maciucha 11 638 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 A co jeśli opóźnili premierę kioskowa tylko po to żeby prenumeratorzy chociaz raz dostali swoje numery wcześniej niż kioski? 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. łom 1 980 Opublikowano 4 listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 listopada 2022 8 1 24 3 Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 nie wierzę, że ktoś poświecił czas swojego życia by skleić ten obrazek 2 Cytuj
Ukukuki 6 991 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Niech się chociaż jedno pismo na rynku uchowa bo nie będzie co czytać Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Przykro mi z powodu drukarni, ale brak pdfa jest niezrozumiały zupełnie. Jakiś komentarz kogoś? Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 (edytowane) 52 minuty temu, LeifErikson napisał: Patroni maja wczesniej przecieki o zawartości nowego numeru, a forumowicze o opóźnieniach nowego numeru. W tym miesiacu nawet to sie nie udalo. Ps Przez chwile sie zmartwilem Edytowane 4 listopada 2022 przez Jontek80 7 Cytuj
Szklarski 15 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Nie chcę nikogo urazić, ale być może za bardzo się spuszczamy nad terminowością, pdfami czy szatą graficzną (mi tam osobiście pasuje). Bądźmy szczerzy, PE to w tych czasach pismo tworzone przez pasjonatów i raczej nikt nic już z niego nie ma prócz frajdy tworzenia. Ciężko chłopakom odpowiadać za drukarnię, wydawców czy jakieś fanpage na fb. Ja tam się cieszę z każdego numeru mimo jego wad, ponieważ wciąż znajduję w Szmatławcu świetne teksty. Jak coś to proszę szanowne grono o poprawkę mnie czy naprostowanie, ale chciałbym poprosić również o więcej luzu i zrozumienia wobec redakcji. Jak coś to minusy tutaj. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 Może faktycznie za niedługo będzie to taki zin do podziemia, kserowany. A swoją droga tyle się czytało jak to drukarnia trzyma terminów i w razie niedostarczenia tekstow, grożą kary finansowe, a w druga stronę? Cytuj
tajmeniczy czyletnik 31 Opublikowano 4 listopada 2022 Opublikowano 4 listopada 2022 4 godziny temu, grzybiarz napisał: a w druga stronę? Nie mamy pańskiego papieru i co nam pan zrobisz? klauzula siły wyższej Cytuj
Bzduras 12 533 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 12 godzin temu, Szklarski napisał: Nie chcę nikogo urazić, ale być może za bardzo się spuszczamy nad terminowością, pdfami czy szatą graficzną (mi tam osobiście pasuje). Bądźmy szczerzy, PE to w tych czasach pismo tworzone przez pasjonatów i raczej nikt nic już z niego nie ma prócz frajdy tworzenia. Ciężko chłopakom odpowiadać za drukarnię, wydawców czy jakieś fanpage na fb. Ja tam się cieszę z każdego numeru mimo jego wad, ponieważ wciąż znajduję w Szmatławcu świetne teksty. Jak coś to proszę szanowne grono o poprawkę mnie czy naprostowanie, ale chciałbym poprosić również o więcej luzu i zrozumienia wobec redakcji. Jak coś to minusy tutaj. Nie zgodzę się z Tobą. Za pismem stoi wydawca, który bez profitu odłączyłby wtyczkę szybciej niż ja zdążyłem przeczytać Twój post. Ostatnie miesiące były też naprawdę dobre dla PE - numer 300 sprzedał się świetnie (sam kupiłem osiem numerów, bo różne okładeczki i była to historyczna chwila w całym żyćku magazynu), numer zerowy pomimo turbulencji z Patronite również dał spory zastrzyk sianka dla IA, teraz reedycja pierwszego, która jest relatywnie małym projektem na boku, a i tak sprzedała się nieźle... PE wydaje się być w lepszej kondycji niż dwa lata temu o tej samej porze, gdy wybiło pandemiczne szambo i przyszłość pisma nie tyle rysowała się w ciemnych barwach, co nie chwytała za ołówek i kredki w ogóle. Sami przewidywaliśmy, że Ekstrim nie dźwignie się po takim ciosie, a jednak dzięki kilku prostym trikom [ZOBACZ JAK], np. założeniu Patronite i niesamowitemu zaangażowaniu załogi zrzekającej się wynagrodzenia w tamtym czasie wózek jedzie dalej. Łapusz to nie dobra wróżka magazynuszka, która z serduszka wypuszcza magazyn dalej i nie zarabia na nim. Jeśli PE stałoby się tym, co opisujesz to szybciutko poszedłby w ruch Excelek i mielibyśmy tylko Pixela na rynku. Także tak, uważam, że mimo turbulencji ten wózek ma się nadal nieźle, tylko brakuje kogoś, kto by nad tym wszystkim czuwał. Jest Roger i chwała mu za to, ale jednej osobie możesz wrzucić na barki skończoną ilość zadań i obowiązków, ostatnio jak sprawdzałem to był tytanem pracy, ale nie miał perka "Niezniszczalność" i "Udźwig +300" w ekwipunku. 6 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Najgorsze jest to że przez kolejne potknięcia natury organizacyjnej/wydawniczej/komunikacyjnej część osób nie kupi pisma. A komedia z numerem 303 to już całkowita porażka. Miał wyjść numer z recenzją i okładką (a z tego co pisała redakcja okładka tak jak dodawany kalendarz jest całkiem ważna przy sprzedaży pisma) najważniejszego tytułu tego roku, dodatkowo miał być dostępny praktycznie w dniu zniesienia embarga na recenzje i mało tego wypadał wtedy piątek. Może się mylę ale przy takim 'ułożeniu gwiazd' nawet osoby które nigdy nie miały PE w ręku mogły go kupić bo nie każdy śledzi recenzje/newsy gierkowe w necie a jednak w GoWa 2018 zagrała masa osób, w tym casuali. I wszystko posypało się jak domek z kart przez kolejne problemy z drukarnią, wydawcą i komunikacją z czytelnikami. Nadal nie ogarniam czemu ten PDF 302 nie został poprawiony a 303 nawet wgrany. Piechota wystawił 6/10 Ragnarokowi i cały drukowany nakład musiał zostać wycofany i spalony a recenzja poszła do poprawy bo Roger nie chciał telefonów z pogróżkami? 2 2 Cytuj
michal 558 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 z patronite'a nie utrzymaja sie na powierzchni? Cytuj
Piechota 434 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 9 godzin temu, łom napisał: Nadal nie ogarniam czemu ten PDF 302 nie został poprawiony a 303 nawet wgrany. Piechota wystawił 6/10 Ragnarokowi i cały drukowany nakład musiał zostać wycofany i spalony a recenzja poszła do poprawy bo Roger nie chciał telefonów z pogróżkami? to byłby twist! Spokojnie, nie musiałem zmieniać tego tekstu. Ale nie mam odpowiedzi na pytania, niestety Cytuj
Roger 2 081 Opublikowano 5 listopada 2022 Autor Opublikowano 5 listopada 2022 Nałożyły się tu dwie sprawy - problemy w drukarni oraz kłopoty zdrowotne Roberta, który jako jedyny ma dostęp do systemu sklepowego - w tej chwili czekamy na jakieś pozytywne informacje związane ze stanem zdrowia Łapusza, ale to są kwestie rodzinne, więc więcej będę wiedział w poniedziałek. Cytuj
Pan Wierciciel 3 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 W dniu 4.11.2022 o 17:41, łom napisał: Obrazek typu - znak czasów. Dobra robota Panie Łom. Absolutnie nie mam nic do Rogera, bardzo fajnie, że ciągnie ten wózek po tym jak inni mieli dość. A nawiązując jeszcze trochę do ojca Playstation w Polsce, który wychował całe pokolenie graczy i to dzięki niemu do dziś kręcę gałką i naciskam guziki, (Gulasha nigdy nie lubiłem) nie można przejść obojętnie obok dwóch dodatkowych cech jakimi się wykazywał w czasie swojego panowania na tronie naczelnego wodza Szmatławca. - potrafił nie spać całą noc i się do tego otwarcie przyznawać, kiedy jakiś czytelnik skrytykował cokolwiek związanego z pismem - potrafił przepraszać czytelnika, który miesiąc wcześniej dostał się do HC Roomów, pisząc, że po ograniczeniu alkoholu i fajek odłożył na sprzęt widoczny na zdjęciu, Ściera wnikliwym okiem ocenił jego wartość na około 20 tysięcy złotych i pochwalił jegomościa nawiązując do jego własnych słów, na co ten obraził się i napisał mejla do redakcji z płaczem, że alkoholika z niego zrobił (pamięta to ktoś oprócz mnie?) - a przede wszystkim potrafił odejść z klasą, wtedy kiedy nie podobał mu się kierunek, w którym podąża branża, a nowe gry przestały mu dawać radość Wiem, że on tego na 99% nie przeczyta ale dla mnie Pan Przemek vel Mr. Ściera vel Alien to najważniejsza osoba w polskiej branży growej konsolowej, taborety mnie nigdy nie interesowały i tak jest do dziś. KONSOLE RULEZ! Tak, jestem psychofanem Ściery i bardzo mi z tego powodu dobrze. Gdybym miał ojca to chciałbym, żeby był taki jak on. Wspaniały człowiek, takich już dzisiaj ostało się niewielu. Dożywotni szacunek za to jaki był i co zrobił. Mam nadzieję, że obecnie, gdziekolwiek jest i cokolwiek robi - jest szczęśliwy. Szczerze? Łezka mi się w oku zakręciła kiedy to pisałem, to nic, że jestem po 6-paku złocistego trunku, na trzeźwo myślę w 100% to samo. Pozdrawiam Prawdziwych Graczy wychowanych na Szmatławcu, Szaraku i Verbatimach!!! Wasze zdrowie! Gulp! Gulp! Gulp! Ps. Posłuchajmy jednego z ulubionych remiksów Ściery, który leciał u niego 2 tygodnie non stop, od rana do wieczora, po tym jak usłyszał go pierwszy raz. 3 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Fajnie, jakby Łapusz w końcu pomyślał o ustanowieniu zastępstwa i udostępnienia jakiemuś wybrańcowi "dostępów" na wypadek kolejnych problemów zdrowotnych, bo to nie pierwszy raz i wypada to już trochę kuriozalnie. 1 Cytuj
Pan Wierciciel 3 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 8 minut temu, Roger napisał: Nałożyły się tu dwie sprawy - problemy w drukarni oraz kłopoty zdrowotne Roberta, który jako jedyny ma dostęp do systemu sklepowego - w tej chwili czekamy na jakieś pozytywne informacje związane ze stanem zdrowia Łapusza, ale to są kwestie rodzinne, więc więcej będę wiedział w poniedziałek. Mam nadzieję, że Pan Łapusz wyzdrowieje jak najszybciej i wszystko wróci do normy. 100 lat dla niego. Ale jednocześnie nie mogę zapomnieć o tym jak właściciel świętej pamięci Neo Plus też kiedyś zachorował i tyle go było widać, właściwie do teraz go nie widać. Ani Gulasha, ani nowego numeru, ani zwrotu pieniędzy z opłaconych prenumerat, ani alimentów, ani nawet do dziś dawni redakcyjni koledzy nie chcą się wypowiadać w temacie... Taki tam... wspomnień czar. Cytuj
Roger 2 081 Opublikowano 5 listopada 2022 Autor Opublikowano 5 listopada 2022 Teraz, kotlet_schabowy napisał: Fajnie, jakby Łapusz w końcu pomyślał o ustanowieniu zastępstwa i udostępnienia jakiemuś wybrańcowi "dostępów" na wypadek kolejnych problemów zdrowotnych, bo to nie pierwszy raz i wypada to już trochę kuriozalnie. 100% racji, jak Robert wróci, za co trzymam mocno kciuki, będę chciał to przegadać, bo teraz jest jakaś gimnastyka i straciliśmy bardzo fajny moment dla pisma, które mogło mieć recenzje tak dużej gry na embargo. W poniedziałek będę cisnął drukarnie, PDF-a z numerem może uda się nawet wrzucić jutro albo nawet dziś w nocy. Inna sprawa, że PESELu nie oszukamy - ten miesiąc to u nas dramat - o Kalim już pisałem, teraz Robert, a jeszcze jeden redaktor jest po ciężkiej operacji i dochodzi do siebie. 1 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 15 minut temu, Pan Wierciciel napisał: Obrazek typu - znak czasów. Dobra robota Panie Łom. Absolutnie nie mam nic do Rogera, bardzo fajnie, że ciągnie ten wózek po tym jak inni mieli dość. A nawiązując jeszcze trochę do ojca Playstation w Polsce, który wychował całe pokolenie graczy i to dzięki niemu do dziś kręcę gałką i naciskam guziki, (Gulasha nigdy nie lubiłem) nie można przejść obojętnie obok dwóch dodatkowych cech jakimi się wykazywał w czasie swojego panowania na tronie naczelnego wodza Szmatławca. - potrafił nie spać całą noc i się do tego otwarcie przyznawać, kiedy jakiś czytelnik skrytykował cokolwiek związanego z pismem - potrafił przepraszać czytelnika, który miesiąc wcześniej dostał się do HC Roomów, pisząc, że po ograniczeniu alkoholu i fajek odłożył na sprzęt widoczny na zdjęciu, Ściera wnikliwym okiem ocenił jego wartość na około 20 tysięcy złotych i pochwalił jegomościa nawiązując do jego własnych słów, na co ten obraził się i napisał mejla do redakcji z płaczem, że alkoholika z niego zrobił (pamięta to ktoś oprócz mnie?) - a przede wszystkim potrafił odejść z klasą, wtedy kiedy nie podobał mu się kierunek, w którym podąża branża, a nowe gry przestały mu dawać radość Wiem, że on tego na 99% nie przeczyta ale dla mnie Pan Przemek vel Mr. Ściera vel Alien to najważniejsza osoba w polskiej branży growej konsolowej, taborety mnie nigdy nie interesowały i tak jest do dziś. KONSOLE RULEZ! Tak, jestem psychofanem Ściery i bardzo mi z tego powodu dobrze. Gdybym miał ojca to chciałbym, żeby był taki jak on. Wspaniały człowiek, takich już dzisiaj ostało się niewielu. Dożywotni szacunek za to jaki był i co zrobił. Mam nadzieję, że obecnie, gdziekolwiek jest i cokolwiek robi - jest szczęśliwy. Szczerze? Łezka mi się w oku zakręciła kiedy to pisałem, to nic, że jestem po 6-paku złocistego trunku, na trzeźwo myślę w 100% to samo. Pozdrawiam Prawdziwych Graczy wychowanych na Szmatławcu, Szaraku i Verbatimach!!! Wasze zdrowie! Gulp! Gulp! Gulp! Ps. Posłuchajmy jednego z ulubionych remiksów Ściery, który leciał u niego 2 tygodnie non stop, od rana do wieczora, po tym jak usłyszał go pierwszy raz. O automatyka vel KraboBurger wrócił? Cytuj
Pan Wierciciel 3 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 1 minutę temu, Rozi napisał: automatyka Autoklasyka jak już. I nie, jestem tylko jednym z wielu fanów. Cytuj
michal 558 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 Roger nie zwijacie interesu? 1 Cytuj
Bzduras 12 533 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 @michal ztjm i idź pisać recenzję na bloga, dzisiaj drugi piatek miesiąca, masz czas do północy pozdro i z fartem Spoiler hehe już sobota, ale może poczuje chłopak presję bo majaczy i się opierdala ostatnio, co to znaczy ostatni wpis w PAŹDZIERNIKU 1 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 michal bada przedpole pod kątem objęcia funkcji rednacza PE po Rogerze 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 13 godzin temu, Roger napisał: Nałożyły się tu dwie sprawy - problemy w drukarni oraz kłopoty zdrowotne Roberta, który jako jedyny ma dostęp do systemu sklepowego - w tej chwili czekamy na jakieś pozytywne informacje związane ze stanem zdrowia Łapusza, ale to są kwestie rodzinne, więc więcej będę wiedział w poniedziałek. Problemy w drukarni są od zawsze (wysyłka prenumerat 2+ dni po deklarowanej zapowiedzi), Łapusz w kryzysowych sytuacjach ląduje w szpitalu. I to nie pierwszy raz. 3 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 listopada 2022 Opublikowano 6 listopada 2022 No coś już było kiedyś z tym szpitalem. Kali tez ma takie wymówki jak się spóźnia z tekstami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi