Skocz do zawartości

Indiana Jones V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaś jakieś sranie na kapitalizm i baba wygląda jak trans ja pierdole. Daliby se siana i zrobili normalny film bez odpałów

oh well, w tym roku też nie muszę iść do kina w sumie

Edytowane przez Sebas
Opublikowano

Mnie najbardziej razi, że znowu wrogami są naziści. Już Ostatnia Krucjata  była wtórna, ale przynajmniej ratowała się humorem. Także dla mnie ranking filmów wygląda tak jak wychodziły. Zobaczymy, czy ta część podtrzyma trend i będzie najsłabsza. 

Opublikowano (edytowane)

Filmy to: 1>>>3>>>>>>>2

Właśnie wygooglowałem ten leak z 4chana. Jak oni  

Spoiler

wymażą Indy 'ego i wszystkie wydarzenia z poprzednich filmów

to disney chyba faktycznie kupił lucas arts, żeby wysrać się na każdą markę Lucasa

Edytowane przez Sebas
Opublikowano

Te leaki są właśnie najgorsze. Niby Mangold całkowicie zanegował ich zgodność z rzeczywistością, ale z drugiej strony pewności mieć nie można do czasu premiery. Disney ostatnimi czasy zasłynął ze szmacenia kultowych marek, także wszystko możliwe niestety.

Z drugiej strony podali informację, że piąta część cyklu zwieńczy jednocześnie całą serię raz na zawsze i chyba z tego względu byłoby poważną wtopą kończyć historię legendarnej postaci jakimś guanem scenariuszowym. Domyślam się też, że będą to podtrzymywać do momentu aż Ford nie kopnie w kalendarz.

Sam film będzie miał oficjalną premierę 18 maja na festiwalu w Cannes i wtedy powinny wlecieć jakieś pierwsze opinie czy tam recenzje, a będzie to blisko 6 tygodni przed światową premierą w kinach. Takie Królestwo Kryształowej Czaszki w Cannes pokazali tylko 4 dni przed ogólnoświatowym wypuszczeniem do kin.

Opublikowano
8 minut temu, Quantum Flux napisał:

am film będzie miał oficjalną premierę 18 maja na festiwalu w Cannes i wtedy powinny wlecieć jakieś pierwsze opinie czy tam recenzje, a będzie to blisko 6 tygodni przed światową premierą w kinach. Takie Królestwo Kryształowej Czaszki w Cannes pokazali tylko 4 dni przed ogólnoświatowym wypuszczeniem do kin.

i tez w Cannes miała premierę :)

Opublikowano
24 minuty temu, Quantum Flux napisał:

Domyślam się też, że będą to podtrzymywać do momentu aż Ford nie kopnie w kalendarz.

Ja gdzieś czytałem, że sam Ford to gdzieś powiedział, że póki siedzi na łez padole, to innego Indyego nie ma oprócz niego. 

Opublikowano
53 minuty temu, Kalel napisał:

Gdyby ktoś był zainteresowany, wycieka 6 minutowa scena z Indygo. W spoilerze daje link, ale mogą w każdej chwili usunąć:

Pokaż ukrytą zawartość

Kusi diabelnie, ale chyba sobie zostawię do kina już. Opinie o scence generalnie raczej mocno pozytywne :notbad:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czekam aż Ford dożyje setki i będą kręcić część dziejącą się w latach 80-tych. Może będzie bredgensa tańczył. :pawel:

Opublikowano

Grubo :kekw: Co ciekawe z recenzji wynika, że piąta część jest lepsza od czwartej, ale oceny są znacznie niższe. No poprzeczka nie była też zawieszona wysoko w tej kwestii, co trzeba przyznać.

Aż jestem ciekaw samego zakończenia bo opinie są mocno różne -  od reakcji wywołujących uśmiech i poczucie spełnienia do swego rodzaju niesmaku sprawiającego, że ufo kończące kryształową czaszkę wydaje się być subtelne i nie tak bardzo oderwane od rzeczywistości.

Ale jak ktoś narzeka na bezpieczną historię i sporo postrzelonych trupów to jest to jednak jakaś rekomendacja dająca nadzieję. 

Do kina się na pewno wybiorę i jak rzeczywiście film będzie partactwem zgodnym z ocenami "szanownych krytyków" to z przyjemnością go objadę :shotgun:

Opublikowano

No ja zgaduje, ze wraz z obecnym trendem niszczenia kultowych marek przez wokego.wno, nowym IJ zostaje ta babka bo przeciez czemu by nie, skoro glownie ona jest w trailerach xD

Opublikowano
20 minut temu, Mejm napisał:

No ja zgaduje, ze wraz z obecnym trendem niszczenia kultowych marek przez wokego.wno, nowym IJ zostaje ta babka bo przeciez czemu by nie, skoro glownie ona jest w trailerach xD

Lepsza babka, niż ten przygłupi syn z poprzedniego filmu :bella: