Skocz do zawartości

PEGASUS EXTREME 1 / 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie, niech ktoś powiadomi żonę Łapusza, która wystawia te aukcje, ze od listopada paczkomat kosztuje 9.99, a nie 8.99. Wiec ja za numer zapłaciłem 25 zeta plus 8.99, a generowanie etykiety będzie dawało zeta w plecy 

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, grzybiarz napisał:

Ten Pegasus Extreme to już przy numerze zero był rzucony pomysł. Później pojawiła się jakaś fejkowa okładka, aż dzisiaj można składać preorder.

Ta fejkowa okładka chyba najlepsza była. Z tych proponowanych to Kaczki najbardziej robią.

Opublikowano

Wzięte z Chip & Dale, chociaż screen jest z jedyneczki, to ja więcej grałem w dwójkę. Całą masę gier mógłbym na okładki wrzucić, chociażby też Sknerusa czy Darkwing Ducka, ale wszystkiego mieć nie można. Jaram się, bo Pegasus to były przepiękne czasy. I pomimo całego tego psioczenia, to wiem, że chłopaki dowiozą.

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Kmiot napisał:

a znając życie to pewnie nawet PE nie czytasz, zgadłem?

przykro mi, kiepsko znasz życie i nie zgadłeś :) w zeszłym roku zrezygnowałem z prenumeraty ograniczając się do interesujących mnie numerów, które kupuje w kiosku. PE czytałem z małymi przerwami jakieś 20 lat, ale po zmianie wydawcy i kwasach (prenumerata do dupy, brak obiecanych bonusów po zbiórce) moja zajawka znacząco opadła. Teraz nie mam zamiaru fundować wydawcy kolejnego projektu, jak będzie można normalnie kupić, to może kupię i tyle, ale do akcji charytatywnych i preorderów już nie dołączę

Edytowane przez number_nine
Opublikowano (edytowane)

Czyli tu leży pies pogrzebany, że wygląda na to, że masz urazę do wydawcy. :) Bo Ty widzisz to jako fundowanie czegoś jemu, a ja to widzę jako fundowanie SOBIE ciekawej lektury. :dunno:

Edytowane przez LeifErikson
Opublikowano

Nawet jakby nie traktował o grach, to mógłbym płacić tylko za samą publicystykę Adamka i Piechocińskiego w kooperacji. Jakby nie było tam treści, to nie miałbym w tym żadnego interesu.

• This 1
Opublikowano

Ranking 100 najlepszych gier na pegaususa, może wreszcie znajdę tą grę w którą kiedyś grałem ale nie mogę od lat jej znaleźć nigdzie w necie. Nie znam nazwy tylko pamiętam kilka motywów. Grałem jak głupi a zapomniałem. 

Opublikowano
23 minuty temu, number_nine napisał:

Wolę sobie zafundować ciekawą lekturę w formie książki albo komiksu.

nikogo to nie obchodzi typie co ty wolisz

• Haha 1
  • This 1
Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał:

Ranking 100 najlepszych gier na pegaususa, może wreszcie znajdę tą grę w którą kiedyś grałem ale nie mogę od lat jej znaleźć nigdzie w necie. Nie znam nazwy tylko pamiętam kilka motywów. Grałem jak głupi a zapomniałem. 

Na forumku jest temat do poszukiwań takich gierek, próbowałeś tam zapytać?

• Dzięki 1
Opublikowano

Coś sporo tych nostalgicznych numerów specjalnych ostatnio. Nostalgia się sprzedaje i sam jestem winny, bo chyba się skuszę, choć PE od lat nie zbieram.

Pegasus moja pierwsza "kąsola", nie licząc Atari XE, bo to bardziej "kąputr" był. Nawet z ciekawości wrócę do materiałów z tego okresu.

Okładkę z Contra pewnie wezmę, bo choć sam miałem klasyczny zestaw z Mario i Duck Huntem na start, to większy sentyment mam do żołnierzyków, jak jeszcze u kuzyna grałem. Mario nigdy nie byłem fanem, co zostało do dziś. ;) Ewentualnie rozważę tego Duck Hunta albo Micro Machines, bo ładniejsze/kolorowe.

Opublikowano

Jak to działa, jak za inicjatywą stoi PE? Bo widzę, że jak Łapusz jest chory to nie potrafi zrobić przelewu do drukarni żeby wydrukowali Pixela (bo chyba nie chodziło o niemożliwość wysłania PDFa?), ale PE jakoś wyszło w tej samej dacie. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że ten numer specjalny teraz dostał preorder, żeby pokryć druk Pixela czy PE, a jak przyjdzie pora wysyłać Pegasusa, to wyjdzie jakiś inny preorder, żeby spiąć finanse?

Opublikowano

Dziwi mnie zero reklamy i znowu wszystko na odwal. Nigdzie wspimnienia ze bedzie taki magazyn. Przypadkiem przegladalem co nowego u retronics i pomyslalem ze zajrze do pixela. A tam numer jeden pegasus extrime. Od razu zamowilem. Wahalem sie troch z okladkami. Zolwie Ninja czy Chip and Dale. Wzialem jednak zolwie. Nawet myslalem czy kilka nie wziac ale to w koncu tylko okladki.

Tak wiec panowie warto na poczatek wspomniec ze cos takiego robicie. To samo bylo z numerem 1, a numer 0 pojawil sie po fakcie. Nic na stronie psxa i nic w magazynie.

• Plusik 1
Opublikowano

Proszę o dalsze dochodzenie odnośnie wydawcy oraz jego historię w BIK. Nie chciałbym zostać wyruchany na 25 zł, przecież to prawie 8% nowej gierki od nintendo :dafuq:

Opublikowano
29 minut temu, grzybiarz napisał:

no jak... jest na fejbuku Szmatławca:

https://www.facebook.com/PSXExtremePL/posts/pfbid0N1JDuw5Q9k1hD45WK6QCCamxfp7CerQB1PcJJUQWbmATM5f58C8FFFjxKsSCHFd1l

---

a teraz widzę że na fejsie jest nawet więcej fot:

317615039_687948512833889_52548830901998

317321679_687948522833888_60815233294123

317558173_687948499500557_63613926841544

i bonus, naklejka:

317373491_687948676167206_86611862794413 :)))

Nie mam fejsa. Mam juz ponad 40 lat. Z socjal mediow tylko to forum. Wole tradycyjnie napic sie wodki. 

Kiedys wysylali maile. Teraz i to umarlo. Byl ten pixelpost i informowali o takich rzeczach. Teraz wszystko tak po kryjomu. No nic. Zalapalem sie ale pewnie wielu ominie.

Opublikowano
16 minut temu, Jontek80 napisał:

Kiedys wysylali maile. Teraz i to umarlo. Byl ten pixelpost i informowali o takich rzeczach. Teraz wszystko tak po kryjomu. No nic. Zalapalem sie ale pewnie wielu ominie.

Ja dostałem mailem newslettera z info o tym. Jest też info na ppe. Szersza skala to już chyba tylko radio, TV i billboardy ba mieście. ;)

Opublikowano
2 godziny temu, gnysek napisał:

Jak to działa, jak za inicjatywą stoi PE? Bo widzę, że jak Łapusz jest chory to nie potrafi zrobić przelewu do drukarni żeby wydrukowali Pixela (bo chyba nie chodziło o niemożliwość wysłania PDFa?), ale PE jakoś wyszło w tej samej dacie. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że ten numer specjalny teraz dostał preorder, żeby pokryć druk Pixela czy PE, a jak przyjdzie pora wysyłać Pegasusa, to wyjdzie jakiś inny preorder, żeby spiąć finanse?

Działa to tak: Pegasus to oddzielny temat - on się finansuje ze sprzedaży na allegro, jak będzie około 1200 sztuk sprzedanych to już pewnie wychodzi mniej więcej na zero i jest kasa na druk i całą resztę. Póki co idzie gorzej niż np. zerowy, ale dopiero wystartowało, więc może się rozkręci. Nie mam pojęcia jak to wygląda w Pixelu - wbrew temu, że to jeden wydawca, redakcje są niezależne, każdy dba o siebie. Tu nie chodzi tylko o przelew - musi być jasny sygnał dla drukarni, że drukujemy od wydawcy, nikt tego nie puści na ładne oczy. PSX był opóźniony bo nie wjechał na maszyny w terminie, Roberta już nie było, więc potem trzeba było walczyć by w ogóle wbić się z tak dużym drukiem w wolne miejsce w innym terminie, drukowaliśmy to w sumie na 4 razy, kiedy były akurat wolne okienka. A też trzeba było zrobic jakieś gwarancje, że mimo iż wydawca jest w szpitalu to magazyn będzie dalej wychodził, bo ktoś ogarnia cała resztę. Drukarnie też trzeba dogadać w kwestii transportu, kolporterów, wysyłki prenumerat, to wszystko jest bardziej złożony proces niż się wydaje i bez gwarancji drukarnia tego nie puści. 

• Plusik 2
  • Lubię! 1