Kmiot 13 675 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Myślę, że pora się przenieść i zostawić temat dla #0 w spokoju. Chyba pierwszy jestem? Jakie to jest kurwa brzydkie xd <3 4 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 daj coś ze środka brałeś smartem za 0 zł? u mnie "przyjęto w oddziale" niestety Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 29 października 2022 Autor Opublikowano 29 października 2022 Opis do Suikodena. Będzie w sam raz na remaster. 1 1 Cytuj
Psyko 177 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Mój 1 nr PE to ten z Jersey Devil na okładce. Piękne czasy. Nie to do teraz, kurwa! Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 macie oryginał żeby sprawdzić różnice? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Opis do Suikodena się przyda niedługo Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 2 minuty temu, Shen napisał: Kto da nizej? Ciekawe czy losowo czy wg kolejności zamówień. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 8 minut temu, Square napisał: Ciekawe czy losowo czy wg kolejności zamówień. Zamawiałem zaraz po pojawieniu sie aukcji, wiec moze byc, ze w kolejnosci 1 Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Pierwsze numery pewnie i tak zarezerwowane. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Albo na handel pozniej 1 Cytuj
Pupcio 18 449 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 To jest jakiś jednorazowy wyskok czy jazda z remasterem psxa? xD Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Teraz, Pupcio napisał: To jest jakiś jednorazowy wyskok czy jazda z remasterem psxa? xD Ktoś pisal, że maja jeszcze być, ale nie wiem ile. Ja bym brał nawet do 30, bo te mam w najgorszym stanie. 1 Cytuj
A_Bogush 391 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 U mnie numer 103 i 104. Tak się zastanawiam czy oni skanowali oryginał i drukowali całe strony? Bo trochę to takie rozmyte, a można było przecież zrobić prawdziwy remaster wszystkich tabelek, graficzek, i napisów. Ale w sumie nie było by takiego klimatu, więc może i dobrze. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 @grzybiarzetykieta chyba na standardową tygodniową wysyłkę mam, teraz po zmianach to nie wiem jak to wygląda. No i mój numer 63, zmieściłem się w pierwszej setce. 1 Cytuj
tajmeniczy czyletnik 31 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 (edytowane) Trochę ciemno te skriny wyszły Małe różnice w okładkach + okładka nowego jest grubości zwykłej strony, a oryginalna grubsza. Tylna okładka poprawiona (bez białego paska po lewej) I jeszcze taka różnica, po co ten biały prostokąt? Przypadkowo położyłem nr 1 na Pixelu, tak to wygląda 40 stron nr 1 vs 116 stron Pixela Edytowane 29 października 2022 przez tajmeniczy czyletnik 1 Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 29 października 2022 Autor Opublikowano 29 października 2022 No kurde, wziąłem dwa egzemplarze (ze względu na Smarta) i w pierwszej chwili byłem pewien, że przysłali mi jeden. W domu wypakowałem i okazało się, że są dwa xd Lektura na jedno sranie. Ale w 1997 takich pism było kilkanaście na rynku, więc jakoś dało się przetrwać miesiąc. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Dlatego wtedy z nudów czytało sie opisy 1 Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 31 października 2022 Opublikowano 31 października 2022 (edytowane) Zostałem przekierowany z tematu o numerze zerowym (Dzięki Grzybiarz!), i pochwalę się numerkami 4 oraz 5. Zamówiłem parę minut po starcie aukcji na allegro. Teraz niech ujawni się delikwent, który kupił pierwsze trzy numery! (albo raczej czekajmy aż się ujawni na OLX ) Edytowane 31 października 2022 przez juzer7k7 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 675 Opublikowano 31 października 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 października 2022 Na rynku właśnie ukazało się nowe czasopismo o grach wideo. Mamy ich już kilka, jeśli nie kilkanaście nawet. Czy jest wciąż miejsce na kolejne? Okaże się, choć wątpię. Póki co zajrzyjmy jednak do środka i zobaczmy, co PSX Extreme ma do zaoferowania czytelnikowi. Aby zakupić PSX Extreme w kiosku, trzeba wydać na tę wątpliwą przyjemność 4,90 zł. Nie jest to mało za 40 stron, które w dużej mierze są puste i bez treści. Ale poświęciłem się w imię ciekawości, choć musze przyznać, że bariera 5 zł nie została przekroczona, ale tyle za gazetkę to bym nigdy nie dał i nie dam w przyszłości, szanujmy się. Okładka jest schludna, autorska i widać, że ktoś się zna na zabawie edytorami graficznymi, więc zaprojektował ładne modele 3D konsoli SONY PlayStation, dorzucił kilka kolorowych brył, zachęcające tytuły gier. Ciekawa zabawa konwencją i intrygujący sposób zapisu niektórych tytułów. FIGHTERS IMPaCT, TOTaL NBA '97, WILDaRMS. Kłopoty z Shiftem/Caps Lockiem na klawiaturze czy ukryty przekaz? Potem dostajemy parę słów przywitania od Redakcji i obietnicę m.in. zwiększenia objętości pisma. I pewnie ceny, hehe. Aktualności dość ciekawe. Szczególnie zaintrygowały mnie zapowiedzi RACING TURISMO, gdzie ma być do wyboru ponad 200 pojazdów, co nie wydaje mi się w ogóle możliwe. Nie jestem nawet pewien czy na całym świecie jest tyle modeli różnych samochodów. Bardzo ciekawie zabrzmiała również zajawka na tego METAL GEAR SOLID. Lubię strzelaniny i mam nadzieję, że wyjdzie też na PC. Poza tym w tekście jest cała masa literówek i błędów (ortograficznych, gramatycznych, stylistycznych). A "zdażają" zdarza się dwa, czy trzy razy! Czy czasopismo nie ma korekty? WSTYD. Jest jeszcze zapowiedź gry TOMB RAIDER 2, tylko nie wiem co ma oznaczać określenie "pojawi się mnóstwo nowej grafiki". Ale i tak na gierkę czekam. Przegląd gier piłkarskich. Uważam, że przydzielanie punktów za czołówkę w grze sportowej jest nieuczciwe, bo ta jest kompletnie nieistotna. Więc ISS PRO skrzywdzono, choć mimo to i tak wygrało ranking. Ale ta gra nie ma kompletnie znaczenia. Tak samo jak FIFA SOCCER '97 zresztą. Zarówno FIFA jak i ISS PRO ukażą się jeszcze w przyszłym roku, by na bazie popularności piłkarskich Mistrzostw Świata we Francji dobrze się sprzedać, a potem zwiną interes, bo takie firmy jak KONAMI i ELECTRONIC ARTS nie będą w stanie długo konkurować z tytanem i marką ADIDAS i ich POWER SOCCER. ADIDAS dostarcza koszulki największym drużynom sportowym i piłkarskim, a co mają wspólnego ze sportem KONAMI I ELECTRONIC ARTS? Nic. Więc szybko zostaną zjedzone przez znaną i szanowaną markę ADIDASA. Gracze, cieszcie się ISS PRO i FIFĄ póki wciąż możecie. Recenzje. Ile lat ma Szufelka? Dziesięć? Bo tak pisze. Jakbym czytał wypracowanie na temat "O psie, który jeździł koleją" czwartoklasisty. Piotrek pisze odrobinę lepiej, ale jemu też się przytrafiają chwilowe dramaty ("przyjżeć"). Recenzje są dość atrakcyjne wizualnie, widać, że ktoś ma spore pojęcie na temat składania czasopisma i zmysł artystyczny. Jednak obrazki z gry są strasznie niewyraźne, małe i czasami bardzo ciemne. nadal nie wiem jak wyglądają niektóre z recenzowanych gier. Na plus ładne czcionki tytułów gier. Czuć rękę znawcy i artysty. Tips & Tricks bardzo przydatne, ale mam dziwne wrażenie, że dałoby się ich wcisnąć więcej na te dwie strony. Widocznie artyzm wygrał nad praktycznością, więc mamy mniej trików, ale za to w jakiej pięknej formie. Opis RESIDENT EVIL bardzo fajny i przydatny, bo to trudna i straszna gra. Zauważyłem jednak, że nazwy przedmiotów nie pokrywają się z tymi w grze. Na przykład opis wspomina o LOCKPICK, a u mnie jest to DIETRICH. MUSIC NOTES to u mnie MUSIKNOTEN, SHOTGUN to SCHROTFLINTE, a GREEN HERB to GRÜNES KRAUT. Nie wiem z czego to wynika, ale przy zagadce z obrazami stanowiło niemały problem. Więc ocena opisu to szkolna trója. Natomiast opis SUIKODEN to istna rzeźnia na imionach bohaterów. Aju chyba pisał go pijany, bo rzadko zapisuje którekolwiek imię poprawnie. BALBAROSA (zamiast Barbarossa), Kraze bywa KRAIZEM, Leknaat to LEKNAAUT i zdarza się jej być mężczyzną. Do tego mamy FRICKA (zamiast Flika) i HUMFRY (a powinien Humphrey). Plus jeszcze kilku, a to tylko niecałe dwie strony opisu. No i ktoś tutaj całkowicie nie potrafi posługiwać się apostrofem. I to już. Koniec. 40 stron zleciało jak z bicza. Należy zaznaczyć, że PSX EXTREME to czasopismo dotyczące tylko i wyłącznie konsoli do gier SONY PlayStation. Więc nie wróżę mu wielkiej przyszłości, bo ta konsola nie jest u nas w Polsce aż tak popularna jak komputer PC, a gry na nią są drogie oraz trudno dostępne. Przewiduję więc, że PSX Extreme dociągnie do kilku, góra kilkunastu numerów, a potem umrze przygniecione lepszymi czasopismami i za kilka lat o tym tworze nikt pamiętał nie będzie. 3 3 8 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 31 października 2022 Opublikowano 31 października 2022 u mnie numerek 0016. Ciekawe, czy to ma nakład 9999? Właśnie obczajam, ale chore ceny oryginałów raczej się nie obniżą po tej premierze reedycji. Brak twardszego papieru na okładach, to pierwsze co rzuca się w oczy. Drugie to, że jest dość ciemno: (oryginał po powodzi) I jak to zostało zrobione, jak nie skany, to z tych plików oryginalnych? Przy napisach widać kompresję, jakby to było JPG, a nie grafika wektorowa. PS. A to że jest tak ciemno, to może po prostu kwestia tańszego druku? PS2 I tak się kupi kolejne wznowienia, bo mimo że pierwszy numer jest po zalaniu, to on był wydany wówczas jako pismo premium, gruba okładka, gruby papier i to przetrwało, za to następne 6 numerów mam w gorszym stanie 1 Cytuj
don LOV 77 Opublikowano 31 października 2022 Opublikowano 31 października 2022 Dostałem już swój, chociaż mam oryginał. Żywię nadzieję, że będą następne, bo brakuje mi dużo numerów od 30-tki w dół, a na aukcjach osiągają chore ceny. Nie pogardziłbym nawet dwoma remake'ami miesięcznie. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 2 listopada 2022 Opublikowano 2 listopada 2022 Przyszedł też do mnie i cieszę się że brakuje mi tylko nru 2 bo jakość tego wydania to porażka. Okładka już w 0 była średnia, tutaj jest jeszcze gorsza, nie dość że cienka to zostają odciski palców. Screenshoty ciemne, papier też słabizna. Nie wiem jak wyglądał oryginał nru 1 ale najstarszy jaki mam to nr 3 i wygląda o wiele lepiej. Ja rozumiem że koszty druku są duże itd. ale nr 302 ma 3x więcej stron, kosztuje 5 zł mniej i ma całkowicie nową zawartość którą ktoś musiał napisać i poskładać a tutaj czuć cięcie kosztów na każdym kroku. Dosłownie jakość gazetek jakie rozdawali przy metrze. Ocena remastera 3/10 3 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 2 listopada 2022 Opublikowano 2 listopada 2022 Jak dla mnie papier jest okej, ale ten ciemnawy druk faktycznie trochę psuje odbiór. Przy niektórych tekstach ledwo widzę co jest na obrazku. Na następnych remasterach jasność do poprawy. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 2 listopada 2022 Opublikowano 2 listopada 2022 @łom a ja mam numerek po Tobie 0016 Oryginał z 1997 roku był drukowany na grubym papierze. Strony były twarde i błyszczące, a tutaj raczej można to porównać do Clicka/Bravo. Z tą okładką grubości normalnych stron to fail Ale i tak czekam na pierwsze siedem numerów (...) --- Szkoda że ten gość z DTP nie odpisze jak to było robione, czy w ogóle nie wrzuci swoich trzech groszy, np. co to za biały kwadrat we wstępniaku? Może zrobił swoje "copyright" i mu to wycięli? A sam mam jednak małą wątpliwość, czy czasem nie korzystał z moich JPGów (strony wyglądają jak skompresowane obrazki, a nie grafiki wektorowe). Niby nie, ale te oceniaczki, czy teksty, są dość rozpikselowane, a przecie jak korzystał z oryginalnych plików, to nie powinno to tak wyglądać. No i druga sprawa że niby dziś te pliki z 1997 są nie do odpalenia, więc chyba jednak korzystał ze skanów. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi