LeifErikson 1 108 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 10 godzin temu, sph! napisał: Czyli co, można spokojnie założyć, że LEPIEJ JUŻ BYŁO. Ktoś czytał tego Pixela (ja jak wspomniałem, raz to kupiłem i już nawet nie pamiętam, ale pozytywnego wrażenia nie zrobiło, szczególnie przy cenie) i kojarzy na którym roku się towarzystwo zatrzymało? Słyszeli, że wyszło PlayStation? Średnia wieku 60 czy lekko niższa? Tak, wiem, kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów. Część tekstów faktycznie tam była o prehistorii, ale część bardziej współczesna i niektóre artykuły nawet spoko, ale generalnie jednak mnie to pismo usypiało. O recenzjach się nie wypowiadam, bo prawie w ogóle ich nie czytam, więc mówię o publicystyce. Jeśli do Szmatławca przemycą jakieś wywiady z ludźmi z branży czy ogólnie teksty o gamedevie, to jak najbardziej na plus. Felietoniści również tam byli na poziomie. Tak więc wierzę, że jakiś sensowny balans uda się osiągnąć bez ciągnięcia PSXa w dół. No bo generalnie jak dla mnie to ten "duch Pixela", o którym była mowa, bardziej mnie straszy niż cieszy. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Roger czyta ale coś się nie odnosi do tych rewelacji. Cytuj
Roger 2 081 Opublikowano 7 grudnia 2022 Autor Opublikowano 7 grudnia 2022 Nie mam zupełnie żadnych sygnałów o przejściu kogokolwiek z Pixela do PSX Extreme póki co więc dla mnie na razie tematu nie ma, a ja też do nikogo nie pisałem. Znam Micza dobrze i byłoby świństwem w takiej chwili podbieranie autorów magazynu, który wydaje pożegnalny numer. Na pewno jest tam wielu fajnych autorów, Micz zebrał całą śmietankę dziennikarską z czasów panowania komputerów domowych i nie wykluczam np. poszerzenia o 8 stron magazynu i dorzucenia tekstów bardziej w stylu retro Pixela, ale nic w tej kwestii na ten moment się nie dzieje. 2 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 8 minut temu, Roger napisał: Micz zebrał całą śmietankę dziennikarską z czasów panowania komputerów domowych Problem w tym, że cała ta śmietanka zdaje się wciąż żyć w roku 1992 4 1 2 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 To nie tak źle, 1992 był osiem lat temu...prawda? 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Tak, czy siak rok się nie zgadza. Minimum o jedną dekadę za bardzo w przyszłość. Cytuj
Kmiot 13 671 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Jak się pomieszczą w miejsce Marcelego Szpaka i Rodzynów, to mogą przyjść. 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Ktoś może powiedzieć, że to mało i nie wszyscy się pomieszczą, ale to nieprawda. Wystarczy, że będą robić w systemie zmianowym. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Plus taki, ze dla gruszczyka juz nie bedzie miejsca 1 Cytuj
kazetwu 63 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Niech Śledziu robi konsolometry, proszę 1 Cytuj
Leoncio 0 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Oby duch Szmatławca straszył jak najdłużej. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 6 godzin temu, Shen napisał: Plus taki, ze dla gruszczyka juz nie bedzie miejsca Wszystkim Wam tego życzę. 1 Cytuj
Grześ 381 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 (edytowane) Są takie działy, które pomijam w całości i takie felietony, które pomijam po pierwszym akapicie, gdy mnie nie zainteresują, ale akurat graczpospolitą autorstwa samuraja @Mazzi czytam zawsze i mam nadzieję, że nie zostanie wyrzucony jak reprezentacja Japonii z Mundialu. Edytowane 7 grudnia 2022 przez Grzes58 2 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Jak wyleci GP z PE to musi tez wyleciec z foruma. Takze zastanowcie sie dwa razy Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 Z Kalim widze grubsza akcja, mam nadzieje, że chłop wroci do zdrowia, bo jeden z moich ulubionych zgredów. 5 3 1 Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 Z Kalim widze grubsza akcja, mam nadzieje, że chłop wroci do zdrowia, bo jeden z moich ulubionych zgredów. Widziałem, to z przecieków dla Patronów. Niech walczy ile sił, życzymy zdrowia! Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 To juz trzeba pytac @Kalijak tam zdrowie i czy czegoś mu brakuje. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 Co z jest z Kalim?? ;( Miałem okazje poznać go osobiście i mega pozytywny wariat. Mam nadzieję, że u niego ok. @Kali Zdrówka. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 Ekipa odwiedzająca zamieniła może zdjęcie ordynatora na portret Ściery? Cytuj
JAZDA 1 Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 20 godzin temu, Adam GlapJńskJ napisał: Co jest z Kalim?? ;( Może to pokłosie imprez TECHNO, na które jeździli przez lata pięcioosobową ekipą w ciasnym aucie (już nie pamiętam marki, chyba Sejczento lub Czikłaczento, Kali pisał kiedyś w HPkach). Norbi i chyba Shiva też jeździli z tego co mi się teraz przez mgłę przypomina. A tam wiadomo, piguły, białe rękawiczki i inne białe rzeczy. Z wiekiem zdrówko siada, zwłaszcza serducho po tym i owym. Norbi też wygląda na zmęczonego życiem, a na ostatnim Extreme Party wręcz podskakiwał na scenie z euforii. Dało się to zauważyć, zwłaszcza dla osób w temacie. Tak tylko gdybam. Co by nie było to zdrowia życzę. Nigdy nie lubiłem bijatyk i w nie nie grałem ale zawsze czytałem recki Kaliego bo miał fajny styl. 1 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Żółta kroplowka, wklucie centralne to moze byc tylko jedno 1 2 Cytuj
michal 558 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 On 12/9/2022 at 6:19 PM, JAZDA said: Może to pokłosie imprez TECHNO, na które jeździli przez lata pięcioosobową ekipą w ciasnym aucie (już nie pamiętam marki, chyba Sejczento lub Czikłaczento, Kali pisał kiedyś w HPkach). Norbi i chyba Shiva też jeździli z tego co mi się teraz przez mgłę przypomina. A tam wiadomo, piguły, białe rękawiczki i inne białe rzeczy. Z wiekiem zdrówko siada, zwłaszcza serducho po tym i owym. Norbi też wygląda na zmęczonego życiem, a na ostatnim Extreme Party wręcz podskakiwał na scenie z euforii. Dało się to zauważyć, zwłaszcza dla osób w temacie. Tak tylko gdybam. Co by nie było to zdrowia życzę. Nigdy nie lubiłem bijatyk i w nie nie grałem ale zawsze czytałem recki Kaliego bo miał fajny styl. Norby to tego nie powie wprost ale rowno napierdala z zyciem. Cytuj
Pix 915 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 Trochę mnie rozbawił felieton Rogera, jak to on gardzi przeciekami i jakie to jest krzywdzące dla biednych deweloperów. Ten sam Roger, rednacz ppe, na którym nawet najmniej wiarygodny gównoprzeciek dostaje czerwone wielkie PILNE i krzykliwy tytuł autorstwa Gruchy. No ale przeciek już poszedł i tak w świat, to co sobie mamy odmawiać kasy z kliknięć 1 3 Cytuj
Tombi 0 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 W dniu 11.12.2022 o 08:05, MichAelis napisał: Żółta kroplowka, wklucie centralne to moze byc tylko jedno Co to znaczy? W dniu 11.12.2022 o 09:30, michal napisał: Norby to tego nie powie wprost ale rowno napierdala z zyciem. Co to znaczy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi