Suavek 4 806 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 Patch 1.5.0 - 6 new achievements (2 from the DLCs) - 1 new challenge stage - 3 new relics to get a new game mode, a new character transformation, and a map - 1 new pickup that triggers a short special event Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 chyba nie ma drugiej takiej gry co za tą cenę jest ciągle rozwijana xd Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 Może przedział cenowy inny, ale jednak od strony wieloletniego rozwijania bardziej bym pochwalił Stardew Valley. Raz, że grę robiła jedna osoba, a dwa, że jednak ambitniejsze to dużo bardziej, niż wampirowe "piksele na pół ekranu". Nowy level z aktualizacji już mocno przymulił mi grę w pewnym momencie. Do tego stopnia, że gra nie miała już sensu, bo już w 6 minucie zdobyłem wszystko, co było na mapie, a miks nowych efektów, przeciwników i dostępnych itemów sprawił, że gra zauważalnie spowolniła. Na Steam Decku bym się bał już to odpalać. Fajnie, że dodali mapy tych nowych poziomów do odblokowania, ale przyznam, że poza zdobywaniem osiągnięć nie chce mi się już grać. Po prostu na etapie, gdzie się wszystko niszczy w ilościach masowych, a otoczenia w ogóle już nie widać przez ilość przeciwników, gra przestaje być zabawna, bo równie dobrze można ją zostawić odpaloną i iść AFK. Tak jak pisałem kiedyś, wszystko było fajnie, dopóki był zachowany jakiś balans, a grając odblokowywało się stale jakieś nowości. Endgame niestety trochę kuleje jak dla mnie, jeśli ktoś się nie bawi w tworzenie własnych zasad, ani nie gra na punkty. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 15 czerwca 2023 Opublikowano 15 czerwca 2023 (edytowane) Polecam sprawdzić Soulstone Survivors i Halls of Torment jako alternatywe dla VS. Edytowane 15 czerwca 2023 przez smoo Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 21 czerwca 2023 Opublikowano 21 czerwca 2023 Zapierdole tysiąc godzin w to. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 W dniu 8.01.2023 o 14:46, zdrowywariat napisał: Jakieś info, że ma wyjść na Switcha? Nie gram na telefonie, nie lubię Dziękuję Panie Nintendo. Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Nie chcę być złośliwy*, ale przy późniejszych poziomach i większej liczbie wrogów gra potrafi przyciąć/spowolnić na dużo mocarniejszym sprzęcie niż Switch. Ciekaw jestem, czy odpowiednio to zoptymalizują, szczególnie, że jeszcze co-opa chcą dodać. * - dobra, kłamię, względem fanatyków Nintendo zawsze już będę złośliwy 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Niech będzie, że jestem fanatykiem Nintendo, ale nie o to tu chodzi, a o to, że nie gram na telefonie, nie cierpię mazania po ekranie, na klawiaturze też nie lubię grać. Od zawsze na zawsze konsole i pad w ręku, a na niczym się tak dobrze nie ogrywa indyków jak na handheldzie. Będę nakurwiał Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Jest jeszcze Steam Deck , ale już na nim gra potrafiła chrupnąć, i to jeszcze przed wprowadzeniem tych nowych poziomów, na których nic nie widać przez ilość wrogów i efektów na ekranie. No ale może coś poprawili w silniku i będzie ok, nie wiem. Ale ogólnie dobrze, że przechodzą na inne platformy. Jeszcze Sony brakuje, ale to pewnie kwestia czasu. 1 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 2 godziny temu, Suavek napisał: Nie chcę być złośliwy*, ale przy późniejszych poziomach i większej liczbie wrogów gra potrafi przyciąć/spowolnić na dużo mocarniejszym sprzęcie niż Switch. Ciekaw jestem, czy odpowiednio to zoptymalizują, szczególnie, że jeszcze co-opa chcą dodać. * - dobra, kłamię, względem fanatyków Nintendo zawsze już będę złośliwy Podobno gra śmiga na nowym silniku na switchu. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Zrobiłem absolutnie wszystko z gierki z podpiętym joyconem do telefonu, łącznie z dwoja DLC a mam Note 10+ więc chyba sobie i switch poradzi. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 14 minutes ago, NemoKOF said: mam Note 10+ więc chyba sobie i switch poradzi. No ja taki pewny bym nie był 3 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Note 10+ pewnie jest z 3 razy mocniejszy względem Switcha Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 "Zmiana silnika" była już chyba w marcowym uaktualnieniu, po którym to podobno gra działa w miarę stabilnie na Steam Decku. Tak że różnica duża, twórca chyba trochę zarobił w ostatnim roku i może sobie pozwolić na trochę developerki teoretycznie. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Mieli nowy silnik pisać i wydać wtedy grę na inne konsole (PS), więc raczej jeszcze nie ogarnęli tego. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Eh.... widzę, że dużo nowego doszło. Zacząć skończyć z odwykiem. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Ja mam kilkadziesiąt godzin w gierce, nawet nie odpalam. 1 Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Ja miałem tydzień, że wstawałem rano odpalałem i kończyłem wieczorem. Tylko wstawałem jeść i do łazienki. Usunąłem, ale kurcze korci by wrócić, bo jeszcze trochę do zrobienia zostało mi Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 27 czerwca 2023 Opublikowano 27 czerwca 2023 Z tego co czytam, to nowy silnik na PC jest w buildzie beta. Domyślnie chyba jeszcze na starym działa. Ludzie mówią, że różnica spora, więc kto wie, może nawet i Switch ogarnie późniejsze poziomy. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 29 czerwca 2023 Opublikowano 29 czerwca 2023 W dniu 27.06.2023 o 11:04, Suavek napisał: Z tego co czytam, to nowy silnik na PC jest w buildzie beta. Domyślnie chyba jeszcze na starym działa. Ludzie mówią, że różnica spora, więc kto wie, może nawet i Switch ogarnie późniejsze poziomy. Nie martwiłbym się o Switcha - kupiłem wczoraj drugie DLC (długo walczyłem z uzależnieniem od tej gry i nie chciałem jej widzieć więcej na oczy, ale jak każdy ćpun w końcu się złamałem) i przeskoczyłem na tę betę dla sprawdzenia. Gierka w late stage już nie chodzi w pojedynczych klatkach, nawet na maszynce z oszałamiającą kartą graficzną Intel UHD630 trzyma się powyżej 454fps przy totalnej zadymie (a wszyscy wiemy, jak wygląda w tej grze totalna zadyma). Ten gość podpisał jakiś pakt z szatanem, żeby oferować tyle zawartości za tę cenę. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Gra wyszła na Switchu, czasem pojawia się zacinka ale krótka i niezbyt często. Tak przynajmniej to wygląda na razie. Nikt specjalnie nie narzeka. Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Tak przeglądałem czasami ten temat i przeglądałem i... Zainstalowałem po czym przepadłem. A było słuchać mądrych słów, które poprzez klawiaturę, słowem pisanym, przelewał Pan @Bzduras, że nałóg, że nie wolno bo wciąga niczym bagno. O Bogowie. Ależ w to się gra. Oba DLC zakupione. Na Słiczu również planuję nabyć VS. Polecam niezdecydowanym. 2 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Opublikowano 24 sierpnia 2023 Ja na obu konsolach 100%. Najlepsza gra tego dziesięciolecia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi