McDrive 3 096 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia W dniu 7.01.2024 o 15:56, PiotrekP napisał: Kiler? No podobno robi się trzecia część Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 3 lutego Opublikowano 3 lutego Najnowsza wersja ,,cosikowej" w tym wykonaniu Akademii Pana Kleksa, to baaaaardzo odosobniony, mający ciekawe plusy i nieciekawe minusy swej realizacji, eksperyment. ,,Kleks" - tak w końcu obejrzałem ,,to coś" w kinie; trzeba wspierać polski przemysł filmowy, mimo wszystko, ale udany seans to to nie był - z 2024 okazał się cholernie trudną do ogarnięcia ambiwalencją kinematograficzną. Rozumiem porównania do Harry'ego Pottera, bo coś tam ,,Kleks" zaczyna to Uniwersum w końcu przypominać... ale jest to k******o niestosownie zła i kiczowata adaptacja i nawiązanie do tak genialnego baśniowego świata. Fakt, narodziła się kleksowska pseudo legenda, o której się będzie jeszcze jakiś czas mówić: film Kawulskiego miał swoje wyborne momenty (jak ta sekwencja nad jeziorkiem z Adą i tym polskim Malfoyem, gdzie w tle wybrzmiewała m.in. polska ładna piosenka), jak i sporo żałosnych scen z punktu technicznego i produkcyjnego. Podsumowując, film otrzymał ode mnie ocenę: 5/10. Mój kandydat na Pana Kleksa w sequelu! Wiadomix! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi