ProstyHeker 1 847 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 No właśnie nie Jackal @łom, w tamtej grze kamera była bardziej pod kątem, nie od góry. Jechało się bardziej po wytyczonej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 8 minut temu, ProstyHeker napisał: No właśnie nie Jackal @łom, w tamtej grze kamera była bardziej pod kątem, nie od góry. Jechało się bardziej po wytyczonej trasie. R.C. Pro-Am 2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 847 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Teraz, GearsUp napisał: R.C. Pro-Am 2? Panowie, znalazłem właśnie na Reddit, koleś 10 lat temu szukał i podobie zapamiętał. Nie wiem, jak wcześniej wpisywałem frazę w google, ale nie znalazłem tego wpisu. Pamięć vs rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 10 min full przejście? Nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Wreszcie i mój egzemplarz dotarł. Piękne wydanie i ten zapach Szkoda, że remaster 1 numeru nie był w takiej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tetsuya 2 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Wczoraj dotarł i mój egzemplarz. Dzisiaj miałem trochę czasu żeby poczytać i jestem wniebowzięty. Jak numer zerowy spłynął po mnie jak po kaczce (nigdy nie miałem PSX więc nie czułem "tego czegoś" i nawet nie przeczytałem go do końca) tak tutaj nostalgia na całego. Odżyło całe moje dzieciństwo i te wszystkie wspomnienia gdy z bratem i kuzynami cioraliśmy w te wszystkie gierki przez całe dnie. Nawet publicystyka niezwiązana z grami jest tutaj dużo lepsza niż w numerze "zerowym". Jednak nie byłbym sobą gdybym się do czegoś nie przyczepił: 1. Recki trzeba było ułożyć alfabetycznie 2. Screeny powinny być większe 3. Sporo literówek 4. Szkoda, ze wydanie szyte a nie klejone. Takie specjale powinny mieć grzbiety żeby można je było postawić na półce. 5. Czasami dziwne oceny - w sensie niektóre (według mnie) crapy mają noty na poziomie 6-7 a znowu inne, całkiem fajne gierki 5. 6. rusek na okładce powinien być z małej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Dostałem i ja. Świetne wydanie, a przede wszystkim ekstra pomysły na felietony! Szczególnie kreskówki od Hanna Barbara <3 Dzięki. Ja co prawda nie miałem Pegasusa i edukację grową zacząłem od Amigi, ale mój kuzyn ostro cisnął na Pegasusie, więc zawsze jak się do Niego przyjeżdżało, to grało się godzinami Oczywiście królowała Contra i Mario. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Przy wspomince Adamusa niemal namacalnie czuć słodko-gorzki klimat jak z bajek Ghibli. Nienawidzę mleka i pochodnych, ale teraz to bym się nawet napił, tylko skąd siano wziąć? W sensie nie pieniądze, tylko prawdziwe siano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Siła nostalgii. Zapraszam do Bulowic, choć troszkę się mogło pozmieniać od tamtych lat Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Zabrakło recki Zen Intergalactic Ninja, dobre to było Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 20 godzin temu, K.Adamus napisał: Siła nostalgii. Zapraszam do Bulowic, choć troszkę się mogło pozmieniać od tamtych lat Wyczuwam w tym potencjał na tekst... Cytat Legenda Na terenie wsi znana jest legenda o jeleniach. Według niej, w latach 50 XX wieku, nastąpiły aż 3 tragiczne wypadki z udziałem dzieci i jeleni. Wszystkie z nich zginęły śmiercią poprzez przebicie porożem. Jednym z domniemanych dowodów na prawdziwość tej historii są niepodpisane groby na cmentarzu katolickim w Bulowicach. Nie znaleziono jednak innych poszlak, przez co dużo osób nie wierzy w tę historię. Do dziś we wsi podchodzi się do jeleni ze szczególną ostrożnością[9]. źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Bulowice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) @LeifErikson - Otworz oczy. Połącz kropki. Wyłącz TV. Włącz myślenie ]:> ... Spoiler Edytowane 17 Lutego 2023 przez K.Adamus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Powiem wam, że dojebaliście do pieca z tymi reckami, na chyba 40 stron. Fajnie sobie powrócić myślami nawet na podstawie samego screena, czy nazwy. Na razie jedyny zarzut jaki mam, to dosyć spora ilość literówek, może nie na tyle, żeby odebrać smak życia, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Kupione i poczytane. Bardzo przyjemna lektura, fajnie było wrócić myślami do starych czasów, kiedy ogrywało się te hardkorowe, rozpikselowane crapy. Darkwing Duck, Chip & Dale, Capcom już wtedy miażdżył konkurencję Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 541 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 48 minut temu, SlimShady napisał: Powiem wam, że dojebaliście do pieca z tymi reckami, na chyba 40 stron. Fajnie sobie powrócić myślami nawet na podstawie samego screena, czy nazwy. Na razie jedyny zarzut jaki mam, to dosyć spora ilość literówek, może nie na tyle, żeby odebrać smak życia, ale jednak. Retro pełną gębą, więc i literówki muszą być, to taki bonus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 598 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Świetny ten numer. Jedyne do czego mogę się przyczepić to Hogwarts Legacy na tylnej okładce który trochę psuje immersje Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Jak psuje, niektorzy za te okladke by spalili redakcje na stosie jak w dawnych czasach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 271 Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) Piękny numer, po szybkim przekartkowaniu nostalgia wybiła zęby bardziej niż numer zerowy. Będzie czytane! Edytowane 17 Lutego 2023 przez Badus Cytuj Odnośnik do komentarza
don LOV 77 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Nie wiem co z tym M@jkiem jest nie tak, ale coś z pewnością. W poprzednim numerze, na podsumowaniu roku wysnuwał teorie o blokowaniu rozwoju PS5 przez PS4. Nastomiast w Pegasusie opisuje jak podmieniał płytki w kartridżach i potem ktoś kupował fpytę tytuł, a dostawał 168in1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 399 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Ten tekst Konsolki o romhackach przypomniał mi sporo moich cyferkowych Mario: 9 to było Adventure Island, 14 to nie wiem co to było, jakimś jakby ninją się chodziło z kijem, 18 to był Joe & Mac. Miałem też jakiegoś Felixa gdzie na końcu walczyło się z piratem, i nie tak dawno kumpel mi powiedział że takiego Felixa nie było. Przy okazji, do robienia screenów z epoki może być dobry shader VHS w retroarch. Wygląda to tak: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Eskimos 88 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Obiecałem - przyszło wszystkie 8, to publikuję fotę. W tle moja półka wypełniona wszystkimi numerami PSX-a. Trochę tego jest @Roger, kapitanie, liczę na lajka za zapewnienie (jeśli dobrze liczę, i sprzedało się 3009) 0,266% sprzedaży Pegasusa Extreme mymi ryncami! 5 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Fajnie w tych czasach widzieć prawdziwego świrusa i fana psxextreme, który się z tym nie kryje. Piona wariat! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Fajna gazetka, dostałem numer z Contrą, powertowałem i parę recek poczytałem. Minusy? Imo te reklamy z tym Spongebobem i te Hogwarty psują efekt gazetki retro, mogło się obejść bez tego. Już lepiej było walnąć jakąś retro reklamę z poprzednich lat, jak to kiedyś wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Mi te reklamy nie przeszkadzaja, ale zdziwiło mnie to, ze ktoś je wykupił w tak niszowym wydawnictwie dla boomerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 A jaki był nakład tego numeru? 20k? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi