mugen 2 020 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego Świeżakom bym polecał zacząć od dwójki, jedynce trochę brakuje tego pierwiastka geniuszu i łatwo się odbić, a jak już się człowiek zakocha w dwójce, to jakoś tak lepiej potem ta jedynka wchodzi jako prequel. Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego To już za 8 dni Tak przy okazji bo nie zauwazyłem tego jak kupowałem w październiku pre-order (z opisu na Steam): "DODATEK PRZEDSPRZEDAŻOWY Poniżej przedstawiamy korzyści dla graczy, którzy dokonają wczesnego zakupu Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars +. – 57 300 szt. potch – Fortune Orb x1 – Prosperity Orb x1 Gracze mogą wybrać na początku nowej gry („NEWGAME”) czy chcą rozpocząć grę z zawartością pakietu DLC pack (57 300 szt. potch, Fortune Orb, Prosperity Orb) zarówno w Suikoden I jak i Suikoden II. *potch: waluta w grze *Fortune Orb: kula podwajająca doświadczenie zdobywane przez posiadającą ją postać *Prosperity Orb: Kula podwajająca potch zdobywane w wygranych walkach przez posiadającą ją postać *Główny bohater Suikoden I nie może korzystać z obu run *Zawartość korzyści można uzyskać w trakcie rozgrywki." To od EXP może się przydać żeby podlevelować z mniejszą iloscią grindu. Resztę pewnie oleje. Cytuj
Pix 1 160 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego Ja sam sobie zazdroszczę, bo nigdy żadnego Suikodena nie ograłem. Wszystko przede mną Pamiętam, że po zaliczeniu trylogii fajnali na psone wpadł w moje ręce pierwszy Suikoden na verbatimie. Odpaliłem na chwilę, zobaczyłem tę grafikę, pomyślałem "co to za gówno?" i wyłączyłem po 15 minutach. Człowiek młody to głupi Cytuj
Shen 10 582 Opublikowano 26 lutego Autor Opublikowano 26 lutego Mnie kusi platyna w obu, ale trofea chyba jeszcze nie wyciekły, mimo, że ludzie już grają od tygodnia. Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego 3 marca na yt Konami organizuje mini show dla suikodena: Konami Airing Suikoden "Special Program" Broadcast Next Month | Nintendo Life "Join us March 3 for a special broadcast bringing you all the latest news on Suikoden, Date and time of broadcast Monday, March 3, 3PM PST" 1 Cytuj
Pix 1 160 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Podejrzewam, że jak jedynka z dwójką się sprzedadzą, to wleci remaster części 3-5. Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 27 lutego Opublikowano 27 lutego Mi zalezy na 5 bo tylko tej nie mam kupionej. 3 i 4 to chociaz na PS3 wypuscili w dormie romów z PS2. Czwórka ogolnie mi nie siadła ale 3 i 5 bym mocno chciał odświeżone. Cytuj
Basior 1 168 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego No piąteczka cudo, dla mnie poziom 2 prawie. 4 po latach nawet dobrze wspominam, zwłaszcza z dodaniem tacticsa. Muza na pewno robi też robotę. Tylko że to nie gry 2D - ale na DEMAKE bym się nie obraził Cytuj
Schranz1985 704 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego W dniu 26.02.2025 o 10:14, Pix napisał(a): Ja sam sobie zazdroszczę, bo nigdy żadnego Suikodena nie ograłem. Wszystko przede mną Pamiętam, że po zaliczeniu trylogii fajnali na psone wpadł w moje ręce pierwszy Suikoden na verbatimie. Odpaliłem na chwilę, zobaczyłem tę grafikę, pomyślałem "co to za gówno?" i wyłączyłem po 15 minutach. Człowiek młody to głupi Ja miałem dokładnie tak samo. Po ograniu chrono cross i ff 9 pokochałem jrpg i szukałem następnej gry, i padło na suikoden II . Odpaliłem grę i miałem takie jprdl co to jest gra z Pegasusa? Pograłem z 1 h i następnego dnia pojechałem na stadion ja wymienić xD. A po kilku latach wróciłem i uważam ją za topke życia. Trochę żałuję że nie pokusili się i dubbing eng. Mogło by to trochę odświeżyć gierkę bo na dziś graficzka trochę meh i te pik pik dialogi. Patrząc jak wyglądał remake dq ostatnio to ten suikoden tak średnio bym powiedział, tak średnio. Cytuj
oFi 2 654 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Chrono trigger to dalej peak jrpg i nie ma voice actingu. Za to wszystkie uczucia wypowiedzi postaci są świetnie pokierowane muzyką. 1 Cytuj
Labtec 3 721 Opublikowano 28 lutego Opublikowano 28 lutego Musze przyznać ze nigdy nie grałem w Suikoden-a wiec zaczynam od jedynki, wiele lat słyszałem same dobre rzeczy wiec czekam na premierę Cytuj
ogqozo 6 719 Opublikowano 1 marca Opublikowano 1 marca Trochę jak z Fajnalami na PSX-a, nawet bardziej - z możliwością przyspieszenia walk i biegu przez całą grę bez specjalnego przedmiotu, Suiko 1 będzie już w ogóle do pyknięcia w dwa dni. Jak ktoś gra kolejny raz i wie, co i jak, to i tak przechodzi w jeden dzień, i to wliczając zbieranie wiadomego runa i postaci. W porównaniu do topowych RPG-ów, cała historia leci TAK szybko. Postaci prawie nie mają historii, mają jedną albo dwie linijki co się teraz dzieje i jazda. Dzisiaj włączony Suikoden ma niemal posmak rogalika, przejdź grę co weekend i pozbieraj inne postaci czy coś. Niektóre gwiazdki bez poradnika to jest... pffff. To jest dobra gra i warta uwagi, aczkolwiek kilka rzeczy, hm, jest mało nowoczesnych. Postaci pojawiają się np. losowo w danym miejscu, są albo nie ma jak wejdziesz, i gra chyba tego nie mówi w ogóle, że tak jest. O ile pamiętam po 30 latach. Na pewno gra była robiona na niskim budżecie i dość eksperymentalnie, a dwójka już bardziej solidnie, ale nie można jej odmówić ambicji i ciekawego pomysłu. Cytuj
Basior 1 168 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Plus anime będzie. Jezu co za czas żeby być żywym Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Ja tylko mam nadzieje ze nic nie ugrzecznili w dwojce. Na trailerze tez widac ze typ biega po skosie a nie pamietam zeby mozna tak bylo w orginale. W FF Pixel remaster to mi sie mega sprawdza i jest bardzo wygodne wiec tutaj bedzie podobnie. To juz za dwa dni Cytuj
Pix 1 160 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca W dniu 26.02.2025 o 10:28, Shen napisał(a): Mnie kusi platyna w obu, ale trofea chyba jeszcze nie wyciekły, mimo, że ludzie już grają od tygodnia. Są już trofiki https://psnprofiles.com/trophies/32330-suikoden-i-ii-hd-remaster-gate-rune-and-dunan-unification-wars Trzeba obydwie części na hardzie przejść. Inne pytanie, jak trudny będzie ten hard i czy będzie dostępny od początku, czy odblokowuje się dopiero po przejściu na normal. 1 Cytuj
Basior 1 168 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Jezusku toż to aż nie wiem w ktora wersję zagrać xd. Jeszcze steama dorzucę żeby się Konami cieszyło. Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Oj chyba nie bedzie mi sie chcialo bawic w platyne. Moim celem za to oczywicie jest rekrutacja wszystkich postaci z wiadomych powodow. Moze kiedys nawet ten hard zrobie Na ten moment powoli w zyciu lapie uczulenie na random encountery wiec jak hard zwiekszy konieczny grind to nie wiem czy to zabawa dla mnie. Cytuj
Shen 10 582 Opublikowano 4 marca Autor Opublikowano 4 marca Jak ten hard nie bedzie głupio trudny to może się ogarnie. Szkoda, że polskie sklepy nie wysyłają wcześniej. Żadnych recenzji nie ma, embargo jest czy nikogo ten remaster nie obchodzi? autobattle i double speed Nowy trailer 1 Cytuj
Beelzeboss 301 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca autobattle? O fajnie, teraz juz w ogole nie trzeba bedzie nic klikać. Co za GRA 3 Cytuj
Fafensky 267 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Jaranko jest mocne, skipnąłem tą serię ale za dzieciaka oglądałem jak stary gra i się podniecałem fabułą i postaciami. Najbardziej zapadł mi w pamięci Flik, z jakiegoś powodu mój 10 letni łepek bardzo polubił ten jego design. A, no i scenka z Spoiler Lucą zmuszającym babę do udawania świni, mocna scenka Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca 3 minuty temu, Fafensky napisał(a): Jaranko jest mocne, skipnąłem tą serię ale za dzieciaka oglądałem jak stary gra i się podniecałem fabułą i postaciami. Najbardziej zapadł mi w pamięci Flik, z jakiegoś powodu mój 10 letni łepek bardzo polubił ten jego design. A, no i scenka z Pokaż ukrytą zawartość Lucą zmuszającym babę do udawania świni, mocna scenka Wlasnie takie rzeczy mam nadzieje ze zostaly calkowicie nie tkniete. Najwiekszy minus Eiyudena to to, ze nie mieli jaj nic podobnego wrzucic u siebie i cala ta wojna, ktora sie dzieje jest prawdopodobnie najgrzeczniejsza w historii gamingu. Cytuj
Basior 1 168 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca No ja mam serio ciary jak wjeżdzą muza z 2. Jezu ależ kibicuje, żeby to wyszło i była reszta historii opowiedziana kiedyś. Tak samo 3-4-5 (zwłaszcza 5) zdemekowana. Mmmm Cytuj
iluck85 3 263 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Ja to sobie sprawdzę, ale nie wiem czy PS5 czy Switch. Ps5 stanieje, Switch będzie trzymać cenę. Teraz czy czekać... Cytuj
Suavek 5 035 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Długie są te Suikodeny? Przyznaję, że nie miałem okazji nigdy grać, a trochę nakręcacie hajp. Google podają przedział ok. 20-30h na część. To tak realnie, czy w praktyce dłużej schodzi? W Fanatical jest za ok. 150zł pre-order. Za dwie gry jRPG, to trochę kusi. Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Na PSX dwojeczka tak pod 40h ale ja nie specjalnie sie spieszylem ogrywac to cudo. Jak bys rekrutowal 108 postaci to moze wyjsc wiecej niz internety mowia (chyba ze z poradnikiem na kolanach). Za 150 to lajtowo za sama dwojeczke mozna dac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi