Gość Rozi Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 Gra od twórców Celeste, premiera w 2024 Cytuj
ogqozo 6 697 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Jest temat na forum lol. Tak że tak, Earthblade anulowano. Extremely OK : Final Earthblade Update Przy wszystkim, co pisałem o gierkach ostatnio, warto zwrócić uwagę, że kolejny projekt następcy legendarnej gry "niski koszt, wysoki przychód" się sypie, z powodu tego, jak trudno jest dwa razy uchwycić coś tak trudnego w przeciętnym życiu. - twórcy mocno pokłócili się o prawa do Celeste, i jeden z twórców odszedł z tego powodu - gra po prostu nie szła tak, by zbliżała się do wydania, po takim czasie produkcji chciałoby się dużo dalszego etapu zaawansowania - "nadal uważam, że gdybyśmy się zmusili i dokończyli, mogłaby to być świetna gra. Ale czy to byłoby warte bólu? Zdaliśmy sobie sprawę, że od dawna się męczymy. Sukces Celeste nałożył na nas presję, by podnieść teraz tę poprzeczkę, i to był powód, dla którego presja była tak wyczerpująca. (...) Mam mieszane uczucia co do tego, ale... głównie ulgę" - twórcy zajmą się mniejszymi gierkami od zera i pewnie nieprędko o nich znowu usłyszymy 2 Cytuj
zdrowywariat 517 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia Czekałem i się nie doczekałem ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi