Skocz do zawartości

Silent Hill f

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pachnie (wink wink) jakims znecaniem sie w szkole nad slabsza dziewczynka.

Co to ma byc o 23, samo konami show czy jakies directy?

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, Mejm napisał(a):

Pachnie (wink wink) jakims znecaniem sie w szkole nad slabsza dziewczynka.

Co to ma byc o 23, samo konami show czy jakies directy?

Samo SH transmission.

Silent Hill jest za dużą marką obecnie :gachigasm:

• Plusik 1
Opublikowano

Higurashi rozgrywało się w Japonii ileś tam lat wstecz w latach 80 i bohaterami byli nastolatkowie, ale klimacik miało. tylko zastanawia mnie to, ze dotychczas było sporo fanservice i żartów  w tym co tworzy Ryukishi07 i zastanawiam się czy podobnie będzie z nowym Silentem?

Opublikowano
3 minuty temu, Dante napisał(a):

Higurashi rozgrywało się w Japonii ileś tam lat wstecz w latach 80 i bohaterami byli nastolatkowie, ale klimacik miało. tylko zastanawia mnie to, ze dotychczas było sporo fanservice i żartów  w tym co tworzy Ryukishi07 i zastanawiam się czy podobnie będzie z nowym Silentem?

Tak w ogóle gra już w styczniu otrzymała klasyfikację wiekową, czyżby premiera w tym roku? 

ab7e6ed5-32ce-4108-ad88-3fe90612feab.jpe

• Plusik 1
Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że Ryukishi specjalizuje się w visual novelach to jestem ciekawy, czy to nie będzie właśnie coś w tym stylu. Oczywiście jak historia będzie dobra, to się pewnie zagra i w visual novele, ale nie nastawiam się na razie na dużą grę AAA w stylu rimejku od blooberów.

Opublikowano

No pewnie, że tak. Trzeba dać im szansę, ale nie nastawiam się po prostu na dużą grę AAA. Może nie coś krótkiego w stylu The Short Message, ale powiedzmy takie AA.

Dobrze, że w ogóle coś się dzieje z grą, bo na przykład o Silent Hill Townfall zapadła zupełna cisza. 

I tak, podobno Konami buduje w swoich strukturach nową ekipę, która miałaby zrobić pełnoprawną kontynuację serii. 

Opublikowano

Sam setting już mi leży. Japonia, lata 60? Tak, poproszę.

To może być najbardziej oryginalny Silent Hill od czasów The Room. Oby tylko na wykonaniu się nie wyłożyli, bo pomysł chyba mają fajny.

Opublikowano (edytowane)

Od rana bujam w obłokach i ciężko było mi się skupić na robocie.

6 godzin temu, Szermac napisał(a):

Co obstawiamy? Biorąc pod uwagę ten specyficzny kwiat z pierwszego trailera, to stawiam na motywy z sierocińcem xD

Kwiaty widoczne w zwiastunie symbolizują śmierć i zaświaty. Być może jakaś moc sięga po młode dziewczyny, aby zamieniając je w pylące kwiaty użyć ich do stworzenia ekosystemu pozwalającego wyjść stworom z zaświatów na powierzchnię. Mam przeczucie, że ta część pójdzie bardziej w stronę takich "większych" planów i okultyzmu, aniżeli skupieniu się na traumach jednostki niczym w SH2. 

Być może umiejscowienie akcji ok. 15 lat po wybuchu bomby atomowej nie jest przypadkowe. Może w wyniku wybuchu na świat przyszło jakieś "bóstwo śmierci", które dojrzało wraz z pierwszym pokoleniem nastolatków urodzonych tuż po bombie i teraz "zapładnia" je za pomocą tych czerwonych kwiatów, aby stworzyć warunki do przyjścia na świat bogini, z którą mogłoby stworzyć nowe pokolenie bóstw-potworów. Główna bohaterka, również nastolatka, wyrwie się ze szponów i będzie musiała pokonać to bóstwo. 

A może będzie coś znacznie bardziej zwariowanego. 

@Szermac a w sumie czemu sierociniec?:sadkek:

Edytowane przez Wojtq
  • Plusik 1
Opublikowano
11 minut temu, Wojtq napisał(a):

Szermac a w sumie czemu sierociniec?:sadkek:

Gdzieś natknąłem się na legendę z tym kwiatkiem w tle. Nazywane są również "kwiatami porzuconych dzieci", co wywodzi się z legendy, w której matki umierające podczas porodów, odradzały się jako kwiaty, aby opiekować się osieroconymi dziećmi. I tak mi jakoś jeszcze przypasiło do gościa od scenariusza. Ale to tak se strzelam tylko, bo symbolika tych kwiatków ma masę odniesień.
Też podobnie nie mogłem się w robocie ogarnąć, ale już na luzaczku czekanko, po 23 będziemy mądrzejsi :D 

• Plusik 3