Basior 1 167 Opublikowano czwartek o 08:38 Opublikowano czwartek o 08:38 20 minut temu, pawelgr5 napisał(a): Ja mam wrazenie ze jednak drop rate prrzedmiotów lekko podkręcony. W jedynce Opal i Nameless Urn wpadło chyba przy 3 walce bez grindu. Sam Opal mam więcej niż jeden już nawet a po prostu lece sobie po więzieniu. No to ja z godzinę albo wiecej na Nameless Urn polowałem, więc pomyślałem, że chyba podkręcili xd Cytuj
ogqozo 6 713 Opublikowano czwartek o 09:22 Opublikowano czwartek o 09:22 Przejrzałem internet, i ludzie piszą o polowaniu na przedmioty przez godzinę... To może być raczej fuks, a nie zmienione szanse w grze. Na szczęście nie miałem WIELKICH problemów z tym, co wpływa na historię. Ale większości przedmiotów nigdy nie dostałem, w tym wiadome runy (doceniam żart, że żeby dostać najlepszą runę, musisz grindowac pierwszego potworka w grze, ale kurde...), jakieś tam nasionka i przepisy. Ekwipunek mnie nie obchodził, ale też jestem świadom, ile go potencjalnie wypada i prawie nic mi go nie wypadło przez całą grę. Cytuj
Ölschmitz 1 576 Opublikowano czwartek o 18:35 Opublikowano czwartek o 18:35 Ja mialem problem z nameless urn, na necie znalazlem info, zeby zrobic ekipe z wysokim LUCK. zrobilem i wpadlo w pierwszej walce. Moze przypadek, ale no, moze jednak dziala. Polecam grindujacym. Cytuj
Fafensky 239 Opublikowano piątek o 14:22 Opublikowano piątek o 14:22 No mi wleciał Nameless Urn randomowo po drodze do innej lokacji, w ogóle go nie grindowałem. Ale jak opalka teraz chcę specjalnie zdobyć to ni chuja nie wpada, bogowie rng się ze mnie śmieją. Cytuj
Ölschmitz 1 576 Opublikowano piątek o 15:56 Opublikowano piątek o 15:56 1 hour ago, Fafensky said: No mi wleciał Nameless Urn randomowo po drodze do innej lokacji, w ogóle go nie grindowałem. Ale jak opalka teraz chcę specjalnie zdobyć to ni chuja nie wpada, bogowie rng się ze mnie śmieją. wariacie sprobuj z ekipa z wyzszym Luck. Cytuj
Schranz1985 704 Opublikowano piątek o 17:12 Opublikowano piątek o 17:12 A nie da się po prostu tego kupić w sklepiku jako mikro za 5$? A nie czekaj to nie ubi Cytuj
Fafensky 239 Opublikowano sobota o 09:04 Opublikowano sobota o 09:04 16 hours ago, Ölschmitz said: wariacie sprobuj z ekipa z wyzszym Luck. Z fartem wariacie. Kurde, niepotrzebnie zaglądam w guidy od czasu do czasu. Spoiler Przez nie dowiedziałem się, że warto byłoby levelowac Pahna żeby przeżył walkę ze starym. Oczywiście olałem to i chłop permanentnie martwy. No ale z drugiej strony gra uczy życia z konsekwencjami, nie ma kurwa lekko i trzeba sobie radzić na tym Suiko padole, super giera. Cytuj
ogqozo 6 713 Opublikowano sobota o 11:44 Opublikowano sobota o 11:44 Jakoś nie wierzę, że to specjalnie dodali w remasterze. A w oryginale praktycznie na 100% tak nie było, ludzie próbowali to wykazać przechodząc grę 100 razy, powtarzając jedną rzeczy 1000 razy na emulatorze z save state itp., nikt tego nie wykazał. Co robi luck? NIE WIADOMO, z tego co wiem. Prawdopodobnie zwiększa szanse w rzucaniu kostkami. Losowość w Suikodenie jest kodowana dość śmiesznie jak na dzisiejsze czasy (choć chyba typowo dla SNES-a), punkty "odświeżenia licznika" mogą być zaskakujące. Często tak naprawdę te same rzeczy się dzieją w dokładnie określonej kolejności, acz podejrzewam, że są jakieś punkty resetu (dlatego ludzie mówią, że np. wiewióry szybciej złapiesz, wchodząc co 2 minuty do miasta, niż kręcąc się godzinę bez zmiany lokacji, zapewne liczba kroków do wiewióra jest generowana przy zmianie lokacji, też odniosłem takie wrażenie grając). Tutaj przykład co jeden maniak odkrył z jedną itemką: Drop Pattern Discovered for "Mangosh" - Suikosource Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi