Skocz do zawartości

Silent Hill f

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak mówiłem wcześniej, ja po rimejku miałem przesyt walkami, więc chętnie przywitam teraz "spokojniejszą" część, z większym naciskiem na zagadki, unikaniem zagrożenia i walczeniem tylko w ostateczności. 

SH2 od Blooberów wypracował lepszą pozycję startową dla f, więc jeśli gra będzie dobra, to podejrzewam, że jest szansa na zadowalającą sprzedaż i powolne wchodzenie Cichego Wzgórze z powrotem do mainstreamu. 

Silent Hill f będzie bardzo ważną grą w perspektywie przyszłości serii. 

• Plusik 1
  • This 2
Opublikowano

To Higurashi nie jest jednak takie złe jeśli chodzi o kreche. Na screenach wyglądało dużo gorzej jak się wyszukiwało. Lecę właśnie całość na Crunchyrollu :problem: Powiem, że warto tak dla poznania pomysłowości tego czubka od f :obama: Zajebiście jest ogarnięty kontrast właśnie między sielankową kreską, a poruszanymi motywami, no creepy fchuj xD

• This 1
Opublikowano

Dobra, skończyłem oglądać Higurashi. Te ostrzeżenia o triggerach w SHf po tym, zdają się być znamienne.

Teraz to na Fke czekam z siórem w obu łapach :reggie:

Opublikowano
36 minut temu, Szermac napisał(a):

Dobra, skończyłem oglądać Higurashi. Te ostrzeżenia o triggerach w SHf po tym, zdają się być znamienne.

Teraz to na Fke czekam z siórem w obu łapach :reggie:

Ja zainstalowałem na Decku pierwszy epizod, jest darmowy. Anime podobno robi dobrą robotę jak na streszczenie historii, która w VNowym oryginale zajmuje z 80h, jutro w robocie będzie czytane.

Opublikowano
W dniu 15.03.2025 o 10:45, Szermac napisał(a):

No ja raczej też nie xD

W ogóle to w trailerze padają słowa, że główna bohaterka Hinako nie żyje. Ciekawe jak od tego wychodzi fabułka.

Może nie fizycznie, jako ciało.

Opublikowano
2 godziny temu, mitra napisał(a):

Może nie fizycznie, jako ciało.

Właściwie po obejrzeniu tego anime od Ryukishiego i po kilku razach trailera SHf, trochę można się domyślić paru motywów, które są delikatnie pokazane w nim i po tym monologu też.

Ciekawe jak dużo zaaplikuje takich rzeczy w grze w podobie do Higurashi :P

Ale już bez złudzeń, to będzie grube xD

Opublikowano

Trailer (klimet) mi się podobał, z jednym wyjątkiem. Czy protagonistka koniecznie musi być uczennicą w mundurku, który jak sugeruje trailer, będzie podatny na uszkodzenia :p

Zalatuje trochę motywami robionymi pod pryszczatych piwniczaków.

Jeszcze kolekcjonerki z figurką ze zdejmowanymi ubraniami brakuje :)

• beka z typa 6
  • Minusik 1
Opublikowano

A w czym ma być japońska uczennica w japońskiej grze? Jeszcze mieli tupet zrobić jej ładną twarz więc mam nadzieje że ktoś coś z tym zrobi

Opublikowano

Przeciez w japonii do dzis chodza w mundurkach a tym bardziej w latach 60. W jeansach mialaby popier.dalac?

6 minut temu, SnoD napisał(a):

Zalatuje trochę motywami robionymi pod pryszczatych piwniczaków.

Jeszcze kolekcjonerki z figurką ze zdejmowanymi ubraniami brakuje :)

Zalatuje resetera.

Opublikowano

No biorąc pod uwagę, że robiąc kompletnie nową grę mogli dobrać dowolny setting i obsadę, a wybrali grę pod najbardziej oklepany w Japonii fetysz, to trochę śmieszno :)

• beka z typa 6
  • Minusik 1
Opublikowano

No kurde szkoda, że nie gra się niebinarnym transem popylającym na wózku inwalidzkim albo chociaż jakąś murzynką z nadwagą :/ 

Chociaż uczciwie trzeba przyznać, że rozdzierające się ciuszki ukazujące trochę ciała to nie może być przypadek, zwłaszcza w grze w której steruje się młodziutką azjatką :isee: jakoś Jamesowi w SH2 kurtka się nie niszczyła. 

Opublikowano

No niezbyt udana ta proba podkopania japonskiego geniuszu artystycznego przez fanow gierek wiadomego w y d a w c y. Oby na tym sie skonczylo.

• This 3
Opublikowano (edytowane)

Co nie? Ohyda. Ciekawe czy protagonistka będzie seksownie piszczeć "YAMEDE KUDASAI!" podczas wyrywania się z objęć potworów :spicy: 

Edytowane przez Josh
Opublikowano

Pewnie poszło o zbyt ostre sceny z udziałem małolatów, Australijczycy są na to mocno wyczuleni. Homecoming też zaliczyło u nich kiedyś bana, ale to z innego powodu i po wprowadzeniu kilku zmian gierka została dopuszczona do sprzedaży, tym razem może już nie być tak lekko.