją, potyczkami itp. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Może to głupie i romantycznie naiwne, ale ja lubię myśleć, że moja wiara w Eiyuden (po raz pierwszy realnie wsparłem zbiórkę na Kickstarterze) to jakiś sposób na spłacenie długu wdzięczności wobec twórców (a przynajmniej niektórych z nich) starych Suikodenów. Nigdy nie miałem okazji ich wynagrodzić za pracę i serce, więc po części robię to teraz. Niech im się wiedzie. A jak przy okazji dostanę dobrą grę w dawnym duchu, to tym lepiej. Pokładałem wiarę w gorzej zwiastujące przedsięwzięcia. Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 To znaczy że był grany pajratbej? XD Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 W tamtych czasach to raczej giełda bej Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Jestem fanem serii.Wszystko ograłem nawet tego tacticsa.W sumie nie był zły.Też sobię uświadomiłem że za bardzo na mnie nie zarobili Biorę tego remastera na premierę.A nową grę w folii kupuję raz na 2 lata.Tak na prawdę nie wierzę w reaktywację serii ale II to to top 5 życia.Jowy Nanami i ja owiany w czerwień biel i zieleń.Kocham cię Legiunio, i kocham Suikodena xD. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Są ploty o październikowej premierze 1 Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Ohboi na moje urodziny?!Ciekawe czy będzie lepsze od FF16? Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 34 minuty temu, Schranz1985 napisał: Ohboi na moje urodziny?! Ciekawe czy będzie lepsze od FF16? Eee, ale nie grałeś w Suikodena nigdy? Oczywiście, że lepsze Ale łatwe w opór. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 58 minut temu, Daffy napisał: Są ploty o październikowej premierze Gdzie te ploty sa? Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 10 minut temu, pawelgr5 napisał: Gdzie te ploty sa? https://www.aroged.com/2023/08/02/suikoden-1-2-hd-remaster-in-october-a-famous-leaker-is-sure-of-it/ Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Eee, ale nie grałeś w Suikodena nigdy? Oczywiście, że lepsze Ale łatwe w opór.Grałem, 2 to gierka życia!Wszystkie suiko przeszedłem nawet tego marnego tacticsa .Poprostu troluje, no i jestem świeżo po ff16 . 1 Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Opublikowano 30 sierpnia 2023 18 minut temu, Daffy napisał: Przesunięte na 2024 No bez jaj... jbn konami Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Chyba większość się tego obawiała. Już w połowie roku czułem, że nie zagramy w 2023 ani w remastery Suiko, ani Eiyudena. Trudno, ale domyślam się, że grom to wyjdzie tylko na dobre. Oficjalne info: https://www.konami.com/games/genso/rem/1_2/us/en-us/ Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Smutna wiadomość bo miałem nadzieje ze pogram jeszcze w tym roku. Budzet pewnie przeznaczę na SO2. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Opublikowano 30 sierpnia 2023 2 minuty temu, pawelgr5 napisał: Smutna wiadomość bo miałem nadzieje ze pogram jeszcze w tym roku. Budzet pewnie przeznaczę na SO2. To samo Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Opublikowano 30 sierpnia 2023 Też pocieszam się, że akurat w tym roku jest i będzie w co grać (aby daleko nie szukać, to dopiero co wyszło Sea of Stars), więc niech dłubią nad tymi Suiko, aby wstydu nie było. Bo obie gry zasługują na uważne potraktowanie, a nie "byle wydać, a potem się połata" (patrz: remaster Chrono Crossa). Głowa do góry chłopaki. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 16 października 2023 Opublikowano 16 października 2023 A tu wrzucę https://wccftech.com/suikoden-iii-hd-remaster-video/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi