Wojtq 879 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Kurna, może rzeczywiście premiera w tym roku, ale naprawdę wątpię, żeby chcieli kolidować z Blooberami i ich Cronosem w sezonie jesiennym. Wcześniej i tak nie ma co liczyć na premierę. Cytuj
Pix 1 111 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Nie jestem jakimś wielkim fanem graficznych nowelek, ale chyba będę musiał spróbować tego Higurashi od scenarzysty Silent Hill f. Gdzie nie spojrzę tam wszędzie piszą, że to podobno absolutne arcydzieło pod względem fabuły. Cytuj
XM. 11 418 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Teraz czytam, że underworld usłany jest kwiatami bo czerwona pajęcza lilia w Japonii jest symbolem śmierci. Fajno Cytuj
Bzduras 13 255 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu https://www.gamesradar.com/games/silent-hill/famed-higurashi-when-they-cry-creator-ryukishi07-says-he-worked-so-hard-on-the-silent-hill-f-story-that-i-dont-think-i-would-mind-if-it-was-the-last-thing-i-ever-wrote/ Cytat Ryukishi07 had this to say about writing the story for Silent Hill f: "To this day, I remember the feeling of my first encounter with the strangling and oppressive atmosphere of Silent Hill. It still deeply haunts me, and it still utterly fascinates me. It's an honor to find myself involved with a series I have so many memories with. I've poured all my efforts into this story, so much so that I don't think I would mind if it was the last thing I ever wrote." 1 Cytuj
Wojtq 879 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) W ogóle mega podoba mi się scena, w której koleżanki mówią coś do Hinako, co wyrywa ją z zamyślenia i tak fajnie mruga oczami. Pięknie nam się rozwinęła technologia. Wiele godzin spędziłem na wymyślaniu pomysłów na temat potencjalnej historii nowego Silent Hilla. I bardzo podoba mi się to, że SHf gdzieś tam krąży obok tych pomysłów. Szczególnie lubię też w zwiastunie scenę, gdy Hinako podnosi rurkę i krzyczy "you took everything from me". Ma to coś z Alicjii w Krainie w Czarów, wokół którego motywu też myślałem osadzić potencjalną historię. Bardzo podoba mi się wizualny motyw kobiety po przejściach, umazanej krwią i z rozczarpanymi ubraniami. Ma to mega moc. Jednym z moich pomysłów było stworzenie historii wokół młodej bohaterki na rozstaju dróg. Jej chłopak chciałby założyć z nią rodzinę, ale ona nie byłaby pewna czy chce mieć dzieci i czy w ogóle chce z nim być. Dlatego uciekłaby na weekend w góry, gdzie spotkałaby małą dziewczynkę w ubraniu jakby z innej epoki. Wkrótce okazałoby się, że dziewczynka jest bóstwem odrodzonym kilkadziesiąt lat wcześniej w jakimś strasznym rytuale - bóstwem, które ugrzęzło w tym młodym ciele i nie może się rozwinąć. Dostrzegłaby w głównej bohaterce brak chęci do życia i chciałaby przejąć jej ciało. Bo skoro bohaterka nie wykorzystuje swojego naturalnego potencjału, to może oddać swoje ciało czemuś większemu od niej. Historia kręciłaby się więc wokół motywu macierzyństwa, depresji i celowości życia, mając w sobie też elementy okultyzmu dla dodania rozmachu. Mam wrażenie, że SHf też będzie się kręcił wokół tematów cielesnych, i rozdźwięku między własnymi pragnieniami, a wymaganiami społeczeństwa. Edytowane 7 godzin temu przez Wojtq Cytuj
Mejm 15 591 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 13 minut temu, Wojtq napisał(a): "you took everything from me" Stawiam ze to jest ostatni boss (w lewym gornym rogu cos sie wije, jakas zdeformowana kobieta?) albo pierwsza jego forma jaka spotkamy. Cytuj
Czokosz 217 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Wydaje mi się, że premiera w tym roku jest mało realna. Podejrzewam, że zrobią za parę miesięcy kolejny pokaz z rozgrywką z SHf i datą premiery na 2026, jakiś teaser projektu od Blooberków, no i może ten Townfall w końcu się pokaże. Z Blooberami jest ciekawa sprawa, bo kiedyś czytałem artykuł o historii nawiązania współpracy z Konami i tam prezes wspominał, że oni początkowo zgłosili się do nich z propozycją zrobienia nowej odsłony SH, ale Konami nie było zainteresowane. Za jakiś czas się odezwali do Blooberów, że chcieliby poznać ich wizję SH2 i nic innego nie wchodziło w grę. Wtedy Bloober nie miał dobrej karty przetargowej, bo klepali te symulatory chodzenia i raczej mało kto wierzył w ich sukces. Teraz sytuacja się zmieniła i ciekawi mnie czy byłaby szansa na przeforsowanie swojej autorskiej odsłony. Biorę pod uwagę to, że remake 1 i 3 się najbardziej kalkulują po dobrej sprzedaży drugiej odsłony i Bloober raczej by przyjął taką propozycję, bo to kasa, która daje im jakieś zabezpieczenie na przyszłość i większy rozgłos dla innych projektów. Fajnie jakby po klepnięciu tej odświeżonej 1 i 3 dostali kiedyś możliwość zrobienia czegoś swojego w tym uniwersum, bo zdecydowanie zasłużyli na taką szansę. W końcu to oni po wielu latach posuchy wyciągnęli poziom gier Konami z bagna i sprawili, że o SH mówi się pozytywnie i czeka z niecierpliwością na kolejne gry z tej serii. Edytowane 6 godzin temu przez Czokosz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi