Skocz do zawartości

Euro 2024

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 minutes ago, Tokar said:

To tyle jeśli chodzi o wyjaśnienie angoli przez potężną  austriacką rewelację turnieju. Oczywiście w kolejnym meczu Turcja będzie grała ósmą ligę mistrzów.

Wroci Calhanoglu będzie sraka i Anglia tak jak mówiłem psim chujem zrobi co najmniej final 

Toooooor

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie koniec emocji. Ale po wczorajszych gównach ten mecz sie ogląda bardzo dobrze.

Edytowane przez Sep
Opublikowano
Cytat

Nawet najsilniejszym trafiają się czasami słabsze dni - powiedział Ronaldo i znowu się rozkleił.

Byłem przygnębiony, smutny... Ale to może porozmawiajmy o tym później, nie mogę - przerwał na chwilę wywiad.

To frustrujące, gdy się starasz, a ci się nie udaje. Ale takie jest życie. Taka jest piłka, która czasem zsyła ci na boisku niewytłumaczalne momenty. Nadal czuję radość pomieszaną ze smutkiem - mówił po meczu Ronaldo i dodawał, że chce jeszcze dokładnie przeanalizować sytuacje ze zmarnowanym rzutem karnym. - Oblak obronił mój strzał, ale muszę jeszcze ocenić, czy uderzyłem ten karny dobrze, czy źle - przyznał.

Opublikowano

Epoka Austrii (25 czerwca - 2 lipca) była piękna ale dobiegła końca, teraz Holandia zagrała jeden mecz że im wpada, więc teraz Holandia jest oczywiście jedyną ekipą z jakimkolwiek sercem i mózgiem w Europie i jedyną nadzieją.

• Haha 1
Opublikowano
7 hours ago, KrYcHu_89 said:

Czyli z prawdziwej Europy zostali tylko Turcy i ewentualnie Szwajcarzy. 

Szwajcarzy czyli murzyni, Albańczycy i trzech Szwajcarów w tym bramkarz.

O dziwo w obecnej kadrze Niemiec jest bardzo niemiecki i ciemni są tylko Musiała, Tah, Rudiger, Sane + Turek Gundogan i Can na ławce. No i jeszcze henrichs na ławie ale to i tak mało w kontekście całej drużyny.

Opublikowano

Dopiero teraz zczaiłem, że genialny system rozgrywania euro z 24 uczestnikami umożliwia spotkanie się w 1/4 drużyn, które grały ze sobą w grupie :mevek:

• Smutny 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tokar napisał(a):

Dopiero teraz zczaiłem, że genialny system rozgrywania euro z 24 uczestnikami umożliwia spotkanie się w 1/4 drużyn, które grały ze sobą w grupie :mevek:

Patologia, trochę mi się przypomina wchodzenie w podstawówce na turnieju tenisa stołowego z jakiejś tylnej drabinki po przegranej w pierwszym meczu pucharowym, by móc skończyć potem z brązowym medalem, ciekawe kiedy to na Euro zaimplementują (aka system repasaży) xD. 

Dla naszych by to miało sens, jakaś presja wtedy mniejsza by była :). 

Opublikowano

Największe gwiazdy turnieju takie jak wszyscy stawiali - Cody Gapko, Fabian Ruiz, czyli dwaj którzy pewnie nawet nie są w top 11 najlepszych piłkarzy swojego klubu, Mamardaszwili, no ok i Musiala, niech będzie. Musiala który miał nieco słabszy sezon w niesamowicie rozczarowującym Bayernie hehe.

Gakpo był najlepszym piłkarzem Holandii easy w każdym z czterech meczów. No chyba że liczyć bramkarza przeciw Francji. 

Ogólnie co:

Bijol - miał dobre opinie w Udinese, więc pewnie czekał na transfer do większego klubu (całkiem możliwe, że teraz po odpadnięciu szybko podpisze w Anglii), ale na razie raczej zawodnik nieznany. Stoper dość potężny, w każdym meczu.

Kadioglu - chyba najbardziej przebojowy zawodnik Euro, zasuwa tą lewą flanką jak powalony, włos mu powiewa. Już przed Euro media donosiły o niby przenosinach do Arsenalu, więc chyba coś tam w Turcji też grał. Ale zawodnik, który zapadnie w pamięć. O ile Mourinho go nie będzie potrzebował do zdobywania trofeów lol.

Guehi - w sumie trochę nieznany, bo kogo obchodzi Crystal Palace hehe. To jest jeszcze jeden zawodnik na tej liście łączony z Arsenalem! Wiadomo, że żaden Anglik nie był anonimowy, ale przy narzekaniach na atak, Guehi chyba zostanie uznany za najlepszego piłkarza Anglii na Euro. Stoper o efektownej do oglądania grze: jest jak skała, zazwyczaj tylko patrzy na grę pasywnie, aż w końcu ciach rusza się raz i pozwala napastnikowi uderzyć w to cielsko w odpowiednim momencie i się zatrzymać i tyle hehe. Jego wyjścia też są dość efektowne, z charakterystycznym gibającym zwodem.

Na razie piłkarzem Euro musi być chyba Mamardaszwili, ale z racji odpadnięcia tak wcześnie, pewnie będą inni.

Opublikowano

Aha, no i jeszcze Calafiori, też wyróżniający się stoper po świetnym sezonie w Milanie. I co widzę dziś... tak, podobno Arsenal złożył mu ofertę!