Skocz do zawartości

Remnant II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko spoko, tylko nie sztuką jest zrobić soulsika, gdzie dajesz bossa, który zabija cię zawsze jednym strzałem. Imo jak dla mnie przesadzony ten najwyższy poziom trudności. 

Opublikowano

Tak, ja zacząłem jedynkę kiedyś, ale tak jakoś mnie odrzuciła, nie podeszła mi i nie skończyłem jej, teraz jak kupowałem drugą część, to miałem obawy czy mi podejdzie i póki co to gra mi się bardzo podoba.

• Dzięki 1
Opublikowano

Na PC absolutna porażka - w tak zły port nie grałem od wieeelu lat. Callisto Protocol to przy tym optymalizacyjne dzieło sztuki, które działało mi w 60 klatkach na low-medium i wyglądało naprawdę dobrze w 1080p.

Tutaj low, 1600x900 i 36-56fps xD a gra wygląda jak gówno. Na jednym bossie było 16-30 xD

No nie mam mocarnego kompa, ale DOOM Eternal bangla na prawie najwyższych w 70-100, Callisto jak pisałem, a tu nie wiem co się odjaniepawlilo. 

Gra supcio, ale mam popsute wrażenia przez rozmyta papkę i szarpanie. Szkoda. 

Opublikowano

Ja dzisiaj usiadłem i 4,5h zleciało niewiadomo kiedy.  Gram challengerem i szybko zaprzestałem gry na veteranie zjechałem na survival. Nie grałem w poprzednią część bo nie wiedziałem że istnieje. Zawsze myślałem, że to jakieś multi jest ten remnant.

Gram na series x i gierka śmiga elegancko. 

• Plusik 1
Opublikowano

Dla mnie mega ciężki. Nawet ten survivor to wyzwanie solo. No ale nie widzę problemu spróbować na veteranie zawsze można zrobić reroll świata przy krysztale na niższy to nic nie kosztuje i nic się nie traci.

Opublikowano

Veteran jest bardzo ciężki na początku, ale potem w miarę czasu jak się odblokuje moduły do broni i ją ulepsza to leci się jak przecinak, kończę Nerud, został mi finałowy Boss, te lokacje przypominają returnalową planetę, klimacik jest świetny, chętnie wrócę tam drugi raz żeby zrobić tą drugą fabułę  :banderas:.

Opublikowano
59 minut temu, Rotevil napisał:

Veteran jest bardzo ciężki na początku, ale potem w miarę czasu jak się odblokuje moduły do broni i ją ulepsza to leci się jak przecinak, kończę Nerud, został mi finałowy Boss, te lokacje przypominają returnalową planetę, klimacik jest świetny, chętnie wrócę tam drugi raz żeby zrobić tą drugą fabułę  :banderas:.

No patrząc na screeny właśnie jakoś Returnal mi śmignął, plus mapka wygląda jak z tej gry.

Opublikowano (edytowane)

Dobra wziąłem za te 79zł u pana Turka. Pierwsze wrażenie, lekkie gówno rozmazane na PS5 + brak wsparcia HDRu. Ale gameplay spoko, feeling strzelania bardzo przyjemny. Wybrałem klasę z psiakiem.

Edytowane przez bartiz
Opublikowano

Tylko pierwszy świat był dla mnie trudny na survivorze później gra się fajnie otwiera i daje więcej możliwości eksploracji więc jest ok.

No i myślałem, że archetyp challenger to był zły wybór bo shotgun krótki zasięg ale wszystko elegancko idzie mi samo pod lufę.

Opublikowano
57 minut temu, messer88 napisał:

Da się zmienić startową klasę? Co prawda dopiero zacząłem ale wydaje się mało przydatny szarik a tylko biega i sapie głośno. 

Tylko jeżeli odblokujesz daną klasę. Możesz wykrafcić  insygnie danego archetypu u gościa w porcie i zmieniać dowolnie. Itemy do podstawowych klas dostępne są u handlarzy po 1500 scrap za sztukę. Jak początek gry to stworzyłbym nową postać.

Chodzi o pierwszą lokacje Losomn? Imo bardziej bloodborne no i pierwsza lokacja jest losowa nie każdy miał taką.