SlimShady 3 384 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 081 Opublikowano 13 listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 listopada 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Emtebe napisał: @Roger czy Wy naprawdę (Ty, czy inne Zgredy, ktokolwiek) nie macie wpływu tudzież możliwości reakcji na to jak Szmatławiec pikuje w dół? Przecież problem dystrybucji trwa od długiego czasu. Numer regularnie opóźniony, jak już niby jest to okazuje się, że w salonach prasowych czy Empikach nadal jest numer poprzedni. Prenumerata wiecznie opóźniona. Nie możecie żadnych konsekwencji wyciągnąć ani nic z tym zrobić? Przecież to jest jakaś żenada. Latałem za poprzednimi numerami przez pół miasta jak już podaliście konkretną datę premiery... Ale wszędzie był jeszcze poprzedni numer. Po trzech takich wywalonych jajcach na kolportaż dałem sobie spokój. Numer 303 jest mi obojętny, bo i tak pewnie wszędzie będzie poprzedni numer a Wy macie w dupie taki stan rzeczy. Mam 302 numery w domu, 25 lat latania po mieście za kolejnym Szmatławcem... Ale teraz mam to najzwyczajniej gdzieś. Znudziło mi się takie plucie czytelnikom w twarz. Smutne jest to dla mnie, że robicie jakieś durne zbiórki, robicie kiepską jakościowo reedycję, czy inne gorzkie żale jak to gazetka potrzebuje wsparcia i funduszy, a jednocześnie macie gdzieś czytelników. Nie pojmuję tego. I cały ten śmieszny gostek aka Łapusz, który ma master key do wszystkiego aby Szmatławiec istniał. Kompletna paranoja, że taki kawał legendy jaką jest PSX Extreme zależy od zdrowia jedynego typa. Jeśli Extreme trafi kiedyś do grobu to dzięki niemu, a od Was kolejnym gwoździem do trumny będzie obojętność wobec czytelników. Szkoda tylko tej nowej gwardii Extreme, pana o pięknym głosie aka @Konsolite, czy pana o lekkim piórze aka @Piechota, no i pan @K.Adamus, bo ładnie i fajnie chłopaki piszą Opóźniona prenumerata? Pff, tradycja. Brak numeru w kioskach? Hehe, kto by się tym przejmował? Najwyżej Łapusz zrobi kolejną zbiórkę albo zrobimy reedycję wszystkich numerów i dociągniemy na pieniądzach frajerów do numeru 500. Smutne, ale taki Wasz obraz. Mój komentarz niewiele tutaj wniesie i pewnie Twojego zdania nie zmieni, ale uwierz mi, nikt z redakcji nie olewał i nie chce olewać czytelników. Numer 303 był dostarczony przez nas na czas, ale to co się z nim dalej dzieje, to już kwestia wydawcy, drukarni i kolportażu. Ostatnie półtora tygodnia to dla mnie istny Armagedon, dopinanie tematów, którymi nigdy się nie zajmowałem, wchodzenie w czyjeś buty bez zielonego pojęcia jak to zrobić, dobijanie się do drukarni nawet o 2 w nocy, organizowanie ogromnej imprezy, której nigdy sam nie robiłem, masa telefonów, nerwów, chwile załamania czy to ma jeszcze sens, bo przecież numer opóźniony o 2 tygodnie, z wydawcą nie ma kontaktu, a wszyscy uderzają do mnie, z pytaniami co się dzieje. Magazyn należy do Roberta Łapińskiego - choćby redakcja chciała robić z nim coś po swojemu, to nie może, bo nie ma do tego praw. Fakt, że magazyn jest opóźniony irytuje i w...rwia nas w redakcji równie mocno co czytelników, bo nie mamy na to wpływu. Bo spinamy poślady, by wszystko było jak najbardziej aktualne, by promować się pierwszą drukowaną recenzją God of War na świecie, a finalnie szlag to trafia. I pisanie, że masz to już gdzieś, zwłaszcza, że jesteś jak piszesz osobą, która zbiera nas przez 25 lat, jeszcze bardziej dołuje. Rozumiem jednak doskonale Twój punkt widzenia. Kolejny numer, jeśli przyjdzie mi ogarniać go dalej samemu, powinien już wyjść zgodnie z tym co sobie ustalimy, bo i ja mam teraz większą wiedzę jak działają pewne mechanizmy. Ale też cały czas czekamy na powrót wydawcy. Edytowane 13 listopada 2022 przez Roger 16 12 3 Cytuj
Słupek 2 146 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 tym bardziej szkoda, że takie szambo wybiło z najnowszym numerem. po świetnym numerze zerowym i 300 (gdzie ludzie kupowali po 8 egzemplarzy). 1 Cytuj
Kmiot 13 673 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 I co, dumny jesteś z siebie Emtebe, że dołujesz chłopa, któremu zależy najbardziej i naprawdę nie ma nawet czasu się dołować? Nie wstyd Ci? Ja tam czekam na nowy numer. Wpadka z brakiem przygotowanych procedur na taką sytuację (wydawca w szpitalu) to trochę kwas, ale przecież nie pierwszy i nie ostatni zapewne. Szkoda tym większa, że #303 miał pięknie się zgrać z premierą GoWa. Grunt, że w tym tygodniu lecimy dalej z kolejnym numerem, więc głowa do góry Czytelnicy i Redaktorzy. Chyba nikomu z redakcji udzielającemu się na tym forum nie można zarzucić, że mu nie zależy czy brakuje zaangażowania, więc nie wiem czemu mają służyć takie opinie w rodzaju "macie wywalone jajca na czytelników", "czasopismo to żart", "gwóźdź do trumny" i jak ma się poczuć czytający to Roger siedzący przy komputerze w środku nocy i dopinający kolejną kwestię związaną z PE czy Extreme Party. @[InSaNe] ma rację - sianie fermentu nikomu obecnemu tutaj nie pomoże. Ci ludzie potrzebują wsparcia i dobrego słowa, a nie wiecznych pretensji w kwestiach, które od nich nie zależą. 7 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 I wszystko ponownie sprowadza się do tego że brakuje jakiegoś Pereza czy Fenixa który może by nie tworzył treści do magazynu ale ogarniał by go za kulisami (wszelkie kwestie związane z drukiem, forumkiem, prenumeratami, FB, patronite itd.) bo nawet przed ostatnią akcją to jak to było prowadzone pozostawiało wiele do życzenia. Mam nadzieję że EP wypali, naładuje bateryjki zarówno czytelnikom jak i redaktorom i trochę odbuduje markę PE. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Dawać tu panią Marlenę! Cytuj
Emtebe 2 553 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Godzinę temu, Roger napisał: ... @Roger to co zatem pan Łapiński robi, skoro ma nad wszystkim władzę i jest osobą decyzyjną, by numer był na czas? Bo patrząc wstecz na ciągłe opóźnienia Szmatławca, prenumeraty, czy problemy z kolportażem - raczej niewiele. Jest jakiś komentarz Łapusza do tego? Ktoś z nim kiedykolwiek rozmawiał na ten temat? Czy on nie widzi problemu? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 del, szkoda czasu Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Coraz bardziej nabieram brzydkich podejrzeń, że gadka o szpitalu to taka karta ucieczki z więzienia, a rzeczywistość jest troszkę inna 2 Cytuj
Ukukuki 6 991 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 @Roger Wiem ,że to może nie elegancie w tym momencie ale może warto iść drogą CDA i wykupić pismo z rąk właściciela z pomocą czytelników? Co prawda nie w stylu CDA bo to śmierdzi do dzisiaj. Cytuj
Grze(pipi) 521 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 1 godzinę temu, dee napisał: Coraz bardziej nabieram brzydkich podejrzeń, że gadka o szpitalu to taka karta ucieczki z więzienia, a rzeczywistość jest troszkę inna A gdzie ten Łapuszewski leży? Co za problem zebrać grupkę dwudziestu konsolomaniaków z wiilotami i złożyć panu wydawcy przyjacielską wizytę? 7 Cytuj
Mejm 15 311 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 7 godzin temu, Ukukuki napisał: @Roger Wiem ,że to może nie elegancie w tym momencie ale może warto iść drogą CDA i wykupić pismo z rąk właściciela z pomocą czytelników? Co prawda nie w stylu CDA bo to śmierdzi do dzisiaj. Jestes pewny, ze to czytelnicy wykupili cda od Bauera? Raczej to Fatasyexpo jest odkupilo. A zbiorka byla glownie na nowa strone i dalsze wydawanie cda. Cytuj
Atherius 34 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Jak ktoś słucha podcastów, to w najnowszych odcinku PoGRAduszek, Konsolite zapytany o kondycję PE wspomina, że coś się dzieje, ale nie może mówić co, więc to już daje do myślenia. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 a ja wtopiłem w prenumerate na kolejny rok, no szkoda. Miałem nadzieje, że po numerze 0 i 300 złapali oddech na chwile. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Dajcie spokój z tym czarnowidztwem. Widać, że sytuacja wesoła nie jest, ale wózek wciąż jedzie, w środę nowy numer, później impreza, za kilka tygodni numer z kalendarzem - dobrze będzie. Roger przy okazji pozna nowe tematy, to może się wkręci i z czasem sam zostanie wydawcą. 1 Cytuj
Roger 2 081 Opublikowano 14 listopada 2022 Autor Opublikowano 14 listopada 2022 1 godzinę temu, Atherius napisał: Jak ktoś słucha podcastów, to w najnowszych odcinku PoGRAduszek, Konsolite zapytany o kondycję PE wspomina, że coś się dzieje, ale nie może mówić co, więc to już daje do myślenia. Jeśli chodzi o sprzedaż to 300 numer był rekordowy patrząc nawet na ostatnie 6-7 lat, nawet Zerowy, który sprzedał się w blisko 7 tysiącach, wypadł lepiej niż planowaliśmy. co wpłynęło też pozytywnie na sprzedaż 301, więc pod tym względem jest najlepiej od czasów początku pandemii. Oczywiście zjada to niestety mocno druk, którego ceny poszły kosmicznie w górę, ale przed wypadkiem Łapusza miałem jasny sygnał, że działamy w przyszłym roku normlanie, organizujemy imprezę i kończymy Pegasus Extreme. Obecnie działam z żona Roberta - tworzymy numer z kalendarzem normalnie i mam nadzieję do tego czasu ze zdrowiem Roberta będzie lepiej. 4 2 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 I ze zdrowym rozsądkiem również 1 1 1 Cytuj
Konsolite 548 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 11 godzin temu, Kmiot napisał: @[InSaNe] ma rację - sianie fermentu nikomu obecnemu tutaj nie pomoże. Ci ludzie potrzebują wsparcia i dobrego słowa, a nie wiecznych pretensji w kwestiach, które od nich nie zależą. Dzięki, ale nie do końca tak jest. Pismo jest tworzone dla Was, czytelników, więc jeśli pewne problemy się pojawiają się regularnie to dzięki takim wpisom i tym podobnym, jest sygnał dla Wydawcy. Redakcja jest "zatrudniona" przez wydawcę, ten decyduje o kluczowych aspektach produkcji, na podobnej zasadzie co kierownik sklepu - pracownicy nie mają wpływu na to kiedy i jaki towar się pojawi na półkach, wykonują swoją pracę i wiele nie mogą po za poinformowaniem co klienci im przekazują... Wiem że brzmi to mało romantycznie, jednak taka jest prawda. 4 Cytuj
Mejm 15 311 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Tez mysle, ze jak Lapusz zaliczy drugie phoenix down to magazyn wroci na poprzednie tory. Trzeba tylko wyciagnac wnioski i nie dopuscic do ponownej sytuacji, ze wszystko w rekach jednego czlowieka. Zatem co mozna zrobic, to albo wdrozyc Rogera/zone w proces, albo zabrac Lapuszowi motur, hulajnoge czy na czym on tam te wypadki lapie. Jak cos to moge zrobic prezentacje w ppt na pare slajdow 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Powiedzmy sobie szczerze, Łapusza trzeba ubezwłasnowolnić. 1 8 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 a pixela ktos ogarnia? Tam tez takie problemy? Przestalem kupowac pare lat temu Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 48 minut temu, Roger napisał: Oczywiście zjada to niestety mocno druk, którego ceny poszły kosmicznie w górę Tak z ciekawości, o ile to nie tajemnica, jaki to jest koszt obecnie, mniej więcej? Bo w opisach patronajtowych widnieją takie dane, zapewne z początku akcji, czyli sprzed półtora roku, o ile dobrze pamiętam. Teraz x2, x3? Cytuj
Atherius 34 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 53 minuty temu, Roger napisał: Jeśli chodzi o sprzedaż to 300 numer był rekordowy patrząc nawet na ostatnie 6-7 lat, nawet Zerowy, który sprzedał się w blisko 7 tysiącach, wypadł lepiej niż planowaliśmy. co wpłynęło też pozytywnie na sprzedaż 301, więc pod tym względem jest najlepiej od czasów początku pandemii. Oczywiście zjada to niestety mocno druk, którego ceny poszły kosmicznie w górę, ale przed wypadkiem Łapusza miałem jasny sygnał, że działamy w przyszłym roku normlanie, organizujemy imprezę i kończymy Pegasus Extreme. Obecnie działam z żona Roberta - tworzymy numer z kalendarzem normalnie i mam nadzieję do tego czasu ze zdrowiem Roberta będzie lepiej. Dzięki za uspokojenie, więc to "coś się dzieje, ale nie mogę powiedzieć" może oznaczać zmiany na plus, a nie na minus, jak pierwotnie założyłem. Cytuj
Konsolite 548 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 3 godziny temu, Atherius napisał: Jak ktoś słucha podcastów, to w najnowszych odcinku PoGRAduszek, Konsolite zapytany o kondycję PE wspomina, że coś się dzieje, ale nie może mówić co, więc to już daje do myślenia. Spokojnie, to było w ramach żartu, kto wie co będzie za 2 lata, czy kiedy ten remaster SilentHill wyjdzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi