Skocz do zawartości

Silent Hill f

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Momentami przypomina Fatal Frame hehe 

Oby tylko nie zrobili z tego skradanki, uciekanki bo mnie popierdoli coś 

Jest gazrura, więc trzeba się szykować na ostre naparzanie.

Liczę też na broń palną, może z czasów 2WŚ leżącą gdzieś w głębokiej szafie któregoś z domostw:

f263da11613013dacd3257f13d1cf8c7.jpg

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
10 minut temu, Wojtq napisał(a):

Jest gazrura, więc trzeba się szykować na ostre naparzanie.

Liczę też na broń palną, może z czasów 2WŚ leżącą gdzieś w głębokiej szafie któregoś z domostw:

f263da11613013dacd3257f13d1cf8c7.jpg

Może ojciec bohaterki był oficerem to wyciągnie po nim katanę z piwnicy :spicy:

a tak poważnie to czekam na jakiś gameplay 

Opublikowano

To co, stawiam gameplay na jesień i premierka marzec?

Swoją drogą niektóre kadry trailera wygladają jakby gra miała fixed camere, ale to pewnie nie fragmenty gameplayu, tylko tak chcieli miejscówke pokazać 'z góry', ale kto wie.

Opublikowano

Kurde, no wole silen hilla w ameryczce. Japonia ogólnie super temat ale za bardzo czuje fatal frame, tudzież siren. Jeśli gameplay będzie spoko (bo ch... pokazali) to wjadę. Jednak bardziej czekam na zaowiedzi od blooberów. Ciekawe czy jakaś współpraca jest przy tym tytule ekipy z krakowa.

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał(a):

Ciekawe czy jakaś współpraca jest przy tym tytule ekipy z krakowa.

Nie. Przynajmniej sądząc po tym jak sami byli ciekawi przed pokazem co pokażą z tego F.

Opublikowano
48 minut temu, Szermac napisał(a):

No nie wiem. Ten nacisk położony na gazrure w obu trailerach trochę śmierdzi motywem 'ogłusz potwora i spitalaj' xD

W SH3 nastolatka kasowała wrogów bronią palną niczym rasowy komandos, tu pewnie będzie podobnie. 

A co do samej zapowiedzi - SH poza USA wygląda dla mnie dziwnie. Ale czekam i jestem ciekaw jak to ostatecznie wyjdzie.

Opublikowano

Ta gra w sumie łamie konwenanse. Bo jak wiemy, akcja SH zawsze działa się w usa, to tym razem poszli w Japonię, co jest dobrym i trafionym pomysłem, bo raz klimat jest lepszy, japonśki vibe horrorowy zawsze lepiej dowoził w tym temacie (The Ring, Klątwa Juon), dwa fajna miejscówka, ciasne budynki, korytarze, może nowe potwory będą przypominające do złudzenia yokai (w ogóle, co ja pierdolę, ale kto wie, za dużo nie pokazali). No i kamera al'a z rimejkowanych RE. No trzeba czekać i tyle. Jeszcze chciałbym, żeby gra poszła też trochę w realizm, chodzi mi o bronie, ekwipunek, który wszystko by nie mieścił. Łom na plecy, broń przy pasie etc. Bo rażą mnie ostatnio gierki, gdy masz najebane wszystkiego i se myślisz, gdzie on to wszystko mieści. 

Opublikowano

Ciekawe czy tym razem gramy ofiara czy oprawca. Scenki sugeruja ze ta pierwsza, ale dialogi wskazuja jakby bohaterka sama cos nawywijala.

Opublikowano (edytowane)

Setting może się nie podobać, ale sorry, ta seria potrzebowała drastycznej zmiany scenerii i klimatu. Po tylu odsłonach w tym samym mieście albo w bardzo podobnych miejscówkach (np. Shepherd's Glen) musieli wyskoczyć z czymś nowym i świeżym. O ile gra nie będzie na każdym kroku odcinać się od ikonicznych elementów kojarzonych z SH, to nie mam problemu z tym, że dzieje się w Japonii. Niech tylko dadzą Otherworld ze stalową siatką, soundtrack w znanym stylu, trochę walki (może być samo melee, byle nie takie jak w Callisto Protocol), może jakiegoś fajnego prześladowcę a'la Piramidogłowy i jestem ukontentowany. Ciekawe jak rozwiążą kwestię radyjka informującego o obecności wrogów, w latach 60ych przenośne radia chyba nie były tak małe, żeby dało się je trzymać w kieszeni :gayos: a bez tego wiadomo, klimat trochę uleci. Sama wiocha ma potencjał na bycie nieco bardziej otwartą miejscówką, liczę że deweloper to wykorzysta i da trochę swobody graczowi jeżeli chodzi o eksplorację.

Na pewno bym nie chciał, żeby teraz każde kolejne SH rozgrywało się w Japonii, ale jeżeli ma to być jednorazowa przygoda to jak najbardziej jest za. Japońska mitologia pełna jest przerażających kreatur, a jeżeli zmiksują te motywy z typowo sajlentowym stylem, to możemy dostać zajebiste projekty potworów. 

Edytowane przez Josh
  • Plusik 1
Opublikowano

No ja to się nastawiam na mniejszą ilość akcji. Nie zdziwię się, jak większy nacisk będzie na zagadki i unikanie potworów, niż rozpierdol, który w rimejku dwójki robił ostatnio James. Dla mnie lepiej, blubersi moim zdaniem trochę przesadzili z całą armią potworów, których w większości nie dało się nawet ominąć. 

Główny motyw gry, czyli odnajdywanie piękna w horrorze też brzmi intrygująco. Podejrzewam, że może być sporo tematów kręcących się wokół piękna/brzydoty, wyglądu i tego, jaką ludzie przywiązują do niego wielką wagę.

Z tego co mówili w transmisji można się spodziewać, że po premierze gry będą prowadzone długie dyskusje na temat rozkminiania fabuły tytułu. Lubię takie klimaty. 

Fajnie też, że teraz zamienimy chyba w Otherworld rdzę na zgniliznę. Wizualnie może być dużo momentów, które zapadną w pamięci. 

• Plusik 1
Opublikowano

No sam Okamoto mówił, że chcieli odejść od japońskiego horroru osadzonego na zachodzie, bo po kolejnych entry w serii, korzenie strachu zaczęły ulatywać i oddalać się od tego bazowego core'u. Przeniesienie do Japonii siedzi elegancko.
Pokurwione rzeczy się będą dziać, to jest pewne :D 
Też się nastawiam, że walki nie będzie wiele, większy nacisk imo położą na unikanie/uciekanie.
Dużo zagadek i eksploracji o czym piszą i mówią, też nastraja optymistycznie.
No i fabuła od Ryukishi, to będzie chore w jakimś stopniu na bank. Body horror + to co Pix napisał, o postrzeganiu swojego ciała itp/itd.
KURWA. 

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Swoją drogą oglądając wczorajszy trening cały czas mam nieopisany vibe SIlent Hilla 4 - może trochę w designie maszkar, ale konkretnie w odniesieniu do pokazanej "lisiej świątyni" (w ogóle mój ulubiony fragment :banderas:). Czy podobnej lokalizacji nie było w "przygodach" Henrego?

Opublikowano
11 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Co masz na myśli pisząc o Origin story?

Chyba mu chodziło o genezę powstania miasta i tego jak doszło do jego skażenia przez "siły nieczyste"? Jeżeli tak to od pierwszej zapowiedzi "f" nie było na to szans, Konami musiałoby się cofnąć o wiele dalej w przeszłość i przede wszystkim nie wybiegać poza USA. Zresztą, na silent hillowym wiki można poczytać jak dokładnie wyglądał przebieg powstawania miasteczka i jaki wpływ na nie miały demoniczne moce. 

Opublikowano
7 minutes ago, Josh said:

Chyba mu chodziło o genezę powstania miasta i tego jak doszło do jego skażenia przez "siły nieczyste"? Jeżeli tak to od pierwszej zapowiedzi "f" nie było na to szans, Konami musiałoby się cofnąć o wiele dalej w przeszłość i przede wszystkim nie wybiegać poza USA. Zresztą, na silent hillowym wiki można poczytać jak dokładnie wyglądał przebieg powstawania miasteczka i jaki wpływ na nie miały demoniczne moce. 

No ale trudno było się spodziewać historii o powstawaniu Silent Hill skoro gra dostała nowy setting dlatego dziwi mnie jego problem i zawód:)

Opublikowano

W ogóle to ludzie powinni się cieszyć, bo tyle lat gra była w martwym punkcie, że w końcu wzięli się za zrobienie nowej części, a że nie origin story? Najważniejsze, że gra żyje, w sensie marka została odżywiona. 

Opublikowano

Nikt o tym wcześniej nie wspomniał ale wersja na xboxa będzie w Play Anywhere, czyli kupując raz dostaje się wersję na konsole i PC. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1