Mejm 15 361 Opublikowano 14 sierpnia Autor Opublikowano 14 sierpnia Tam wyzej opisywalem trinidad scorpio i nie sa to niestety juz sosy co sobie smarujesz jak keczupem przez cala kanapke xD Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia A próbowałem zjeść całą bułkę, ale skończyłem na trzech kęsach i wyjebałem do kosza. Półlitra mleka wypiłem i 300 ml gorzały, coś tam pomagało, ale zajebiście się męczyłeś, a ryj cały czerwony jakbyś non stop chlał. Tylko płaczesz i smarkasz po tym jak jebnięty. Już nawet nie będę próbował tego chipsa za 25 zł. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Ten Roleski Carolina Reaper to ostrzejszy, czy łagodniejszy od Roleski Trynidad Scorpion? Bo jest tak jak pan mejm pisze, tego daje się kroplę skurwiela na łyżkę majonezu, żeby zaczął iskrzyć, a nie smaruje pajdę jak dżemorem. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia 3 minuty temu, _Red_ napisał(a): Ten Roleski Carolina Reaper to ostrzejszy, czy łagodniejszy od Roleski Trynidad Scorpion? Bo jest tak jak pan mejm pisze, tego daje się kroplę skurwiela na łyżkę majonezu, żeby zaczął iskrzyć, a nie smaruje pajdę jak dżemorem. Dla mnie to samo, czasem butelka tygodniowo schodzi 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 14 sierpnia Autor Opublikowano 14 sierpnia Wg scali sovila to cr > ts. Ale nieznacznie wiec raczej podobne. Tez ten sos stosuje raczej do mieszania z keczupem czy musztarda zeby im nadac mocy. Ostatnio juz nawet tyle co wloze lyzeczke i wyciagne idzie Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia 7 minut temu, _Red_ napisał(a): Bo jest tak jak pan mejm pisze, tego daje się kroplę skurwiela na łyżkę majonezu, żeby zaczął iskrzyć, a nie smaruje pajdę jak dżemorem. Po prostu ładnie pachniał ten sos to se myślę, że będzie spoko i jeb na całą bułkę. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia To co faka kupil to sie za chuja nie oplaca, bo buteleczka na dwa razy a cena podobna. Do kaufa jade raz na kilka tygodni, biore zgrzewke tego po 5,99 od sztuki i spokoj . Najlepszy keczup do picki czy kanapek. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia Mój taki max obecnie jak chodzi o ostrosc i to jeszcze sprawia jakas przyjemnosc to buldak x3, wyzej to juz tortury. Mój ulubiony kebab na wyzwanie z kebabem maczeta, ale chyba nikt tego nie wygrał, mieso pływa w tym sosie, bez sensu. Kiedys z kumplami bylismy w meksykanskiej knajpie, mieli tam liste sosow wedlug ostrosci, jeden ziomek zapytał, czy mają coś specjalnego pod lady, okazalo sie, ze tak. Pół łyżeczki może dałem na burrito, to jakby mi ktoś szpilki wbijał w usta i język, nie polecam. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 14 sierpnia Opublikowano 14 sierpnia 3 godziny temu, Faka napisał(a): A próbowałem zjeść całą bułkę, Z majonezem rozrabiaj. W proporcji 1:10. Dla mnie też to było za ostre. Po szukaniu ostrych sosów wróciłem do starych dobrych papryczek jalapeno w zalewie. Fajnie się chrupie i lekko piecze. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 14 września Autor Opublikowano 14 września Ktos pisal, ze vifon zrobil podrobki buldakow i dzisiaj zauwazylem to w lidlu wiec wzialem. Zdziwilo mnie, ze jest to import bo z tylu nalepka po polsku a nudle sa made in wietnam. I co moge powiedziec? Ogolnie to, ze zje.balem na maksa bo idac tropem buldakow czarny jest x1, czerwone odpowiednio x2 i x3. Tutaj dopiero wklejajac to zdjecie zobaczylem, ze jest to x4... Teraz juz wiem czemu nie dalem rady (co nie znaczy, ze vifonowemu x2 bym dal). No jest mocne, dla mnie za bardzo i pierwszy raz czulem efekt zyletek na jezyku. Smakowo no to wiadomo, ze bije sztucznoscia jak z kazdego buldaka. Takze jak ktos lubi to moze sprobowac. 2 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września 4 minuty temu, Mejm napisał(a): Ktos pisal, ze vifon zrobil podrobki buldakow i dzisiaj zauwazylem to w lidlu wiec wzialem. Zdziwilo mnie, ze jest to import bo z tylu nalepka po polsku a nudle sa made in wietnam. I co moge powiedziec? Ogolnie to, ze zje.balem na maksa bo idac tropem buldakow czarny jest x1, czerwone odpowiednio x2 i x3. Tutaj dopiero wklejajac to zdjecie zobaczylem, ze jest to x4... Teraz juz wiem czemu nie dalem rady (co nie znaczy, ze vifonowemu x2 bym dal). No jest mocne, dla mnie za bardzo i pierwszy raz czulem efekt zyletek na jezyku. Smakowo no to wiadomo, ze bije sztucznoscia jak z kazdego buldaka. Takze jak ktos lubi to moze sprobowac. Miałem w ręku wczoraj, ale po tych podrobkach buldakow z biedry z napisem x3 a ostrości zero, myślałem, że też strata kasy. Trzeba będzie wziąć. Te biedronkowe odradzam, makaron cienki, nieostre i ogólnie w smaku też słabizna Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 14 września Autor Opublikowano 14 września To ja sprobuje te z biedry, moze tym razem sie uda zjesc cale Wezme tez vivona x2 ale juz widzialem filmik gdzie typ mowi, ze x2 mozniejsze od x3, ale slabsze od x2 buldaka. Ciezko nadazyc Jeszcze sie sfrajerzylem bo wzialem shina w kubku a tam na kasie 9zl za 70g xD Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września To wez kurczaka, ten grzybowy obrzydliwy. Dla mnie buldak x3 to już była górna granica, blisko przesady, zobaczymy jak pójdzie. 1 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września 18 godzin temu, Mejm napisał(a): Ktos pisal, ze vifon zrobil podrobki buldakow i dzisiaj zauwazylem to w lidlu wiec wzialem. Zdziwilo mnie, ze jest to import bo z tylu nalepka po polsku a nudle sa made in wietnam. I co moge powiedziec? Ogolnie to, ze zje.balem na maksa bo idac tropem buldakow czarny jest x1, czerwone odpowiednio x2 i x3. Tutaj dopiero wklejajac to zdjecie zobaczylem, ze jest to x4... Teraz juz wiem czemu nie dalem rady (co nie znaczy, ze vifonowemu x2 bym dal). No jest mocne, dla mnie za bardzo i pierwszy raz czulem efekt zyletek na jezyku. Smakowo no to wiadomo, ze bije sztucznoscia jak z kazdego buldaka. Takze jak ktos lubi to moze sprobowac. Zjadłem własnie bez problemu tego x4, nie ma startu do buldakow x2 czy x3. może poziom tego czarnego ewentualnie. Chociaz wielkosc saszety z tą pasta paprykowa mnie przestraszyła na początku. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 15 września Autor Opublikowano 15 września No to zdecydowanie masz lepsza tolerancje. Ja wezme jeszcze na probe x2. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 15 września Opublikowano 15 września Buldak x3 to już był ogień, to jest słabsze na pewno. Nawet nie mam ochoty go powtarzać, zazywczaj biore czarne albo carbonara, bo to taka ostrosc, ze jeszcze czujesz smak. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września W dniu 15.09.2024 o 13:42, Mejm napisał(a): Ja wezme jeszcze na probe x2. On jest ostrzejszy od tego x4, az mi z nosa poleciało xd Nie no to piecze, mozna postawic obok buldakow. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 16 września Autor Opublikowano 16 września Ku.rwa dzisiaj kupilem xD I dokladnie to samo powiedzial ktos na yt, moze im sie te x2 i x4 poje.baly na opakowaniach. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września 4 minuty temu, Mejm napisał(a): Ku.rwa dzisiaj kupilem xD I dokladnie to samo powiedzial ktos na yt, moze im sie te x2 i x4 poje.baly na opakowaniach. Więcej tego nie kupie, te szaszety to sam olej, zgaga mnie pali do teraz. Po buldakach tak nie mam. Z tym oznaczeniem to sie serio im cos pojebalo, x4 zjadlem na luzie a dzis po x2 pot mi zaczal leciec z czoła xd Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września Dzisiaj w Lidlu spotkałem sosiki Buldaka. Niestety nie wziąłem, bo mam jeszcze w zapasie prawie całe habanero. Cena za buldaki 19,99 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 25 września Opublikowano 25 września 22 minuty temu, mitra napisał(a): Dzisiaj w Lidlu spotkałem sosiki Buldaka. Niestety nie wziąłem, bo mam jeszcze w zapasie prawie całe habanero. Cena za buldaki 19,99 Kupiłem kiedyś na allegro i wyjebałem. Niesmaczne, to po prostu ten ekstrakt z saszetek przelany do butli. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 12 października Opublikowano 12 października W lidlu. Jak się rozsmaruje równo to spoko, ujdzie. Jak już dałem kreskę i zostawiłem, to lekka czkawka i pali usta Zjadliwe, nie zabija smaku. Maniek z Ostrych dziejów to nie jest, ale mocno spoko sosik. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 24 listopada Autor Opublikowano 24 listopada Tym razem zmierzylem sie z czerwonym x2 poprzednio poddajac sie na czarnym x4 (u buldaka jest odwronie, czarny lzejszy). I bylo zdecydowanie lepiej. W sensie nadal to jest ostre ale (przynajmniej dla mnie) zjadliwe. Choc oczywiscie smakuje tym buldakowym chemiurem i traktuje to raczej jako probe sil a nie doznanie smakowe. Zauwazylem tez, ze przepijanie w trakcie kefirem jeszcze bardziej wzmacnialo ostrosc niz kiedy po prostu jadlem. Dziwne, powinno byc odwrotnie. Niemniej jak zawsze polecam przed troche nabialu wypic bo rano nie bedzie (albo tylko lekko) bolal brzuch. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 4 grudnia Opublikowano 4 grudnia A jeszcze trochę nabytków od Wujka Sama. Wszystkie sosiki raczej w podstawowej skali ostrości, idealne jako dodatek do dań, dodają kopa bez robienia rewolucji. Zdecydowanie na pierwszym miejscu Tapatio, najbardziej wszechstronny, lekko gęsty i w smaku najlepszy, bo idealnie wyważony. Na drugim miejscu Louisiana Original, tu już wchodzimy w nieco bardziej kwaskowate smaki, ale nadal bez przeginania, smakowo też 5+. Uwielbiam też Cholula, tutaj w wersji zielone jalapeño, bo czerwone już zjedzone. Oba w miarę łagodne i wręcz idealne do burrito, tortilli czy do jajek. Na wyróżnienie zasługuje też czarny El Yucateco, mocno wędzony z habanero, dymny smak o sporym kopie, ale inny w smaku niż np. chipotle. Crystal dobry, ale już mocniej kwaskowaty i o dość płynnej konsystencji, zbyt duża ilość może danie zrobić mocno kwaśne, ale nadal to smaczny sos. Najsłabiej wg mnie Valentina, choć konsystencję ma najlepszą, bo gęsta to jednak smak ma najbardziej przyprawowy, przez co będzie lepsza do gotowania np. gulaszu czy sosu niż dodana do dania na talerzu. Osobny plusik za Tajin czyli sypką mieszankę chili, przypraw, soli i limonki, sztos do sosu serowego do nachosów albo do serka śmietankowego. 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.