mugen 2 015 Opublikowano wtorek o 23:00 Opublikowano wtorek o 23:00 Świeżakom bym polecał zacząć od dwójki, jedynce trochę brakuje tego pierwiastka geniuszu i łatwo się odbić, a jak już się człowiek zakocha w dwójce, to jakoś tak lepiej potem ta jedynka wchodzi jako prequel. Cytuj
pawelgr5 1 613 Opublikowano środa o 06:59 Opublikowano środa o 06:59 To już za 8 dni Tak przy okazji bo nie zauwazyłem tego jak kupowałem w październiku pre-order (z opisu na Steam): "DODATEK PRZEDSPRZEDAŻOWY Poniżej przedstawiamy korzyści dla graczy, którzy dokonają wczesnego zakupu Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars +. – 57 300 szt. potch – Fortune Orb x1 – Prosperity Orb x1 Gracze mogą wybrać na początku nowej gry („NEWGAME”) czy chcą rozpocząć grę z zawartością pakietu DLC pack (57 300 szt. potch, Fortune Orb, Prosperity Orb) zarówno w Suikoden I jak i Suikoden II. *potch: waluta w grze *Fortune Orb: kula podwajająca doświadczenie zdobywane przez posiadającą ją postać *Prosperity Orb: Kula podwajająca potch zdobywane w wygranych walkach przez posiadającą ją postać *Główny bohater Suikoden I nie może korzystać z obu run *Zawartość korzyści można uzyskać w trakcie rozgrywki." To od EXP może się przydać żeby podlevelować z mniejszą iloscią grindu. Resztę pewnie oleje. Cytuj
Pix 1 081 Opublikowano środa o 09:14 Opublikowano środa o 09:14 Ja sam sobie zazdroszczę, bo nigdy żadnego Suikodena nie ograłem. Wszystko przede mną Pamiętam, że po zaliczeniu trylogii fajnali na psone wpadł w moje ręce pierwszy Suikoden na verbatimie. Odpaliłem na chwilę, zobaczyłem tę grafikę, pomyślałem "co to za gówno?" i wyłączyłem po 15 minutach. Człowiek młody to głupi Cytuj
Shen 10 284 Opublikowano środa o 09:28 Autor Opublikowano środa o 09:28 Mnie kusi platyna w obu, ale trofea chyba jeszcze nie wyciekły, mimo, że ludzie już grają od tygodnia. Cytuj
pawelgr5 1 613 Opublikowano czwartek o 06:50 Opublikowano czwartek o 06:50 3 marca na yt Konami organizuje mini show dla suikodena: Konami Airing Suikoden "Special Program" Broadcast Next Month | Nintendo Life "Join us March 3 for a special broadcast bringing you all the latest news on Suikoden, Date and time of broadcast Monday, March 3, 3PM PST" 1 Cytuj
Pix 1 081 Opublikowano czwartek o 08:59 Opublikowano czwartek o 08:59 Podejrzewam, że jak jedynka z dwójką się sprzedadzą, to wleci remaster części 3-5. Cytuj
pawelgr5 1 613 Opublikowano czwartek o 09:29 Opublikowano czwartek o 09:29 Mi zalezy na 5 bo tylko tej nie mam kupionej. 3 i 4 to chociaz na PS3 wypuscili w dormie romów z PS2. Czwórka ogolnie mi nie siadła ale 3 i 5 bym mocno chciał odświeżone. Cytuj
Basior 1 163 Opublikowano wczoraj o 07:58 Opublikowano wczoraj o 07:58 No piąteczka cudo, dla mnie poziom 2 prawie. 4 po latach nawet dobrze wspominam, zwłaszcza z dodaniem tacticsa. Muza na pewno robi też robotę. Tylko że to nie gry 2D - ale na DEMAKE bym się nie obraził Cytuj
Schranz1985 702 Opublikowano wczoraj o 13:49 Opublikowano wczoraj o 13:49 W dniu 26.02.2025 o 10:14, Pix napisał(a): Ja sam sobie zazdroszczę, bo nigdy żadnego Suikodena nie ograłem. Wszystko przede mną Pamiętam, że po zaliczeniu trylogii fajnali na psone wpadł w moje ręce pierwszy Suikoden na verbatimie. Odpaliłem na chwilę, zobaczyłem tę grafikę, pomyślałem "co to za gówno?" i wyłączyłem po 15 minutach. Człowiek młody to głupi Ja miałem dokładnie tak samo. Po ograniu chrono cross i ff 9 pokochałem jrpg i szukałem następnej gry, i padło na suikoden II . Odpaliłem grę i miałem takie jprdl co to jest gra z Pegasusa? Pograłem z 1 h i następnego dnia pojechałem na stadion ja wymienić xD. A po kilku latach wróciłem i uważam ją za topke życia. Trochę żałuję że nie pokusili się i dubbing eng. Mogło by to trochę odświeżyć gierkę bo na dziś graficzka trochę meh i te pik pik dialogi. Patrząc jak wyglądał remake dq ostatnio to ten suikoden tak średnio bym powiedział, tak średnio. Cytuj
oFi 2 571 Opublikowano wczoraj o 15:01 Opublikowano wczoraj o 15:01 Chrono trigger to dalej peak jrpg i nie ma voice actingu. Za to wszystkie uczucia wypowiedzi postaci są świetnie pokierowane muzyką. Cytuj
Labtec 3 712 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Musze przyznać ze nigdy nie grałem w Suikoden-a wiec zaczynam od jedynki, wiele lat słyszałem same dobre rzeczy wiec czekam na premierę Cytuj
ogqozo 6 694 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Trochę jak z Fajnalami na PSX-a, nawet bardziej - z możliwością przyspieszenia walk i biegu przez całą grę bez specjalnego przedmiotu, Suiko 1 będzie już w ogóle do pyknięcia w dwa dni. Jak ktoś gra kolejny raz i wie, co i jak, to i tak przechodzi w jeden dzień, i to wliczając zbieranie wiadomego runa i postaci. W porównaniu do topowych RPG-ów, cała historia leci TAK szybko. Postaci prawie nie mają historii, mają jedną albo dwie linijki co się teraz dzieje i jazda. Dzisiaj włączony Suikoden ma niemal posmak rogalika, przejdź grę co weekend i pozbieraj inne postaci czy coś. Niektóre gwiazdki bez poradnika to jest... pffff. To jest dobra gra i warta uwagi, aczkolwiek kilka rzeczy, hm, jest mało nowoczesnych. Postaci pojawiają się np. losowo w danym miejscu, są albo nie ma jak wejdziesz, i gra chyba tego nie mówi w ogóle, że tak jest. O ile pamiętam po 30 latach. Na pewno gra była robiona na niskim budżecie i dość eksperymentalnie, a dwójka już bardziej solidnie, ale nie można jej odmówić ambicji i ciekawego pomysłu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi