Opublikowano 29 marca 20232 l Gruzja – Norwegia 1-1. SKRÓT MECZU. WIDEO - Wideo - Sport w INTERIA.PL El. Euro 2024: Gruzja niespodziewanie zremisowała z Norwegią (sport.tvp.pl)
Opublikowano 29 marca 20232 l 2 hours ago, krupek said: McTominay 2 mecze 4 gole Wcześniej 37 meczów - 1 gol.
Opublikowano 9 września 20231 r Pamięta ktoś jeszcze co pisał o Islandii, że tam to jest pomysł na grę, tam jest system, tam jest mentalność, tam jest normalność, więc nic dziwnego że mają wyniki? Oj nie wolno było wątpić. Coś się wszystko pozmieniało w mentalności narodowej Islandczyków, bo teraz przegrywają z Luksemburgiem i ogólnie wszystkimi. Wygrali 7-0 z Lichtensteinem, ok, ale poza tym bilans 2-9. Luksemburg to w ogóle coś wymiata, może to oni mają ten mental i system. Potencjał ludzki mają, bo ludzi dwa razy więcej, niż w Islandii. Pokonali Bośnię, Islandię itd. i mają już 10 punktów. Ze Słowacją zremisował na wyjeździe i jest z nią na równi punktami, więc... zanosi się na to, że za miesiąc mecz Luksemburg-Słowacja będzie meczem o awans na Euro. Dodajmy do tego, że byli blisko awansu do Ligi Narodów B (gdyby Turcja nie strzeliła w 87. minucie...) i wychodzi na to, że Luksemburg to teraz europejski średniak, tak pośrodku całej stawki. Trudno będzie znaleźć jakiś fajny powód. Piłkarze nieznani, w sumie podobni jak zawsze - kilku ma obywatelstwo przez rodzica, ale nic bardzo naciąganego. Trener też ten sam od kilkunastu lat, który całe życie grał i trenował tylko w tym państewku. Danel Sinani, któremu nie szło w drugiej lidze angielskiej i był bez klubu aż w końcu trafił do St. Pauli (gdzie na razie gra ogony), ma tyle samo goli co Robert Lewandowski jak na razie. Recepty na Wyspy Owcze jednak nie znaleźli, bo też się z nimi męczyli w obu meczach.
Opublikowano 9 września 20231 r 2 godziny temu, ogqozo napisał: Luksemburg to w ogóle coś wymiata, może to oni mają ten mental i system. Cytat Trener też ten sam od kilkunastu lat kurde, może to dlatego w końcu coś ruszyło hiszpanie czy niemcy też raz na wozie raz pod wozem, mimo jakości zawodników, bo tak po prostu jest i niekoniecznie jest to czyjaś wina, raz wszystko pyknie w tym samym czasie, innym razem wszystko padnie, ludzie to nie roboty
Opublikowano 9 września 20231 r Niemcy właśnie dostały w bęben 4 do 1 od Japonii notując piąty z rzędu mecz bez zwycięstwa. Jeśli zastanawiacie się czy istnieje gorsza reprezentacja od Polski to tak, istnieje
Opublikowano 9 września 20231 r Byłem dzisiaj na Ukraina-Anglia. Zobaczyć Hari Magłaja na żywo, bezcenne
Opublikowano 9 września 20231 r 10 minutes ago, Szermac said: Byłem dzisiaj na Ukraina-Anglia. Zobaczyć Hari Magłaja na żywo, bezcenne Chociaż jedna reprezentacja w Polsce potrafi grać w piłkę
Opublikowano 9 września 20231 r To prawda, dobrze się patrzyło na gryzących trawe Ukrainców. Momentami potrafili zaskoczyć Anglików, szybką grą i ciekawymi podaniami i nie dali im się. Nasi to by byli osrani po pachy.
Opublikowano 10 września 20231 r O tym ze ten mecz jest we wro dowiedzialem sie wczoraj po gwizdku... Reklamowali to jakos?
Opublikowano 10 września 20231 r 2 godziny temu, Mejm napisał: O tym ze ten mecz jest we wro dowiedzialem sie wczoraj po gwizdku... Reklamowali to jakos? Przecież Ukraińcy nie grają u siebie, bo wojna.
Opublikowano 10 września 20231 r No ok ale mogli grac w Lodzi albo Poznaniu. Po prostu nie widzialem jakichs reklam na miescie.
Opublikowano 10 września 20231 r No ja też nie wiedziałem, kumpel z roboty skądś to wytrzasnął. Na mieście raczej nie reklamowali ani nic. Ostatnio chyba w Gdańsku grali. Fajnie by było jeszcze się pyknąć na Ukraina-Włochy, może akurat znowu we Wro będzie.
Opublikowano 10 września 20231 r Na niektórych stronkach o futbolu rozniosła się wieść o "nazistowskich symbolach" na meczu. Chodziło o oryginalne logo grupy Azow, które opiera się na wolfsangelu i czarnym słońcu, używając do nich kolorów ukraińskiej flagi. Z powodu, cóż... bardzo jawnej fascynacji członków nazizmem, Azow od tego czasu został włączony do armii, czołowi naziole usunięci od dowodzenia nim, ich pokazy poparcia potępiane przez rząd i większość kraju (nie w 100% wyeliminowane), a logo też zmieniono, więc używanie go nadal wiele mówi o poglądach człowieka. Transparenty były widoczne też w TV dla całego świata, jako że wisiały tuż za jedną z bramek. Myślę, że po jakimś czasie je zdjęto.
Opublikowano 10 września 20231 r No i Hansi Flick poleciał Edytowane 10 września 20231 r przez Szermac
Opublikowano 10 września 20231 r No i bardzo dobrze, jeszcze trzeba oczyścić kadrę z tych zmazuchów. Zrobili Gundogana kapitanem, a jego prezydentem jest Erdogan o czym otwarcie mówi Z Rudim na ławce też będzie wpierdol od francuzów, później może przyjdzie Nagelsmann.
Opublikowano 10 września 20231 r Miał być zbawcą... wreszcie ktoś normalny nie ten poprzedni nieudacznik, który cały czasu nieudacznił, teraz wiadomo że jak jest ktoś normalny to będzie sto razy lepiej... i jego następca też będzie tak opisany hehe. Gundogan raz zapozował do zdjęcia jak było spotkanie z Erdoganem 5 lat temu i to jest wszystko co publicznie zrobił czy powiedział w tym temacie, napisał mu na koszulce dedykację "dla mojego szanownego prezydenta", tak się dedykuje rzeczy mdr, przedstawianie tego jakby codziennie wstawał i mówił "moim prezydentem nie jest Merkel tylko Erdogan, jebać Niemcy forever!!!" świadczy o wielkiej determinacji. Skoro nawet niemieccy fani w końcu w miarę lat jakoś przestali się na to rzucać, to już chyba każdy może.
Opublikowano 10 września 20231 r 11 minutes ago, ogqozo said: Miał być zbawcą... wreszcie ktoś normalny nie ten poprzedni nieudacznik, który cały czasu nieudacznił, teraz wiadomo że jak jest ktoś normalny to będzie sto razy lepiej... i jego następca też będzie tak opisany hehe. Gundogan raz zapozował do zdjęcia jak było spotkanie z Erdoganem 5 lat temu i to jest wszystko co publicznie zrobił czy powiedział w tym temacie, napisał mu na koszulce dedykację "dla mojego szanownego prezydenta", tak się dedykuje rzeczy mdr, przedstawianie tego jakby codziennie wstawał i mówił "moim prezydentem nie jest Merkel tylko Erdogan, jebać Niemcy forever!!!" świadczy o wielkiej determinacji. Skoro nawet niemieccy fani w końcu w miarę lat jakoś przestali się na to rzucać, to już chyba każdy może. Przestali się na to rzucać? Wejdź na Twittera DFB.
Opublikowano 10 września 20231 r Większość dała sobie spokój... Oczywiście większość to nie ci którzy będą nadal chodzić po internecie i to komentować.
Opublikowano 10 września 20231 r 3 hours ago, ogqozo said: Większość dała sobie spokój... Oczywiście większość to nie ci którzy będą nadal chodzić po internecie i to komentować. To na jakiej podstawie mówisz o większości? Skąd ta pewność?
Opublikowano 15 listopada 20231 r Piłeczka ogłoszona. Jedna z ciekawszych w ostatnim czasie - bardzo dużo róznorakich faktur powierzchni na każdym fragmencie, a oprócz ogólnego motywu graficznego, widać też uproszczone rysynku każdego ze stadionów Euro 2024. Na razie teoretycznie znamy 9 uczestników, najbliższy tydzień powinien dodać jedenastu. Jutro mogą zapewnić się Węgry i Serbia, a Słowacja powinna ostatecznie uciec Luksemburgowi. Mecz Dania-Słowenia w piątek będzie ciekawy, bo przegrany z tej pary może poczuć oddech Kazachstanu. To cudowne 3-2 z Danią w marcu okazało się kluczowe, bo Kazachstan ma nadal realne szanse. Holandia pewnie się wciśnie, Chorwacja też ma nadal niezłe szanse. Jednym z meczów o stawkę będzie pewnie Ukraina-Włochy w przyszłym tygodniu. W ogóle te koszyki nadal potrafią mnie zaskoczyć. Dwie ekipy z piątego koszyka mogą awansować - Mołdawia i... Słowacja. Kazachstan i Luksemburg są znacznie wyżej od nich, na górze czwartego koszyka. Tuż za Turcją, która już zapewniła sobie awans. Czyli generalnie, w rywalizacji Słowacji i Luksemburga o awans, chyba trzeba powiedzieć, że to Słowacja jest underdogiem. Przebić ich może tylko Mołdawia. A Turcja będzie prawdopodobnie drugim najniżej notowanym krajem z awansem na Euro 2024. Polska (11. miejsce) będzie zanosi się na jedyny kraj z top 15, który nie awansuje z grupy, ale pewnie jeszcze będą jakieś niespodzianki.
Opublikowano 16 listopada 20231 r Fajna piła, ale to logo to jest top dla mnie, bardzo mi się podoba. Swoją drogą, kupował ktoś bilety na mecze w pierwszej puli? Ja zapomniałem, ale i tak wolę spróbować szczęścia na konkretne mecze, więc 2 grudnia wezmę udział w losowaniu na mecze w Berlinie i Lipsku.